School q&a

Helaas begint over twee dagen school weer voor mij! Om wat in de ‘schoolstemming’ te komen, heb ik alle vragen beantwoord die jullie aan me stelden in deze school q&a. Welk vak vind ik echt niet leuk, en had ik veel stress als brugpieper? Je leest het hier allemaal.

IMG_3826

Had je veel stress voor de eerste schooldag en hoe ging je daarmee om?

Oh ja, ik scheet echt zeven kleuren toen ik voor het eerst naar de middelbare ging. Mijn vriendin ging naar een andere school dan mij, wat het ook allemaal moeilijker maakte. Gelukkig had ik nog wel een paar oude klasgenootjes aan mijn zijde, die me van mijn stress af hielpen. Het leek me echt honderd keer niks, de middelbare. Al die grote vierde klassers die me uit zouden lachen, het huiswerk, op school blijven tot de late uurtjes… Dit viel uiteindelijk echt allemaal mee.

Wat voor studie/niveau doe je nu en wat wil je eventueel doen?

Dit schooljaar zit ik in 5 havo. Dit vind ik allemaal erg spannend, omdat het mijn laatste jaar en tevens mijn examenjaar is! Nadat ik mijn diploma op zak heb, zou ik graag de studie Communicatie willen doen. Dit is allemaal nog wel even spannend, want dit gaat niet zomaar. Ik heb namelijk geen wiskunde, dat heb je wel nodig voor deze studie! Waarschijnlijk moet ik dan een toets maken en daarna mag ik pas deelnemen aan de studie.

Heb je veel schoolspullen gekocht voor dit schooljaar?

Nee, dit jaar valt het allemaal wel mee qua schoolspullen. Ik denk dat ik voor ongeveer tien euro aan schoolspullen heb gekocht. Ik had nog veel over van vorig jaar en ik hoef toch maar een halfjaartje naar school!

Kun je drie dingen noemen die je dit schooljaar nog moet doen?

Ik kan zeker drie dingen noemen die ik echt nog moet gaan doen dit schooljaar. Ik denk zelfs dat ik nog meer moet doen dan die drie dingen! Sowieso moet ik acht boeken lezen voor het vak Nederlands, ik heb al vijf gelezen. Ook moet ik voor Frans aan de bak, daar moeten we ook een aantal boeken voor lezen. En het grootste project wat dit schooljaar loopt, is mijn profielwerkstuk.

Wat zijn echt essentials om in je tas of locker te hebben?

Zelf neem ik altijd deodorant mee, maandverband, tissues, elastiekjes en een borsteltje met een ingebouwde spiegel. Een hele survival-kit, maar wel reuze handig! Zo ben je op alles voorbereid.

Wat zou je aan doen op je eerste schooldag?

Ik weet nog niet wat ik dit jaar aan ga doen op de ‘eerste’ schooldag, maar ik weet wel dat dit geen ingewikkelde outfit zal zijn. Ik doe altijd casual kleding aan naar school, geen korte rokjes voor mij. Fietsen en jurkjes/rokjes werken namelijk niet echt samen.

Hoe plan je?

Vorig jaar had ik een notitieboekje waarin ik schreef wat het huiswerk voor de dag was. Ik werkte het lijstje helemaal af, zodat ik helemaal bijliep met het huiswerk. Ook schreef ik er soms nog extra huiswerk bij, voor bijvoorbeeld de dagen wanneer ik niet echt leren kon maar wel een toets had. Zo kon ik makkelijk voor uit leren.

Wat is je grootste irritatie aan school?

Het irritantste aan school vind ik de toetsweken. Vaak plannen ze die toetsweken precies na de vakantie, dus moet je in de vakantie wel leren. Vorig jaar viel de toetsweek zelfs in de week van ons dorpsfeest, het feest dat je als dorpeling niet kan missen! Gelukkig is het in die toetsweek allemaal goedgekomen en had ik niet één onvoldoende gehaald.

Favoriete en stomste vak?

Mijn favoriete vak is denk ik beeldende vorming. Ik vind het heerlijk om even met mijn handen bezig te zijn! Bij dit vak gaat het helaas niet alleen maar om creëren, het gaat ook wel wat om leren. Je moet namelijk goed de kunstgeschiedenis weten en alle verschillende stromingen. Dat vind ik het mindere aan het vak. Maar het kan nog erger, ik vind namelijk aardrijkskunde het stomste vak! Ik vind het allemaal wel interessant, maar op een of andere manier lukt het allemaal niet. Als ik goed leer, haal ik alleen maar magere cijfertjes. (lees: een zes, of net een voldoende.) Daarom vind ik dat het stomste vak!

Liefs,

Anke

 

 

 

7 Comments

 • Reply jonne 27 augustus 2016 at 14:55

  Succes dit jaar op school!

  • Reply xgraciously 27 augustus 2016 at 16:41

   Dankjewel! 💕

 • Reply Ilona Wielinga 27 augustus 2016 at 15:11

  Echt superleuk gedaan en alvast succes met de examens!

  • Reply xgraciously 27 augustus 2016 at 16:41

   Dankjewel, heb ik denk ik wel nodig ja! 😋

 • Reply Melike 27 augustus 2016 at 17:22

  5 havo was mijn favoriete jaar, echt echt echt waar! Wat zou ik graag weer in die tijd zijn. Ik ben nu ook heel blij met mijn HBO opleiding (inmiddels al jaar 3!) en ga echt met plezier naar school. Ik hoop dat je een goed jaar hebt en het goed kan afsluiten. Go for it.

  • Reply xgraciously 27 augustus 2016 at 17:43

   Nu maar hopen dat het ook mijn favoriete jaar is, haha! Heel veel mensen maken me bang doordat ze zeggen dat ze heel veel moeten leren en dat ze het op het nippertje hebben gehaald. Moest jij er veel voor doen om je examen te halen?

 • Reply Eva 2 september 2016 at 22:27

  Zo’n school Q&A is echt leuk om te lezen! Succes met je examens!

  Liefs 🙂

 • Leave a Reply