Tastea Tutti Frutti Ice Tea | Review

Nu het mooie weer steeds meer in zicht komt, vervang ik mijn ‘warme’ thee vaak door ice thee. Ice thee staat er niet echt om bekend dat het heel gezond is, maar daar heeft Tastea een oplossing voor gevonden. Tastea heeft een ice tea gemaakt die lekker en verantwoord is. Van Tastea mocht ik deze thee uitproberen en dat kon ik natuurlijk niet overslaan!

Tastea Tutti Frutti Ice Tea – €19,95

Ik heb voor deze icetea al twee andere soorten theeën getest, waar ik erg tevreden over was! Maar als je mijn vorige reviews nog niet hebt gelezen over Tastea, geef ik nu een korte uitleg over dit geweldige merk.

Over Tastea:

‘Tastea werd in 2016 opgericht door de founders & owners die altijd al geïnteresseerd waren in de heilzame werking van thee. Met professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers creëerde zij onmiskenbare kwalitatieve, smakelijke blends die iets voor de gezondheid kunnen betekenen.

De kwaliteit van thee heeft met verschillende aspecten te maken. Eén daarvan is de manier van plukken. Wanneer thee machinaal wordt geplukt, kan men zo’n 500 kilo op een dag verzamelen. Manueel plukken levert slechts 12 kilo per dag op. De keuze voor manueel was al snel gemaakt doordat enkel de beste blaadjes worden gebruikt voor thee.

Aan verschillende blends is een natuurlijke smaak toegevoegd. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. De ingrediënten nemen deze smaak over.

Chinese kruidengeneeskundige hebben ons geadviseerd over de werking van verschillende soorten bladeren, bloemen en kruiden en de werking die zij op elkaar hebben. Na het door verschillende personen te hebben getest wordt besloten om een thee blend wel of niet in ons assortiment op te nemen. Enkel de blends waarvan meer dan 65% van de personen de werking hebben ervaren, worden opgenomen in ons assortiment. Het is een 100% natuurlijk product waardoor een resultaat niet is af te dwingen.’

Wat Tastea zegt over de ice tea:

‘Dol op zachte thee smaken met een fruitige touch? Tutti Frutti Ice Tea vervult dan jouw zomerse dromen. Deze thee heeft geen krachtige smaak, maar juist lekker subtiel als een zomers briesje. De blend bestaat uit verschillende fruitsoorten en is daarmee ook nog eens hartstikke gezond.

Tutti Frutti, de beauty onder de ijstheeën. Tutti Frutti kan de aanmaak van collageen bevorderen en geeft je lichaam een vitamineboost dankzij de antioxidanten!

De Tutti Frutti Ice Tea dient warm bereid te worden en vervolgens laten afkoelen. Eventueel wat ijsklontjes toevoegen en genieten maar!’

Dit klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou wel van een drankje met een fruitige touch! Wat ik dus ook een groot pluspunt vind, is dat de thee gezond is door de verschillende fruitsoorten die erin zitten. Ook kan de thee een vitamineboost geven, die ik nu écht wel nodig heb. Momenteel voel ik me niet zo lekker, dus vitaminen zijn meer dan welkom.

De ice tea kan ook nog ondersteunen bij:

 • Het bevorderen van de aanmaak van collageen
 • Een vitamineboost voor het immuunsysteem
 • Het remmen van (huid)ontstekingen
 • Voedingsstoffen beter op te nemen
 • Het herstel van spieren

Even een korte biologieles: collageen is een lijmvormend eiwit dat een erg belangrijk onderdeel is van het bindweefsel van het lichaam van mensen en dieren. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Door de collageen is je huid rekbaar en stevig. Als je minder collageen hebt, betekent het dus dat je meer rimpels krijgt. Oudere mensen hebben bijvoorbeeld minder collageen en dus rimpels.

