XL Paaseieren test | Amaretto, aardbei, hazelnoot

Misschien is het nog niet de tijd voor paaseieren, maar toen ik deze eitjes zag liggen moest ik ze wel meenemen. Kijk hoe fotogeniek en lekker ze er uit zien! Bij de Albert Heijn in onze stad stond een grote bak waar je voor nog geen vier euro een bakje kon vullen met chocolade eitjes naar keuze. En het zijn niet zo maar chocolade eieren… de ene heeft een amaretto smaak, de ander een aardbei smaak en ga zo maar door. Voor iedereen wat wils dus. Ik heb alle eieren getest en geef jullie mijn ongezouten mening.

First things first: waarom eten we eigenlijk paaseieren met Pasen? Dit stamt uit de tijd van de Germanen, die met Pasen de traditie hadden om paaseieren te verstoppen in de akkers waardoor de akkers weer vruchtbaar zouden worden. Wij hebben dit weer overgenomen. Eigenlijk staan de paaseitjes dus voor de vruchtbaarheid!

Het eerste paaseitje wat ik testte, was de Melk Amaretto. Amaretto is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italië. Dit drankje wordt ook wel gebruikt bij het maken van verschillende recepten, zoals een Tiramisu taart. Ik dacht dat de Amaretto goed zou passen in combinatie met de chocolade en gelukkig was dit ook waar. Wat een heerlijke smaak, vanbinnen is het eitje zelfs zacht. Gelukkig is de amaretto-smaak niet te overheersend, dit is de perfect balans tussen beide smaken. Ik proef ook amandel, maar dit is natuurlijk logisch omdat Amaretto van amandelen is gemaakt.

 

Op naar de volgende! Dit is een wit eitje met amandel praliné. Praliné, ook wel pralinépasta genoemd, is een zoet product dat ook wel eens gebruikt wordt als vulling in chocoladerepen. In praliné zitten ook nootjes en een vleugje vanille. De vanille proefde ik niet echt, maar de nootjes wel. Lekker! Dit eitje kan er ook wel mee door.

 

Deze fotogenieke eitjes moeten de smaak van witte chocolade met aardbei hebben. En toen ik de folie van de eitjes er af had gehaald, werd dit ook wel bevestigd. Wat een vrolijk beeld, zo’n wit chocolade eitje met roze streepjes. Helaas heb ik hier geen foto meer van gemaakt. Oh, en de smaak is echt lekker! Je proeft de aardbei erg goed, het is een erg zoet goedje. De aardbei-saus stroomt er zelfs een beetje uit, zo romig is het.

 

De melk crispy hazelnootpraliné had ik vorig jaar al geproefd en wat is die smaak daarvan lekker! De binnenkant is erg zacht, met een soort van knisperende chocolade erin verwerkt. En de buitenkant is ook niet te missen; de eitjes hebben een bruine buitenkant met groene streepjes. Heel gaaf.

 

Dit is de melk pecankaramel smaak. Hmm, dit klinkt ten eerste al erg lekker! Toen ik een hap nam, stroomde de (pecan)karamel er uit. Dit proeft een beetje naar koffie, dat vind ik dan wel wat minder. Niet echt mijn favoriet, maar de smaak kan ermee door!

 

Van tevoren durfde ik de puur walnootpraliné smaak bijna niet te proeven. Ik vind pure chocolade namelijk niet zo lekker, maar deze eitjes verrasten me. Wat een lekkere smaak, de walnoot-smaak past perfect in combinatie met de pure chocolade! De buitenkant ziet er ook weer heel gaaf uit, hier zitten ook van die mooie, gele streepjes op!

 

Dit zijn de groene eitjes met pure spikkels! Tot mijn grote verbazing was het eitje ook echt groen, dit had ik dan weer niet verwacht. Het eitje rook een beetje naar amandel en heeft de smaak van witte chocolade. Ik proefde vrijwel geen pure chocolade.

 

Tijd voor de volgende! Dit is de pure kersenganache smaak. Ganache is een crème voor de garnering voor nagerechten en als de vulling van taarten en bonbons. De pure chocoladegeur is erg overheersend, maar gelukkig niet zo erg dat je er misselijk van wordt. Op het eitje zit een mooie rode streep. Je proeft ook echt de pure smaak van het eitje, hier ben ik niet zo’n fan van. Als je een pure-chocolade fan bent, is deze smaak misschien wel iets voor jou.

 

Nog een eitje met (pure) spikkels! Dit eitje is gelig van kleur. De binnenkant van het eitje is vrij hard en proeft naar witte chocolade. Eigenlijk proeft dit eitje precies hetzelfde als het groene eitje met de pure spikkels.

Dit waren ze dan allemaal! Ik heb ervan genoten. Ik snap wel dat je €3,99 betaalt voor deze eitjes, want ze hebben een luxe vulling (amandelpraliné en amaretto bijvoorbeeld!) en ze smaken echt heerlijk. Mijn lievelingseitje is toch wel die met melk crispy walnootpraliné.

Welk paaseitje lijkt jou het lekkerst?

Liefs,

Anke

3 Comments

  • Reply Dinja 15 maart 2017 at 09:07

    Oh my ze klinken allemaal zo lekker! Ik heb net een zak (normale) paaseitjes gehaald, van een kilo dus eigenlijk mag ik voorlopig geen andere meer halen maar ik denk dat ik toch maar eens een kijkje ga nemen bij de Albert Heijn, ik ben te benieuwd naar de smaken 🙂

  • Reply Rahma 15 maart 2017 at 19:34

    Ze klinken allemaal echt super lekker! Ben heel erg benieuwd nu!

  • Reply Monique | WritingMonique 27 maart 2017 at 10:33

    Ik ben dol op ‘gekke’ smaakjes in Paaseitjes! Ik ben ZO benieuwd naar de puur walnootpraline! 🙂

  • Leave a Reply