Vakantiedagboek #1

Jullie weten misschien wel dat ik op vakantie ben naar Denemarken, samen met mijn vriendje, vader, moeder en broertje. Ik heb een vakantiedagboek bijgehouden van zondag tot vrijdag die ik blootstel aan jullie. Dit is deel één: zondag tot en met dinsdag!
image

Zondag
Na ongeveer zes uur rijden waren we aangekomen in het hotel in Duitsland. We hebben besloten om in een hotel te slapen omdat we niet in één keer naar Denemarken wouden reizen, dan waren we nog langer bezig dan zes uur. We hebben in totaal twee files gehad die gelukkig niet erg lang waren. Om etenstijd hadden we nog even een stop bij de McDonalds, waar we vervolgens nog even snackten. Daarna reden we verder en kwamen we in het plaatsje waar het hotel zich bevond, alleen hadden we een probleempje. We konden het hotel niet vinden! Mijn broertje raakte in paniek. “Vinden we het hotel wel?” “Straks moeten we in de auto slapen!” Na even zoeken stopte mijn vader bij een tankstation en vroeg daar waar het hotel was. We kwamen er achter dat ons hotel bij een Chinees restaurant in zat, dat verklaarde een hele boel! Daarom konden we het hotel niet vinden.Snel gingen we het hotel in en gingen we slapen na zo’n lange autorit.

image

Maandag
‘S morgens werden we allemaal vroeg wakker, reden genoeg om al vroeg te ontbijten. Gezamenlijk gingen we naar het restaurant van het hotel en aten daar rustig ons ontbijtje op. Na het ontbijt pakten we al ons spullen in en fatsoeneerden we onszelf een beetje. (Lees: make-up etc.) Daarna verlieten we het hotel en reden we vervolgens weer verder naar ons volgende bestemming: Denemarken! Het duurde iets van drie uurtjes voordat we er waren, we hadden dit keer gelukkig geen files gehad. Toen we in ons vakantiehuisje aankwamen pakten we alles uit en gingen we het huisje en het park een beetje verkennen. En ik moet zeggen dat het park en het huisje me best wel bevallen. Ze hebben hier heerlijke bedden! Ook gingen we nog even naar een aantal winkels om boodschappen te doen. ‘S avonds gingen we eten en daarna gingen we nog naar de spelletjeshal. Voor 8 uur gingen we naar huis want we wilden graag nog de slachtoffers herinneren die overleden zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Later op de avond hebben we nog even gezellig op de bank voor de tv gezeten met een hapje en een drankje. Daarna gingen we slapen. Even ter zijde; die oreokoekjes die je hieronder ziet zijn zo lekker. Ze hebben hier echt veel keuze aan oreo koekjes!
image

Dinsdag
We konden in de morgen lekker uitslapen. Nadat we wakker werden gingen we ontbijten. Daarna bleven we nog in het huisje en gingen we spelletjes spelen. Al snel werd het etenstijd en aten we pannekoeken. Na het eten gingen we naar het zwembad en wat een toeval: net toen we in het zwembad waren begon het te regenen en te onweren. Echt zwemweer dus! Het zwembad was echt super gaaf, er was een mega glijbaan waar je met een band af kon én er was een donkere glijbaan met allemaal mooie lichtjes. We bleven tot ongeveer 4 uur in het zwembad, daarna droogden we ons snel af en gingen naar het strand. Het weer was ondertussen al opgeklaard. We gingen wat uitwaaien op het strand en daarna gingen we naar huis. Mijn vriendje had op het strand zelfs barnsteen gevonden, dat is een edelsteen! Toen we terugkwamen van het strand was het al etenstijd en heben we lasagne gegeten. ‘S avonds gingen mijn vriendje en ik al snel slapen, we waren erg moe na zo’n actieve dag.
image

Xx Anke

9 Comments

 • Reply Grietje 7 mei 2015 at 16:44

  Leuk te lezen Anke. Veel plezier nog!

 • Reply creabeaatje34 7 mei 2015 at 18:10

  Super leuk! En je foto’s, super mooi! 😀

 • Reply Lisa 7 mei 2015 at 19:45

  Waah, die mini-oreo! Het ziet er heel leuk uit allemaal.

  • Reply xgraciously 7 mei 2015 at 21:03

   Jaaa, lekker hè! 😉 Het is hier ook heel leuk, helaas gaan we morgen al weer weg… 😢

 • Reply Ant Jensma 8 mei 2015 at 11:37

  Prachtich Anke, sa bin wij ek mooi op de hichte van jim fekânsje yn Denemarken.
  Kr.Beppe Ant, ek fan Pake

 • Reply Eline 9 mei 2015 at 08:37

  Leuke foto’s! Die Oreooo’s!

 • Leave a Reply