Al deze puntjes zijn mooi meegenomen! Zo kan ik lekker genieten van mijn icetea zonder dat het rare dingen met mijn lichaam doet. Ook kun je de icetea gewoon drinken onder het sporten, omdat ’t het herstel van spieren kan bevorderen. Misschien krijg je dan zelfs wel minder spierpijn, dat zou fijn zijn!

De bereidingswijze is ietwat anders dan de andere theeën;

 • 5 gram thee blend
 • 10-12 minuten intrekken
 • 200 milliliter water
 • Warm bereiden en laten afkoelen. Eventueel ijsklontjes bijvoegen.

Dat ik het warm moet bereiden, is eerst wel even wennen. Ik denk dat je dan echt zo’n gevoel hebt dat je koude thee aan het drinken bent, als je begrijpt wat ik bedoel.

De verpakking ziet er wederom weer fantastisch uit. Ik ben groot fan van de blikken van Tastea, omdat ze zo mooi, strak vormgegeven zijn en omdat je de thee makkelijk bewaren kunt. Wat ik ook zo handig vind aan de verpakkingen, is dat je zo kunt zien met welk soort thee je te maken hebt. Zo heeft de detox thee bijvoorbeeld een blauw detail en de energy boost thee een groen detail. Het detail van de Tutti Frutti ice tea is lichtgroen met een leuk patroontje. Wist je trouwens al dat het patroontje van de ice thee op elk blik weer verschilt?

Ingrediënten

Apple, grape (grape, vegetable oil), melon, ginger, orange peels, natural flavouring, verbena leaves, yellow marigold petals, cardamon, bamboo leaves.

Toen ik de dop van het blik afhaalde, kwam er echt een heerlijk fris geurtje naar boven. Het ruikt een beetje naar citroen of limoen. En toen ik een kijkje nam in het blik, was ik ook wel verrast. Er zitten zelfs stukjes rozijn in de blend! Dit heb ik nog nooit gezien bij een thee. Toen ik de ice thee proefde, proefde ik de rozijntjes trouwens ook niet echt terug. Wat ik wel proefde, was een frisse smaak. Daar probeerde ik wat mee te doen, dus ik heb ook nog een soort ‘recept’ erbij gemaakt.

Ik heb namelijk een klein stukje citroen uitgeperst en het sap heb ik in de blender gedaan, samen met twee à drie ijsblokjes. De ijsblokjes met het citroensap heb ik vermalen tot het kleine stukjes ijs waren. De stukjes ijs met citroensap heb ik bij de icetea gegoten. Je kunt er ook nog voor kiezen om er drank bij te doen, bijvoorbeeld rum. Als resultaat is de ice thee nog frisser (en stiekem ook nog lekkerder) geworden. Zeker het proberen waard!

Of ik ook resultaat heb gemerkt, kan ik nog niet zeggen. Ik heb de thee namelijk nog niet aan één stuk door gedronken. Ik denk wel dat ik op lange termijn resultaat kan merken, want dat merkte ik ook wel met de andere soorten theeën die ik heb getest. Deze thee zal dus geen uitzondering zijn denk ik. Of ik deze ice thee kan aanraden? Zeker, het is een heerlijke én verantwoorde ice thee zonder suiker. Je kunt dus gewoon eindeloos genieten zonder je schuldig te voelen.

Liefs,

Anke 

 

4 Comments

 • Reply Naomi Anna 23 april 2017 at 18:39

  Deze ice tea klinkt echt heerlijk! Leuk artikel!

 • Reply Janneke 27 april 2017 at 17:58

  Ik drink graag ice tea, klinkt lekker! x

 • Reply Veerle 9 mei 2017 at 12:44

  Hee Anke, ik heb tijdelijk geen telefoon, maar ik zag dit en moest aan jou denken: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFCzXdxL9fhRxfhJesi_TMjt6CcfKZj7H
  Misschien heb je er iets aan!

 • Reply Silke 11 juni 2017 at 21:38

  Mmm, ik hou echt van fruitteetjes! Zo’n toffe foto’s ook 🙂 Ik ga dit merk zeker onthouden 🙂 Liefs!

 • Leave a Reply