Vintage army patches

Patches zijn niet een geheel nieuwe trend; vroeger droegen mensen patches ook al op bedrijfskleding. Dit om te voorkomen dat iemand anders met je kleding er vandoor ging! Vooral in het leger maakte men hier gebruik van, nu eigenlijk nog steeds. Ik vind leger patches ook heel gaaf, maar vind ze in de gewone winkel vaak te duur. Laatst kwam mijn vriendje op een heel tof idee om goedkope en originele patches te krijgen!

IMG_3237

IMG_3236

IMG_3235

Mijn vriendje doet namelijk een VeVa opleiding, waarvoor hij naar Leeuwarden moest voor bedrijfskleding. Daar kwam hij langs een dumpstore, een soort van tweedehands winkel waar mensen hun legerspullen laten als ze het zelf niet meer nodig hebben. Hij nam een kijkje in de winkel en zag de patches liggen. Toen ik het er laatst over had dat het me gaaf leek om nog meer leger patches op mijn donkergroene jasje te plakken, begon er bij hem een lichtje te branden. Hij nam me laatst meteen mee naar de dumpstore in Leeuwarden. Daar lag een breed scala aan de plakplaatjes! De patches zijn dan ook echt gebruikt door mensen van het leger, heel gaaf! Je hebt dan echt een uniek item op je jasje, tas of broek zitten. Ik heb in totaal twee patches gekocht, die per stuk €1,50 kostten. Je kunt in de dumpstore ook onderhandelen over de prijs, dat zie ik mezelf in een winkel nog niet zo snel doen. In bijna elke stad is wel een dumpstore te vinden!

IMG_3234

De patches kun je op je kledingstuk naaien, maar als je niet zo goed bent met naald en draad is er ook altijd nog een andere optie. Je kunt namelijk ook het embleem binnenstebuiten op je kledingstuk strijken. Ik hoop dat deze trend nog een tijdje blijft, want ik vind het echt geweldig!

Liefs,

Anke

 

10 Comments

 • Reply Louanne 25 augustus 2016 at 09:36

  Heel tof! De airborne heb ik vorig jaar ook zelf gelopen dus grappig om bij jou terug te zien!

 • Reply Ilona Wielinga 25 augustus 2016 at 10:40

  Echt superleuk gedaan en ze passen er erg goed bij!

 • Reply DisneyChicks.nl 25 augustus 2016 at 11:29

  Wat zien ze er gaaf uit en wat heb je dat leuk gedaan!

 • Reply sherry 25 augustus 2016 at 12:40

  Wat zijn ze toch mooi. Ik hou van army <3

 • Reply marleen@burgertrutjes 25 augustus 2016 at 13:31

  Jaaa lekker stoer! I <3 patches!

 • Reply Eva 25 augustus 2016 at 17:27

  Echt leuk dat je dan ook meteen de echte hebt! Zelf vind ik de trend ook superleuk, maar ik heb nog geen shirt of jas met patches erop. Wel wil ik binnenkort even kijken bij de H&M of Bershka ofzo of ze daar een leuk shirt hebben met patches 🙂

  Liefs!

  • Reply xgraciously 25 augustus 2016 at 23:01

   Bij de H&M en de Bershka verkopen ze best wel veel kledingstukken met patches! Ze verkopen bij de H&M ook wel losse patches, maar die zijn (meende ik) zeven euro. 😊

 • Reply Veerle 26 augustus 2016 at 09:17

  Ik heb zelf ook een spijkerjasje die ik helemaal vol strijk met patches. Ik koop ze meestal bij de Monki, Stradivarius of op de markt. Ik vind deze trend echt superleuk, wat een goed idee om bij een dumpstore te gaan kijken!

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 26 augustus 2016 at 12:17

  Zelf ben ik niet zo’n fan van patches. Maar ziet er wel altijd leuk uit!

 • Reply Astrid 26 augustus 2016 at 14:08

  Ik voel me er te ‘oud’ voor, maar zo op de bomberjack staan ze wel echt hip!

 • Leave a Reply