Nieuwe bril

Een paar weken geleden mocht ik een nieuwe bril uitzoeken. Ik had er best wel zin in, omdat ik thuis alleen nog maar een hele oude bril had liggen die ik sinds groep zeven al had. Die bril stond en paste me niet meer, dus ik was wel toe aan een nieuwe bril! Ik koos deze bril uit met een soort van ombre-effect.

Afbeelding van Anke Jensma

Mijn bril heb ik gekocht bij de winkel van Eyes And More in Leeuwarden. Mijn moeder was heel erg te spreken over de brillen en de winkel zelf, daarom besloot ik even een kijkje te nemen. Mijn moeder had gelijk, ze verkochten er best wel leuke brillen! Ik zag vooral brillen met een nude-tintje, dé trend op dit moment. Ik paste even zo’n bril, maar helaas stond hij me niet echt doordat de kleur in mijn gezicht wegviel. Ik paste ook nog zwarte brillen met een wat groter montuur, die bevielen mij ook niet echt. Een verkoper kwam daarna aanzetten met een bril met een zwart montuur dat langzaam overliep in een witte, doorzichtige kleur. Een gedurfde bril vond ik zelf, maar ik wou hem wel even opdoen om het resultaat te zien. Eigenlijk vond ik de bril best wel leuk staan, maar mijn vriendje die mee was, dacht daar anders over. Hij vond het een lab-bril en zat steeds grapjes te maken, haha! ‘Wat ga je maken in het lab?’ Vroeg hij dan. Mijn vriendje kwam aanzetten met een ander soort bril, die helemaal zwart was en die een wat ‘bijzondere’ vorm van glazen had. De glazen waren namelijk een beetje zeshoekig leek het wel. Ik vond die bril wat te formeel, maar ik vond hem wel leuk. Uiteindelijk kon ik niet kiezen tussen deze zwarte bril en die andere bril die ik eerst op het oog had met dat soort van ombre-effect. Ik ging daarom maar van mijn eigen gevoel uit, zodat ik geen spijt kon krijgen. Ik koos dus voor die bril met het ombre-effect, want daar voelde ik me toch wat beter bij. Deze bril zou ik ook nog wel in het openbaar willen dragen! Ik rekende €100 af, want zoveel kost één enkelvoudige bril bij Eyes And More inclusief glazen. De prijs is daar wat goedkoper dan bij andere opticiens, omdat ze daar de bril zien als een mode-item. Ik ben het met hen eens, een bril moet niet gezien worden als een medisch iets! Je moet het leuk maken om een bril te dragen.

Afbeelding van Anke Jensma

Al lang had ik geen bril gedragen naar school, maar deze woensdag besloot ik hem toch op te doen. Ik vond het heel spannend om reacties te horen van anderen, maar gelukkig had ik die dag alleen maar positieve reacties gekregen. Ik ben erg blij dat ik uiteindelijk toch voor mijn eigen keuze ben gegaan en niet die andere bril heb gekozen. De medewerker heeft me ook goed geholpen bij het maken van deze keuze, hij heeft me veel raad gegeven! Ook vind ik de prijs van de bril een pluspunt, want normaal betaal je voor een bril al rond de €150. Ik denk dat ik de bril nog heel vaak ga dragen, niet alleen thuis maar ook naar school!

Liefs,

Anke

2 Comments

  • Reply Ilona Wielinga 24 april 2016 at 18:12

    Wauw staat je goed!

  • Reply Serena 24 april 2016 at 22:48

    Super leuke bril! Staat je goed 😀 x

  • Leave a Reply