Monthly snaps #3 | Eerste ijsje, presentaties en toetsweek

Wow, alweer een maand voorbij! Het gaat echt super snel, voor ik het weet zit ik al examens te maken. Maar eerst wil ik graag terugkomen op de maand maart! Want dat was een geslaagde maand, vooral op het gebied van school. Ik heb namelijk mijn profielwerkstuk cijfer (eindelijk) binnen en ik heb net een toetsweek achter de rug, die best wel goed ging. Verder heb ik het eerste ijsje van het jaar gehad en ging ik naar een feest. Kijk je mee?

2 en 3 maart

♥ Yes, mijn profielwerkstuk cijfer was eindelijk binnen! Ik kan jullie nu vertellen dat ik een 7,4 heb, afgerond een 7. Dat betekent dat ik een combinatiepunt heb voor mijn examens! Ik ben blij met mijn cijfer, ik had namelijk een minder cijfer verwacht.

♥ Voor school gingen we naar een musical genaamd ‘Dracula’. Het was niet verplicht, maar toch gingen heel veel leerlingen heen, inclusief ik. Dit omdat ik dan 0,5 extra kreeg op mijn literatuurtoets en ik hou wel van extra punten! De musical duurde gelukkig niet lang en was ook nog wel leuk, dus het was niet echt een straf om heen te gaan. Er zat ook nog een mooie gedachte achter de musical, het ging namelijk om de ecologische systemen versus de grote maatschappijen die mensen soort van ‘dwingen’ dingen te doen.

4 en 7 maart

♥ Omdat ik helaas weer niet een voldoende heb gehaald voor de rekentoets, ga ik vrolijk door met de (privé) bijlessen. Na de bijles ging ik nog even de stad in met mijn moeder en vriendje en heb ik bij de Action hele mooie budgetproducten gescoord. Over één product heb ik al een blogpost weten te maken.

♥ 7 maart had ik een presentatie voor mijn profielwerkstuk. Dit stelde niet veel voor; je zat dan met andere leerlingen die dezelfde begeleider hadden in één lokaal en daar konden mensen langslopen en vragen stellen. Alleen we kregen niet zoveel vragen, want toen iedereen zag dat we ons profielwerkstuk bij Nederlands hadden gemaakt, liepen ze snel weg. Na deze presentatie heb ik nog samen met twee vriendinnen van mij bij de Hema gegeten!

8 en 18 maart

♥ Omdat ik een vier had gehaald voor de rekentoets, moest ik hem voor de derde keer maken. Ik heb niet het gevoel dat ik nu hoger dan een vier heb gehaald, maar we zullen zien. De rekentoets duurde in totaal 120 minuten, daarna moest ik dus nog gewoon naar school. Na school ben ik snel bij de Hunkemöller langs geweest, want daar lag een pakketje voor mij klaar.

♥ 18 maart ging ik eerst sporten en ’s avonds was er een tentfeest, ondanks het wel gezellig was heb ik geen foto’s gemaakt. Wel heb ik een foto gemaakt van mijn héérlijke fruit. Love watermeloen! Om terugkomen op het feest… er was een leuke band die tot twee uur speelde, daarna was de pret voorbij. Letterlijk en figuurlijk. Man, wat was het daarna een hel. Het regende en we moesten allemaal naar buiten om een taxi te zoeken. De taxi’s reden ons allemaal voorbij en zeiden keihard nee als we vroegen of we mee mochten rijden. Op het laatst was het vier uur ’s nachts, dus wij hadden al twee uur gewacht. Dit was echt verschrikkelijk, dus ik besloot mijn moeder te bellen. Mijn moeder heeft ons gelukkig opgehaald!

22 en 23 maart

♥ Het was ook weer tijd om een nieuwe ID te laten maken, want de andere was vanaf december niet meer geldig. Nadat ik een niewe ID had aangevraagd, ging ik een ijsje eten. Dit was trouwens het eerste echte ijsje van het jaar!

♥ 23 maart was er een selectiedag van Windesheim! Nou ja, selectiedag… we zijn allemaal eigenlijk al aangenomen voor de opleiding. Tijdens deze dag maakten we al een beetje kennis met elkaar als medestudenten en kwamen we erachter wat een beetje de bedoeling was tijdens deze opleiding. Ook had je aan het eind een individueel gesprek, waarmee je werd beoordeeld of je wel echt geschikt was voor de opleiding journalistiek. Dit was gelukkig wel het geval!

24 en 29 maart

♥ De laatste paar dagen van de maand maart waren echt stressvol, zeg. Ik had namelijk de week voor de toetsweek nog 4 mondelingen, waarvan twee op 24 maart waren. Het is gelukkig allemaal goedgekomen; op beide mondelingen had ik namelijk een 6,8. Even een selfie met een smile omdat ik zo blij was!

♥ 29 maart had ik mijn laatste SE gemaakt van dit jaar, dat betekent geen toetsweken meer, wiehoeh! Nu heb ik alleen nog maar examens, spannend. Nadat ik mijn laatste SE had gemaakt, ben ik samen met mijn moeder en broertje de stad in geweest, waar we een lekker broodje aten. De eerste twee cijfers heb ik al terug; een 7,1 op aardrijkskunde en een 6,9 op geschiedenis!

Yes, weer een mooie maand! Ik ben echt zó blij dat het goed ging met mijn toetsweek, ik hoop dat het nu net zo goed gaat als bij mijn eindexamens. Ik kijk uit naar de maand april, want er staan nog hele mooie dingen op me te wachten. Zo ga ik naar Artis, heb ik 19 april mijn laatste (!) schooldag én heb ik allemaal feestjes. 

Liefs,

Anke

 

6 Comments

 • Reply Romy 31 maart 2017 at 11:05

  Dat klinkt als een fijne maand, op die vervelende rekentoets na. Wat heb je een mooi cijfer voor je profielwerkstuk gehaald! Gefeliciteerd! En superleuk dat je journalistiek gaat studeren! 🙂

 • Reply Sherry 31 maart 2017 at 11:08

  Wat heb je het leuk gehad jammer van die rekentoets. Ik heb ook journalistiek gestudeerd. Leuk meid. Heel veel succes.

 • Reply Yvonne 31 maart 2017 at 20:00

  Fijn dat je een goed gevoel hebt over je toetsweek, en nu klaar voor de lente!

 • Reply Dinja 31 maart 2017 at 21:32

  Leuk dat je bent aangenomen bij de opleiding, veel plezier en succes alvast 😉
  En lekker hoor zo’n eerste ijsje van het jaar!

 • Reply Marielle 1 april 2017 at 20:03

  Fijn dat je bent aangenomen op de opleiding. En dat eerste ijsje, woehoe. Dat er nog maar veel mooi weer, zon en ijs mag komen haha!

 • Reply elke 1 april 2017 at 21:22

  Buiten die toestweek klinkt het wel als een fijne maand! En super voor jouw opleiding veel succes alvast toegewenst! 🙂

 • Leave a Reply