Sport motivatie

Om te sporten heb je wel degelijk veel motivatie nodig om je doelen te bereiken. Wanneer je dit moeilijk vind (net zoals mij!) heb ik dé tips voor je die je goed kunnen motiveren.

Fitness

Bron foto

♥ Focus je op de sport, niet op je uiterlijk. Sport je omdat je dunner wil worden? Denk dan niet de hele tijd aan je doel, maar denk ook aan de sport die je beoefent. Als je steeds denkt van ”wanneer vliegen die kilo’s er nu eens af?” heb je geen motivatie meer, want die kilo’s raak je niet zo maar kwijt. Dus, kort samengevat: denk niet alleen aan afvallen, laat jezelf ook een beetje afleiden door je op de sport te focussen.

♥ Sport niet alleen, zoek sportmaatjes! Ze kunnen je motiveren en jij hun. Ga bijvoorbeeld hardlopen samen met je vriend(in), of sluit je aan bij een tennisclub. Dat is veel gezelliger dan alleen sporten! Maar pas wel op naast wie je sport. Ga niet naast een heel afgetraind en/of dun iemand sporten, dan vergelijk je jezelf te veel met die ander en dat is juist helemaal niet motiverend…

♥ Maak je eigen train schema. Je kunt wel klakkeloos één van internet af plukken, maar dat helpt je vaak niet. Maak liever zelf een schema die je aanpast aan je eigen doelen die haalbaar zijn. De schema’s die op internet staan zijn vaak ook aangepast op bepaalde personen en zijn dus misschien soms zwaarder.

♥ Zoek motiverende afbeeldingen op met quotes. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer kan pak je deze plaatjes er even bij en krijg je weer even een boost. Dit werkt hetzelfde als met muziek. Maak een playlist aan met stimulerende muziek die je verder helpt met het sporten. Zoek niet langzame liedjes op, het moeten wel liedjes zijn met een goede beat erin.

♥ Geef niet toe dat je lui bent en dat het sporten morgen nog wel kan. Maak vandaag nog verandering! Ga lekker naar buiten en ga een eindje lopen. Wist je dat, wanneer je sport, jezelf drie jaren extra levensjaren cadeau geeft? Waar wacht je nog op, doe je schoenen aan en go!

Naamloos scan

6 Comments

 • Reply creabeaatje34 1 maart 2015 at 15:50

  Handige tips. Ik zwem heel veel, maar ik doe het gewoon omdat ik het een fijne sport vind. Dat is dan weer mijn motivatie 😉

  • Reply xgraciously 1 maart 2015 at 15:55

   Leuk dat je veel zwemt! En precies, je moet het sporten beoefenen omdat je het fijn vind! Xx

   • Reply creabeaatje34 1 maart 2015 at 15:55

    Inderdaad, dat is de allerbeste motivatie 🙂

 • Reply FiekeFairy 1 maart 2015 at 19:57

  Yeah, goed artikel! Ik sport sinds kort 1x per week met een vriendin in de sportschool en ik wil samen met onze nieuwe puppy gaan hardlopen/wandelen! 😀

 • Reply Withlovefroms 1 maart 2015 at 20:17

  Leuk artikel!! Vroeger had ik een sportmaatje, dat is natuurlijk veel leuker dan alleen!

 • Reply writingmonique 2 maart 2015 at 09:17

  Wat een goede tips; ik denk dat de eerste tip een hele hele goede is. Als je je op je uiterlijk gaat focussen in plaats van op de sport gaat eigenlijk alles veel te langzaam.

 • Leave a Reply