Shoplog | Primark, Douglas

Omdat we met Valentijnsdag niets hadden gedaan, gingen mijn vriendje en ik deze zaterdag naar Groningen. We gingen eerst naar de Primark, want daar was mijn vriendje nog nooit geweest. Hij vond het wel leuk, maar hij vond het wel wat minder dat hij steeds op mij moest wachten. Ik moest namelijk wel even de nieuwe collectie grondig bekijken! Naast de Primark waren we ook nog naar de Douglas, Pull and Bear, Monki en alle andere leuke winkels die in Groningen gevestigd zijn geweest. Zie hier de shoplog!

 

Had ik een jurkje nodig? En mocht ik wel iets van de Primark kopen? Het antwoord is eigenlijk nee. In mijn artikel over efficiënter kleding kopen  had ik me eigenlijk voorgenomen om geen kleding meer te kopen van de Primark. Dit was en is erg moeilijk, omdat ik wéét dat andere winkels ook kinderen inzetten om deze kleding te maken. Ik heb al bij andere winkels gekeken die ‘duurzame’ kleding verkopen, maar deze kleding was erg duur. Ik ben dan eigenlijk meteen mijn maandelijkse loon kwijt. Ik dacht eigenlijk gewoon ‘fuck it‘, en ‘koop het’ toen ik dit jurkje zag en paste. Dat dit jurkje van de Primark kwam, kon me niet meer zoveel schelen. Mijn vriendje vond de jurk mooi en ik voelde me er goed in, wat nauwelijks gebeurt bij kleding die ik pas. Ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik nu een andere jurk uit mijn kledingkast moet verkopen, omdat mijn kast nu een beetje uitpuilt van de jurkjes. De jurk komt tot over mijn knieën en heeft een hoge hals en streepjes, daarom houd ik zo van dit pareltje. Ook heeft de jurk een dikke en stevige stof, wat ik niet heel vaak bij de Primark zie. Primark, €8

 

Eigenlijk had ik ook helemaal geen blouse nodig, maar deze was te mooi om te laten liggen. Ook hier voelde ik me goed in, wat me overhaalde om dit kledingstuk te kopen. De blouse heeft een lekker los stofje en heeft drie verschillende kleuren, wat deze blouse erg bijzonder maakt, vind ik. Bij de hals zie je een witte kleur, bij de buik een donkerblauwe kleur en bij de armen een lichtblauwe kleur. Erg mooi. Als detail zit er achter op de rug een zilverkleurige rits. Primark, €11

 

De vorige keer toen ik een bezoekje bracht aan de Primark, was ik deze kwasten ook al tegengekomen. Ik had ze niet meegenomen, hier had ik na de tijd best wel spijt van. Toen ik ze dit keer weer zag liggen, nam ik ze dan ook meteen mee. In de verpakking zitten drie kwasten die je kunt gebruiken voor het aanbrengen van lippenstift. Er zit een kwast in voor het omlijnen van de lippen, het omlijnen van de ‘cupido boog’ en het invullen van de lippenstift. Heel erg handig, ik denk dat ik ze goed van pas komen! Primark, €4

 

Ik zocht nog subtiele, gouden kettinkjes die ik bij vrijwel alle outfits kan dragen. Deze kettinkjes kwamen dan ook als geroepen! Ik zag ze toevallig helemaal onder het schap hangen en gooide ze meteen in mijn winkelmandje. Er zitten drie kettinkjes in de verpakking. Aan één ketting zit een blaadje, aan de andere een driehoek met kleine diamanten en aan de derde zit een soort vierkant. Heel erg mooi, je zou niet denken dat ik voor elke ketting een euro heb afgerekend. Ik ben trouwens wel erg benieuwd hoe lang deze kettingen mooi blijven! Primark, €3

 

Deze hakken zien er misschien duur uit, maar ik heb ze in de sale gescoord voor een tientje. Ze zijn van een zacht stofje gemaakt en hebben een rits aan de zijkant. De kleur vind ik ook wel bijzonder; het lijkt niet grijs, maar ook weer niet helemaal zwart. De lengte en de dikte van de hak vind ik trouwens perfect, ik kan mezelf goed in evenwicht houden. Hier heb ik soms nog wel moeite mee, met andere hakken bijvoorbeeld. Ik ben ook erg benieuwd hoe lang deze hakken het gaan volhouden, maar voor de prijs is het nog wel te overzien. Primark, €10

 

Ik had mezelf getrakteerd op een MAC lipstick, omdat ik op beide luistertoetsen een voldoende had. Ik vind luistertoetsen altijd erg moeilijk, dus ik vond dat ik wel een nieuwe lipstick had verdient. Op de luistertoets van Frans had ik een 7,4, op die van Duits een 6,2. De nieuwe kleur die ik heb gekozen, is creme in your coffee. Het is een beetje een bruin/roodachtig kleurtje met een cremesheen finish. Een erg mooie toevoeging aan mijn MAC lipstick collectie! Douglas, €19,50

