Winkelpraat #2

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van winkelpraat! Sinds september werk ik in de supermarkt, wat soms hilarische momenten oplevert. Momenten die ik nooit weer ga vergeten en graag met jullie wil delen! Enjoy.

panda, funny, and black and white image

Bron foto

Ik was erg druk bezig met het vullen van de schappen, toen ik plotseling een kleine drommel naar me zag kijken. ‘Wat ben jij aan het doen, dame?’ Er verscheen een lach op mijn gezicht. ‘Ik ben de vakken aan het vullen!’ De jongen dacht even na. ‘Nou, dan ben ik je baas!’ Ik en mijn andere collega, die er ook bij kwam staan, moesten lachen. Prompt werd het gezicht van de jongen rood. ‘Stop met lachen dames! Dit vind ik niet leuk!’ Stampend liep hij naar zijn vader toe. Hij vertelde zijn vader dat ‘de dametjes hem uitlachten’, terwijl de vader antwoordde: ‘ze lachen je niet uit, maar ze lachen je toe!’ waarop ik zei: ‘Dat is zeker zo, er komt bijna nooit iemand spontaan naar ons toe om even een praatje te maken!’ Mijn collega en ik moesten weer even lachen. Toen barstte de bom echt los. ‘En nu ben je ontslagen, hoor je mij?!’ gilde de jongen. Het werd stil om me heen en alle mensen die op dat moment bij mijn pad stonden, keken stomverbaasd. Ik schaamde me dood, misschien was dit ook wel plaatsvervangende schaamte voor de kleine drommel. Gelukkig haalde de vader de jongen op dat moment weg en gingen de mensen weer door waarmee ze bezig waren: voorraden inslaan. Gelukkig maar, al die aandacht hoefde van mij niet!

anchorman, fun, and funny afbeelding

Bron foto

Al vanaf de verte hoorde ik al een schelle stem door de winkel galmen. ‘Nehéé, die heb ik niet nodig! Zet terug!’ Langzamerhand kwam de stem dichter bij mijn pad. Ik zag een mevrouw verschijnen met drie kinderen bungelend aan de winkelwagen. Ik had ondertussen al een naam voor haar bedacht: gillende keukenmeid. Zo hard gilde de mevrouw. De kindjes zagen overal om hun heen lekker snoepgoed, wat ze maar al te graag in de winkelkar wilden gooien. Hun moeder krijste: ‘Zet die dingen terug! Hou op!’ Eigenlijk moest ik wel even in mezelf lachen. Ik had wel medelijden met die kindjes, hoor. Één van de drie kinderen kreeg de opdracht op tandpasta te halen voor mevrouw gillende keukenmeid. Zo gezegd, zo gedaan. Het kind kwam terug met tandpasta, maar je voelt de bui vast al hangen. Het was geen goeie tandpasta. ‘Wat heb je nu weer meegenomen? Tandpasta voor een kunstgebit? Kijk dan eens naar mijn mond, zie je daar een nep gebit? Nee hé, dus leg maar terug die troep!’ Dat was nou net een beetje te luid, want iedereen zat haar aan te staren. Het liefst zou ik haar meteen een cursus ‘normaal praten’ hebben gegeven, maar dat was helaas niet mogelijk.

Tijdens het vullen observeerde ik alles een beetje, toen ik opeens in een lachend gezicht keek van een snoezig baby’tje. De moeder had het ondertussen ook al in de gaten dat het kindje naar mee keek en sprak me lachend aan. ‘Lief hè, ze zit vandaag voor het eerst in de winkelkar!’ waarop ik antwoordde dat het een erg schattig kindje was en dat er inderdaad erg veel te zien was in de winkel. Blijkbaar heb ik een lachwekkend gezicht, want het kindje begon triomfantelijk te lachen, echt met krijsende geluidjes. Schattig. Gelukkig zijn er ook nog kindjes die niet boos op me worden als ik hun toelach!

Naamloos scan

14 Comments

 • Reply Thaliyah Lejuez 23 maart 2016 at 22:24

  Zo leuk! En wat een grappige verhalen! ☺

 • Reply With Love From Amy 23 maart 2016 at 23:11

  Haha leuk geschreven! En je maakt echt grappige dingen mee op je werk

 • Reply Byfashionblog 23 maart 2016 at 23:27

  Leukk!

 • Reply creabeaatje34 24 maart 2016 at 06:46

  Ah wat ontzettend leuk ^^

 • Reply Angela's beauty eyes 24 maart 2016 at 07:22

  Lek om te lezen! Je maakt vast een hoop mee in de winkel

 • Reply ItsCstyle 24 maart 2016 at 08:45

  Echt super leuk om te lezen! Echt raar dat je dit allemaal mee maakt. xx

 • Reply Ismay 24 maart 2016 at 09:35

  Leuk om te lezen! Super grappig

 • Reply Flore 24 maart 2016 at 13:09

  Ik heb je genomineerd. Voor de meibster award! Je vind de vragen op mijn blog! C

 • Reply ilsesblog 24 maart 2016 at 14:58

  super leuk!!!

 • Reply Sherry 24 maart 2016 at 15:15

  Leuk om te lezen. Je maakt soms grappige dingen mee.

 • Reply xoxomaricia 24 maart 2016 at 21:24

  Wat heb ik hier lang op gewacht zeg! Hahaha☕️🙌🏼

 • Reply Lore 28 maart 2016 at 21:24

  WOW je maakt echt grappige dingen mee. Leuk zo kan je je op je werk ook nog eens doodlachen. Xx

 • Reply katja 29 maart 2016 at 22:27

  Aah! Wat een leuke momenten heb je meegemaakt, ik moest er hardop van lachen!Leuk om te lezen 🙂 Liefs, Katja

 • Reply Myrthe | ConLamore.nl 9 april 2016 at 21:23

  Ik werk zelf ook in een supermarkt en herken véél van deze dingen! Erg leuke rubriek in ieder geval!

 • Leave a Reply