Waarom mijn moeder de beste is

Het is vandaag weer Moederdag, de dag waarop alle moeders in het zonnetje gezet worden. Vandaag is dat zowel letterlijk als figuurlijk, want moet je zien hoe prachtig weer het is! Ik wil mijn moeder door middel van deze blogpost ook even in het zonnetje zetten, want dat verdiend ze dubbel en dik.

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Mijn mem kent me door en door. Zonder dat ik iets vertel, weet ze al wat er aan de hand is. Ik kan niks schuilhouden, want mijn moeder heeft alles in de gaten!

♥ Ik mag werkelijk alles van haar. Als ik bijvoorbeeld een avondje weg wil tot vier uur ’s avonds, mag dat gewoon. Als ik maar bij mijn vriendinnen blijf én haar bel wanneer ik op de plaats van bestemming aangekomen ben!

♥ Mijn bed hoef ik zelf niet op te maken, dat doet mijn moeder al. Hetzelfde geldt bij mijn was opvouwen, de afwasmachine opruimen en ga zo maar door. Wat een luizenleventje heb ik eigenlijk!

dad, gif, and mom afbeelding

Bron

♥ Ze blijft (bijna) altijd rustig, wat er ook gebeurd. Maar niet wanneer we in een gondel zitten die een aantal meters hoog naar boven voert…

♥ Ik roep soms wel duizenden keren per dag ‘mem‘! Mijn moeder komt dan aanhuppelen en helpt me dan, bijvoorbeeld met adviezen geven. Soms ben ik nogal onzeker en vraag ik een aantal keer of mijn haar wel goed is, de broek wel staat bij het shirtje en of ik niet teveel make-up op heb.

♥ Ze kan heel lekker koken en ze kookt ook nog eens gezond! Mijn moeder laat ons zeker niet ongezonde troep eten, behalve als het zaterdag is. Dan is het namelijk patat-dag.

daughter, disney, and day afbeelding

Bron

♥ Als ik ergens mee zit, kan ik alles aan mijn moeder kwijt. En wanneer ik het allemaal even niet meer zie zitten met school, geeft ze me even een oppeppertje.

♥ Ze zorgt heel goed voor mij en let op alles. Als ik even naar buiten wil gaan zonder jas hartje winter, dan zegt ze snel dat ik een jas aan moet doen. Ook al ben ik buiten voor maar een minuut.

♥ Mijn mem heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Natuurlijk, het ligt ook deels aan mij wie ik ben, maar mijn moeder heeft me soms wel een schop onder de kont gegeven (figuurlijk!) waardoor ik dingen aan het af- en aanleren was. Ook bereidt ze me voor op de grote mensenwereld waar ik straks steeds meer in ga belanden.

diva, gif, and girls afbeelding

Bron

♥ Heel vaak wanneer ik iets wil, krijg ik het ook nog. #Diva

♥ Mijn moeder weet wat ik mooi vind en neemt dus soms ook kleding voor me mee die ik stiekem best wel leuk vind.

 

Mem, ik wens je een hele fijne Moederdag! Je bent en blijft de beste moeder, al laat ik soms niet blijken dat ik dat vind. Ik hou heel veel van je! 

Liefs,

Anke

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

 • Reply Tatjana 8 mei 2016 at 10:01

  Wat een leuke en lieve blogpost Anke!
  Hou ook erg veel van jou.

  Dikke tút mem

 • Reply The girl they named Jessica 8 mei 2016 at 10:24

  Wat een prachtige post. 😘 het is mega lief dat je je moeder op deze manier in het zonnetje ☀ zet. 😘

 • Reply Michelle 8 mei 2016 at 10:36

  Wat een heerlijk artikel, en wat een fijne mama heb je! X

 • Reply Grietje 8 mei 2016 at 14:33

  Wat lief! Snif, snif… En je hebt helemaal gelijk: je moeder is een kanjer! En jij ook!

 • Reply Janneke | Crafty Time 8 mei 2016 at 20:10

  Aaah wat lief! Een fijne memmedei! 😉

 • Reply Nienke | Nienke Blogt 9 mei 2016 at 20:39

  Aaaah wat een ontzettend leuk artikel! Echt heel lief.. Liefs,

  nienkeblogt.blogspot.nl

 • Leave a Reply