Tastea Detoxthee | review

Ik houd van thee. Ik drink trouw elke morgen, middag en avond een kopje thee, dus je kunt nagaan wat voor enorme theeleut ik ben. Van Tastea mocht ik thee uit hun webshop proberen, daar zei ik dan natuurlijk ook geen nee tegen! Ik heb gekozen voor de detox thee, die ik dertig dagen lang uit heb geprobeerd. Het beloofde veel goeds; zo zou de thee je weerstand kunnen verhogen en een hongergevoel onderdrukken.

Voordat ik met de detox thee begon, had ik wel wat last van deze en andere klachten. Mijn klachten waren onder andere ook nog dat ik een onregelmatige nachtrust had; ik werd vaak ’s nachts opeens wakker. Ook was ik erg vermoeid en was ik vaak erg gestrest, wat resulteerde dat ik niet een egale huid had.

De detox thee kan je ondersteunen bij:

 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht
 • Verminderen van opgeblazen gevoel
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
 • Verhogen van je weerstand
 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust
 • Onderdrukken van honger gevoel

De detox thee zou me dus kunnen helpen bij al mijn bovengenoemde klachten.

Maar wat is detox eigenlijk? Google legt het in een paar simpele zinnen uit:

‘Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Tijdens een detox reinig je de organen in jouw lichaam door middel van een dieet, massage, supplementen en eventueel (!) een spoeling. Je voelt je weer fit en krijgt meer energie.’

In mijn geval heb ik dus eigenlijk een soort spoeling gehad, zo’n dertig dagen lang. Waarschijnlijk heeft die spoeling ervoor gezorgd dat mijn organen nu gereinigd zijn.

De detox thee moet je twee keer per dag nemen en dat een maand lang. De dag begin je met de detox morning tea en de avond eindig je met de detox evening tea. De detox morning thee ruikt heerlijk naar citrus en het proeft gewoon naar groene thee. Best wel lekker! De detox evening thee ruikt dan wat kruidiger. De smaak hiervan kan ik niet zo goed beschrijven.

In beide potten zit 75 gram thee, wat dus goed is voor zo’n 30 dagen. Ikzelf heb na die dertig dagen nog wel wat thee overgehouden, dus je kunt eventueel ook nog wel wat langer detoxen. Per kop thee moet je zo’n 200 milliliter water mengen met één theelepel van de thee. De thee laat je twee tot drie minuten intrekken en daarna is hij klaar om gedronken te worden. Het beste kun je dit doen door middel van de theebeker die je voor €19,95 nog bij je bestelling kunt plaatsen. De theebeker is ondanks dat hij zo duur is, toch wel handig. De Tastea beker is dubbelwandig, waardoor je je vingers niet zo snel brandt als er warme thee in zit. Ook zit er een handig theefilter in, waardoor je geen theegruis binnenkrijgt.

Na deze dertig dagen is het me wel opgevallen dat ik beter slaap, minder stress heb en dat ik niet meer zo hongerig ben. Vooral met dat tweede ben ik erg blij; altijd wanneer ik een toetsweek had, was ik super zenuwachtig. Ik kon me dan ook gewoon niet meer concentreren onder de toets en ik kreeg constant pijn in mijn hoofd. Bij de laatste toetsweek die ik had, had ik nergens last van. Ik ging heel relaxed de toetsen zitten maken, heel fijn. Tot nu toe heb ik nul onvoldoendes gehaald bij deze toetsweek. Wie weet, misschien heeft deze detox thee wel geholpen!

Qua afvallen kan de thee ook veel voor je doen, maar dan moet je er ook nog bij sporten én gezond eten. Het is niet zo dat je alleen door middel van deze thee zult afvallen, je zult er ook nog echt wat bij moeten doen. In de eerste week was ik meteen één kilo afgevallen, terwijl ik het eigenlijk niet voor het afvallen deed.

Mocht dit toch niet jouw soort thee zijn, wees dan niet getreurd. Tastea heeft nog vele andere soorten thee, namelijk: skin tight (afslankthee), sweet dreams (slaap thee), horsepower (weerstand thee), energy boost (energie thee), make your bedrock (sex thee), bun in the oven (zwangerschapsthee) en mama’s milkshake. (borstvoedingsthee)

Liefs,

Anke

10 Comments

 • Reply Tara 1 februari 2017 at 06:31

  Ik ga het misschien ook wel proberen ik heb namelijk best wel vaak stres!

 • Reply A J 1 februari 2017 at 13:06

  Het heeft je wel geholpen,dus nou je moeder ook maar aan de thee 😉

 • Reply Lonneke 1 februari 2017 at 22:55

  Ik ben ook echt een thee drinker. Ik ben wel erg benieuwd hoe het zou werken voor mijn huid.

 • Reply Monique | WritingMonique 2 februari 2017 at 12:03

  Ik ben helemaal geen theedrinker, maar ik ben best benieuwd. Ben ook wel benieuwd naar de beter-slapen variant!

 • Reply Merel 2 februari 2017 at 15:23

  De hele dag thee, heerlijk! Ik heb alleen zelf al best veel (thee)kruiden in mijn kastje staan die een gezonde werking hebben op het lichaam. Wel leuk om te lezen 😉 Liefs, Merel

 • Reply Monthly Snaps #1 | Vakantie boeken, stress en sneeuw – 3 februari 2017 at 06:05

  […] ontvangen, in het pakketje zat detox thee. Deze thee moest ik 30 dagen lang uitproberen, het review daarvan staat inmiddels al […]

 • Reply Mariëlle 3 februari 2017 at 18:44

  Deze klinkt inderdaad ook goed zeg!!

 • Reply Marsha 3 februari 2017 at 20:37

  Klinkt erg goed! Ik ben zelf een ontzettende theeleut dus dit klinkt erg interessant!

 • Reply Tastea Energy Boost Thee | Review – 1 maart 2017 at 06:02

  […] een lekkere smaak; niet te kruidig en niet te licht. Het proeft eigenlijk bijna hetzelfde als de detox thee die ik vorige maand testte. De geur is ook echt heerlijk, het ruikt naar citroen en een beetje […]

 • Reply Tastea Tutti Frutti Ice Tea | Review – 23 april 2017 at 11:47

  […] vind aan de verpakkingen, is dat je zo kunt zien met welk soort thee je te maken hebt. Zo heeft de detox thee bijvoorbeeld een blauw detail en de energy boost thee een groen detail. Het detail van de Tutti […]

 • Leave a Reply