You are beautiful

De laatste tijd komen er veel schokkende nieuwtjes op internet. Jongens én meiden die zelfmoord plegen omdat niemand hun accepteert, mensen die verslaafd zijn aan plastische chirurgie… Daar word ik ontzettend ongelukkig van! Je bent mooi zoals je bent, onthoud dat!

Bron foto

Waarom ben ik zo lelijk… dat vragen veel meiden (en vaak ook jongens!) zich af. Ze vinden hun zelf te dik, vinden hun gezicht niet mooi en hebben nog veel meer van zulke onzekerheden. Die onzekerheden heb je gewoon, vaak hoort dat bij de puberteit of iemand heeft het je zelfs aangepraat. Dat is erg vervelend, maar luister er niet naar! Als mensen iets gemeens over jou zeggen zijn ze vaak ontzettend jaloers! Dus als ze tegen je zeggen dat je lelijk bent keer je ze gewoon de rug om, jij weet wel beter. Ze vinden hun zelf gewoon lelijk, daarom confronteren ze jou er mee. Ze zijn gewoon super jaloers op jou, omdat je zo’n mooi gezicht hebt. En denk niet van: ”ik heb helemaal geen mooi gezicht!” Want dat heb je wel. Van jouw gezicht, daar is er maar één van op deze hele wereld. Met of zonder make-up, je gezicht is én blijft fantastisch. En dat geld ook van de rest van je lichaam.

Ook ik was (en ben) vaak erg onzeker. Ik heb wel een periode in mijn leven gehad dat ik erg gezet was. Mensen die toen voorbij liepen riepen toen: ”Is er een baby op komst?” Dat raakte me heel erg, ik moest toen vaak huilen. Nu ben ik gelukkig ouder en langer, dus toen ging mijn buikje weer weg. Nu ben ik ”normaal”. Als mensen nu nog eens wat over mij zeggen denk ik: ik weet wel beter en ik stop de nare gedachtes weg.

.

Bij sommige mensen gaat het onzeker zijn wel erg ver. Ze zijn zelfs zo onzeker dat ze zelfmoord plegen! Dit vind ik echt zó zielig, als ik dat lees krijg ik al tranen in mijn ogen. Hoe ver kun je het laten gaan? Pesters hebben dit dus veroorzaakt, ze moeten hun nu wel schuldig voelen. Ik kan echt niet over pesters, ik weet ongeveer zelf ook wel hoe dat is als iemand steeds naar commentaar op je heeft, verschrikkelijk is dat! Dan durf je vaak op het laatst niks meer te doen of te zeggen, bang dat anderen er kritiek op hebben, dus je gaat je maar anders voor doen dan dat je zelf wilt. Wees jezelf, dan ben je op je mooist! Er zijn ook wel van die meiden die zijn dan als persoon erg stil, maar wanneer ze bij anderen zijn gaan ze helemaal los, gaan ze drinken, roken en doen ze andere rare dingen, om alleen maar op te vallen binnen die groep. Om niet te vergeten dragen ze super veel make-up, dan denk ik: laat je echte ik zien, dat is toch veel mooier én beter?

PicMonkey Collage 20

Waar ik ook erg van schrik is de plastische chirurgie die ze doen bij mensen. Ik schrok laatst heel erg van het nieuws dat er een vrouw was die implantaten in haar borsten heeft laten zetten, met de cup 70Y. Dat is echt niet meer normaal, die borsten moet je ook helemaal meezeulen, ook is het nog eens peperduur. Daar krijg je vaak ook negatieve aandacht door, door die neppe dingen die aan je gevel hangen. En om niet te vergeten zijn de andere plastische chirurgische ingrepen zoals opgeblazen lippen, ribben weghalen et cetera. Verschrikkelijk, puur natuur is toch veel mooier?

Ik hoop dat jullie onthouden dat je mooi bent zoals je bent!

Naamloos scan

4 Comments

 • Reply writingmonique 15 januari 2015 at 09:15

  Een prachtig artikel! Ik ben het helemaal met je eens, het loopt allemaal uit de hand: mensen vergeten dat ze al mooi zijn van zichzelf. En dat mooi zijn vanbinnen ook telt!

  • Reply Anke 15 januari 2015 at 15:05

   Precies!

 • Reply CRVY 15 januari 2015 at 19:58

  Goed geschreven, alleen ik denk dat pesters niet de enige oorzaak zijn. Sommige mensen zijn ook vrij onzeker van zichzelf of hebben andere problemen. Pesters zijn zelf ook vaak heel onzeker. En 70y, waaat?!

  • Reply Anke 15 januari 2015 at 20:01

   Dankjewel! Xx Je hebt gelijk, pesters zijn inderdaad niet altijd de oorzaak, maar in de meeste gevallen wel! Inderdaad, pesters zijn zelf ook onzeker dus reageren ze dat op anderen af. Ja hè, met 70Y kun je toch bijna niet leven?!

  Leave a Reply