Throwback | ‘Mijn’ 2016

Wow, wat vloog dit jaar weer voorbij. Voor je het weet zit je alweer met zijn allen vuurwerk af te steken om het nieuwe jaar in te luiden! Dit jaar heb ik heel veel gedaan. Zo heb ik veel feestjes gehad en ben ik een aantal keer op reis geweest, onder andere naar Barcelona! Ik laat jullie mijn jaar in vogelvlucht zien.

 

4 januari – ijsvrij

Het jaar 2016 begon goed. Na de kerstvakantie moesten we weer naar school, maar dit lukte helaas niet doordat de wegen zo glad waren! In totaal hadden we drie dagen vrij gehad en dat waren ook meteen drie dagen vol pret. Ik ging samen met mijn vriendin door ons dorp op de slee en ik ging over de straat schaatsen. Ik ben blij dat ik dit heb mee kunnen maken, ik denk zelf dat dit niet zo snel meer gebeurd.

26 januari – Den Haag met school

Elk schooljaar bezoeken we met school een stad. In de vierde klas was dit dus Den Haag! Hier was ik wel eens eerder geweest met school, dus ik wist al een beetje van deze stad af. We gingen naar de Tweede Kamer (ofcourse) en daarna hadden we heel veel vrije tijd. We hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt, haha! Ik kwam met twee volle tassen thuis.

8 april – bruiloft

Mijn vriendin haar moeder ging trouwen en ik was ook voor de bruiloft uitgenodigd. Bruiloften zijn altijd zo leuk! Er heerst altijd zo’n leuk sfeertje en de mensen zijn allemaal heel netjes aangekleed. Er was ook een goochelaar aanwezig, wat kon ik om die man lachen. Hij toverde bij iedereen condooms of pistolen uit de broek, haha! Dit was denk ik wel een van de leukste bruiloften die ik ooit heb meegemaakt.

18 juni – Coopfeest

Mijn vriendinnen werken bij de Coop en daarvan hadden ze een personeelsfeest. Het personeelsfeest werd georganiseerd in Gerledome en het beloofde een groot feest te worden. Ronnie Flex, Mr. Polska, Gers Pardoel en nog vele andere artiesten zouden aanwezig zijn, wat was ik jaloers op mijn vriendinnen! Toen ze hoorden dat er nog een plaatsje vrij was bij dit personeelsfeest, melden ze mij meteen aan. En guess what? Ik mocht als gast mee! Het was een dag om nooit te vergeten.

24 juni – dorpsfeest

Dit jaar hadden we dorpsfeest, het feest waar alle dorpelingen naar uitkijken! Eens in de drie jaar hebben we dorpsfeest en dan wordt alles uit de kast gehaald. Mensen gaan verkleed door de straten, de jeugd maakt versierde wagens en er is een feesttent. Dit jaar mochten wij ook eindelijk zelf een versierde wagen maken en wat was dat mooi! Je gaat dan op je zelfgebouwde wagen alle dorpen bij langs, geweldig! Meer kan ik er niet over zeggen, je moet het echt een keer meegemaakt hebben. Dit was denk ik echt één van de mooiste momenten van dit jaar geweest, die ik voor geen goud had willen missen. Ik mis dorpsfeest echt als ik de foto’s weer terug zie.

17 juli – slapen Nikki

Nikki nodigde Jessica, Maaike en mij uit om bij haar te slapen. Hier konden we natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen! Het was heel gezellig, Nikki had een soort tentje op zolder gebouwd waar we die avond in sliepen. De volgende dag gingen we shoppen in Alkmaar, leuk! Het was een dag (en nacht) om nooit te vergeten.

26 juli – jarig

Jep, dit jaar ben ik 16 geworden! Ik heb een sweet 16 feestje gehouden waar al mijn vriendinnen aanwezig waren en we gingen op stap. Altijd leuk als je jarig bent en dan op stap gaat, je wordt dan overladen met felicitaties! En het mooiste van mijn verjaardag: ik heb een camera gekregen! Ik was helemaal in de wolken.

27 juli – Frankrijk

Meteen na mijn verjaardag gingen we met ons gezin plus Douwe naar Frankrijk in ons autootje. Het was een lange rit (16 uur!) maar we stopen gelukkig wel een paar keer. We sliepen de heenreis in het plaatsje Toul en daarna reisden we door naar de Ardèche. De terugreis verbleven we een paar dagen in Normandië. Het was een leuke vakantie, maar ons hart ligt toch bij de Griekse eilanden. Over onze vakantie heb ik ook een blogpost  geschreven!

img_4426

16 september – Barcelona

Met werkweek ging ik naar Barcelona! Hiermee heb ik mijn angsten wel wat overwonnen. Ik ben namelijk nog nooit zonder ouders op vakantie geweest (ja, echt!) en op werkweek dus voor het eerst wel. Het was een week om nooit te vergeten. En wat is Barcelona een mooie stad! Over mijn avonturen in Barcelona heb ik ook een blogpost geschreven.

12 oktober – ziekenhuis (poliepvrij)

Normaal moest ik elk jaar rond de herfstvakantie naar het ziekenhuis voor controle, omdat ik poliepen in de galblaas had. Poliepen kunnen erg gevaarlijk zijn en daarom kreeg ik elk jaar in oktober een echo. Dit jaar kreeg ik echter goed nieuws; de poliepen waren helemaal weg! Volgend jaar hoef ik dus (hopelijk) geen bezoekje te brengen aan het ziekenhuis.

21 november – twee jaar met Douwe

Op 21 november hadden Douwe en ik een mijlpaal bereikt: we hadden op die datum namelijk twee jaar verkering! We hebben dit op die dag zelf niet gevierd, maar een weekje later omdat we het allebei druk hadden. Ons twee jarig jubileum hebben we gevierd in Amsterdam, het was heel erg leuk en gezellig! Op naar de drie jaar!

26 november – Amsterdam

Bijna elk jaar kom ik wel in Amsterdam, dit jaar was het om mijn twee jarig jubileum te vieren met Douwe! We hebben veel gezien en gedaan. Eerst hadden we geshopt en daarna zijn we naar de Body Experience tentoonstelling geweest. Je weet wel, die tentoonstelling waar mensen zijn te zien die hun lichaam hebben overgedragen aan de wetenschap. Dit hoort best wel vies, maar het was heel interessant om te zien! Het was een dag om nooit te vergeten.

29 december – Helix zetten

Nog net voor het nieuwe jaar heb ik een helix laten zetten. Dit wilde ik al heel lang en het stond op mijn doelenlijstje voor 2017, maar ik kon niet wachten en besloot hem laatst nog te gaan zetten. Dit heb ik gedaan bij ’t Oortje in Groningen en ik ben er heel blij mee. Rahma was ook mee, bedankt nog voor je steun haha!

 

We zullen zien wat er volgend jaar op dit lijstje komt te staan! Wie weet… het behalen van mijn examen? Het zetten van een tattoo? We’ll see.

Liefs,

Anke

 

1 Comment

  • Reply Rahma 30 december 2016 at 18:29

    Wat heb je leuke dingen gedaan in 2016, erg leuk om te zien! En geen dank hahaha, was leuk gister!

  • Leave a Reply