Winkelpraat

Ondertussen werk ik alweer een maandje als vakkenvuller in de supermarkt! Daar kom ik soms erg rare mensen tegen, die soms rare dingen zeggen tegen mij. Dingen die ik nooit weer ga vergeten en dus zeker de moeite waard zijn om te delen. Ik deel deze gebeurtenissen met jullie, enjoy!

panda, funny, and black and white image

Bron foto

Het was om een uurtje of 4. Ik stond druk te vakken vullen, ik had geen oog voor andere dingen. Ik draaide me om en daar zag ik een man naar me staren. Het eerste wat in mijn hoofd opkwam was: hoe lang staat deze man daar al in hemelsnaam? Ik maakte me niet al te druk en ging vervolgens weer verder met het vullen van de chili con carne. De man tikte me aan en zei: ‘Eigenlijk mag ik dit niet zeggen, maar jij bent mooi.’ Euhm, sorry meneer? Ik probeerde een lach op mijn gezicht te toveren en er ontsnapte een kleine ‘dankjewel’ uit mijn mond. Ik wist niet of ik wel blij moest zijn om dit compliment. Tuurlijk, het is wel leuk om zo’n compliment te krijgen, maar niet van zo’n mannetje die net zo oud kan zijn als mijn vader, of nog ouder. Nadat ik een ‘dankjewel’ uit mijn mond had gekregen draaide ik me prompt weer om. Bah, loop weg vieze man dacht ik met een hoofd zo rood als een tomaat. Gelukkig verdween hij ook meteen.

Er kwam ook nog een mevrouw in de winkel die snel naar me toe kwam sprinten op haar pantoffels. Ze maakte wilde gebaren en vroeg me iets waar ik helemaal niets, niet netjes gezegd geen kloot van verstond. Ze maakte gebaren naar buiten, waar het pijpenstelen regende. ‘Nee mevrouw, we hebben hier geen paraplu.’ De vrouw keek mijn raar aan en lachte haar tanden bloot. Er verscheen een gouden tand. ‘Nee, nee…’ Daarna maakte ze nog wildere gebaren dat op plassen leek en maakte er ook nog geluidjes bij. Het hoorde als: ‘Psst, psst…’ en toen viel het kwartje. ‘Oh, u moet naar de wc?’ Ze lachte weer en knikte hard met haar hoofd. Zo hard, dat het me niet zou verbazen dat haar hoofd er af zou vallen van al dat geknik. Ik stuurde haar naar de wc en toen deed ik iets wat ik vooroordelen noem. Ik ging namelijk bij de deur van de wc staan. Die gouden tand en die pantoffels deden de mevrouw op een dief lijken. Een dief op pantoffels. Na ongeveer 5 minuten kwam de vrouw weer van de wc af. Ze gaf me weer die lach en een thankyou. Ze liep weer naar buiten en ging zitten op een bankje. Daar zag ik tijdschriften liggen, die daklozen wel eens verkopen bij winkels. Ik was boos op mezelf. Niet zo vooroordelen, Anke.

funny and shark image

Bron foto

Later moest ik op een ander pad vullen, bij de koekjes. Erg lekker natuurlijk, het liefst wil ik alle verpakkingen openmaken en koekjes proeven. Ook hier stond ik weer druk te vullen, totdat ik gemurmel naast mij hoorde. Ik keek opzij en keek recht in het gezicht van een man, ik schat 30 jaar. Hij had een capuchon op, waardoor hij mysterieus leek. ‘Sorry, wat zei u meneer?’ Ik had te veel aandacht voor de lekkere koekjes waardoor ik die man niet hoorde. ‘Ik wil je opeten… heb jij al lekker gegeten?’ En hij maakte vieze, smakkende eet geluiden. Yeah, right. Verstond ik dit nou goed? Ik stond met mijn mond open te kijken en de man verdween weer. Eigenlijk had ik iets moeten zeggen zoals: ‘Dan moet u me eerst afrekenen.’ Rare mensen kom je soms tegen in de winkel. Ik wil je opeten… Pff, kannibaal.

Lijkt het jullie leuk om vaker ‘winkelpraat’ te lezen?