 

Veel bloggers waren positief over het boek ‘Niet wat jij denkt’ van Jiami, dus ik werd ook benieuwd om haar nieuwe boek te gaan lezen. Toen ik bij een boekenwinkel langs kwam in de stad, besloot ik het boek meteen te gaan kopen. Als ik namelijk het boek wilde gaan reserveren in de bibliotheek, moest ik nog wel een paar maanden wachten. En wachten kan ik niet, haha! Ik ben trouwens nog niet begonnen met lezen, hoe graag ik het ook wil. Andere boeken die ik moet lezen voor school gaan voor! Boekhandel Van der Velde, €15

Maar dit was nog niet het enige… ik heb namelijk ook nog een nieuw gaatje laten schieten! Mijn tweede gaatje aan de linkerkant was namelijk na een ontsteking dichtgegroeid, dus die heb ik weer opnieuw laten schieten. Het was zo klaar en het deed helemaal niet pijn, net zoals mijn helix. Het gaatje heb ik laten schieten bij ”t Oortje’, hier liet ik mijn helix ook schieten.

Liefs,

Anke 

14 Comments

 • Reply Malou | Blonde Blossom 19 februari 2017 at 17:29

  Wauw wat heb je superleuke dingen gekocht! Ik vind die blouse echt heel tof, net als die laarsjes. Tien euro maar, voor zulke laarsjes! Die lipstick kende ik nog niet, maar hij ziet er erg mooi uit. Malou x

 • Reply Tara 19 februari 2017 at 17:38

  Leuke dingen! x

 • Reply Eva 19 februari 2017 at 18:03

  Leuke dingen heb je gekocht! Ik vind de kleur van je nieuwe lipstick echt héél mooi 🙂 Echt een leuk idee om jezelf zo’n cadeautje te geven.

 • Reply Roos | Soitsrose 19 februari 2017 at 19:57

  Ik ben ook zo benieuwd naar het boek van Jiami!

 • Reply Joanne 19 februari 2017 at 22:34

  Leuke schoenen! En de kleur van je lipstick is zo mooi 🙂

 • Reply Romy 20 februari 2017 at 08:07

  Wat een tof jurkje en supermooie laarsjes! Ik begrijp wel wat je zegt over de Primark. Zelf voel ik me vaak wel een beetje schuldig als ik daar iets koop vanwege de arbeidsomstandigheden, maar ze hebben dan toch weer te leuke dingen om te laten liggen…lastig!

 • Reply Rachel 20 februari 2017 at 11:58

  Wat heb je een toffe items geshopt zeg en dat jurkje is erg pretty!

 • Reply Sandra 20 februari 2017 at 12:00

  Oh wauw, die ketting vind ik wel heeeel gaaf! Je hebt mooie dingen gekocht hoor. Haha, en mannen en de Primark gaan gewoon niet samen. Maar eerlijkgezegd kom ik er ook zo min mogelijk want het is altijd zo druj en onoverzichtelijk… Maar gelukkig heb je leuke dingen kunnen scoren! 🙂 Naar dt boek van Jiami ben ik ook wel benieuwd.

 • Reply sammie 20 februari 2017 at 13:16

  Leuke shoplog, die jurk vind ik erg leuk!

 • Reply Janine 21 februari 2017 at 10:11

  Hele leuke aankoopjes!

 • Reply Daniella 21 februari 2017 at 20:48

  Wat super leuke spullen heb je gescoord;)

 • Reply Eva 22 februari 2017 at 07:14

  Ik begrijp je goed met dat het lastig is om niet bij winkels zoals Primark en H&M te shoppen. Ze hebben wel altijd leuke collecties, alleen het verhaal erachter is gewoon niet okee… En dat duurzame kleding dan ook nog eens veel duurder is, dat maakt het niet gemakkelijker. Ik vind de blouse en laarsjes van de Primark erg leuk, en mooi dat je je zo goed voelt in het jurkje 🙂 Binnenkort komt er trouwens een artikel op mijn blog over ‘eerlijke’ webshops/kledingwinkels met een normaal prijskaartje 🙂 Misschien dat je dat interessant vind? Tegen de tijd dat het online staat zal ik het wel zeggen ~

  • Reply xgraciously 22 februari 2017 at 09:14

   Dat vind ik zeker interessant! Ik kijk al steeds op internet rond naar goedkope en eerlijke kleding, maar ik kan nergens leuke winkels/kleding vinden. Ben dus erg benieuwd naar jouw artikel! X

 • Reply marleen 27 februari 2017 at 16:16

  Wat leuk! Ik vind die MAC lipstick echt prachtig!!!

 • Leave a Reply