Naamloos scan

19 Comments

 • Reply yourinspirationworld 26 oktober 2015 at 20:12

  Hahah, wat gaat er apart volk naar de supermarkt zeg! 😂
  Leuk geschreven!

 • Reply lifeandmusic 26 oktober 2015 at 20:44

  Haha erg leuk al die mensen… merk t bij mij op werk ook vaak… je maakt rare dingen mee 😉

 • Reply creabeaatje34 26 oktober 2015 at 20:45

  Oh mijn hemel, wat een types haha

 • Reply My Life in Review 26 oktober 2015 at 20:53

  och wel erg (en vuil) eigenlijk dat vrouwen zoveel lastig gevallen worden door vaak oudere mannen, zelfs als je aan het werken bent.. Vaak zijn dat ook marginale mannen, die dan nog effectief denken dat jullie dat leuk vinden haha jongens toch. Wel goed geschreven moet ik zeggen :p !

 • Reply xingeex 26 oktober 2015 at 20:54

  Leuk geschreven en rare types, haha

 • Reply lifewithmaricia 26 oktober 2015 at 21:13

  Vaker doen Ankiiieee! Een soort serie van maken schat!😋🕊💋

 • Reply veerlemaris 26 oktober 2015 at 21:15

  Hahah, wat geweldig om te lezen! ‘Ik wil je opeten…’ :’) hahaha

 • Reply mabeliasophia 27 oktober 2015 at 07:48

  Super leuk om dit te lezen! Moet je vaker doen echt geweldig 😀 haha ik wil je opeten hoe verzint ie het 😂 xxx

 • Reply ItsCstyle 27 oktober 2015 at 08:10

  Haha wat raar… Liefs

 • Reply nikkiboohx 27 oktober 2015 at 10:30

  Hihi leuk !!

 • Reply robinheppie 27 oktober 2015 at 14:45

  Hahahaha, super leuk! X

 • Reply Curiousdaydreamer.com 27 oktober 2015 at 17:50

  Leuk om te lezen 😀

 • Reply princesinblack 27 oktober 2015 at 20:15

  hahahaha, echt heel grappig wat al die mensen zeggen! 🙂

 • Reply O.B.O.J. 27 oktober 2015 at 21:03

  Wow wat een leuke blog! Ik heb mijn vakantiejob ook gedaan in een supermarkt en deze anekdotes zijn zo herkenbaar! Ik blijf zeker je blog volgen. Heb je ook een Facebook-pagina?
  Misschien zou het wel leuk zijn als je even zou kunnen kijken op mijn blog? Laat gerust even weten wat je er van vindt, want ik ben nog maar net gestart.

  PS: Mooie lay-out! 🙂

  • Reply xgraciously 27 oktober 2015 at 21:27

   Dankjewel voor je lieve compliment! Jij hebt ook een leuke blog, ik volg je nu ook. 🙂 Ik heb geen facebook pagina voor mijn blog, maar wel een ‘gewone’ facebook pagina waarop je een vriendschapsverzoek kunt versturen. Mijn naam daarop is Anke Jensma! Ik heb trouwens even je ‘about’ pagina gelezen, wat gaaf dat je journalistiek studeert, dat lijkt mij ook echt super leuk! 🙂

   • Reply O.B.O.J. 27 oktober 2015 at 21:37

    Oh! Mag ik je toevoegen op Fb? En jij ook bedankt! Journalistiek is echt een leuke richting, ik leer er veel bij en ik heb al altijd heel graag geschreven. Dus een blog is daar het perfecte hulpmiddel voor. 🙂

    • Reply xgraciously 27 oktober 2015 at 21:39

     Je mag me zeker toevoegen op facebook! 😊

 • Reply fabtasticdiyx 27 oktober 2015 at 21:48

  Wat een super leuk concept Anke! Heel leuk geschreven ook 🙂 Ik zou zeker meer berichten hierover maken want het is echt onwijs grappig om te lezen! X <3

 • Reply Nathalie 29 oktober 2015 at 21:17

  Heerlijk om te lezen en zo herkenbaar! Al was het voor mij al weer 18 jaar geleden dat ik in de winkel werkte!

 • Leave a Reply