Mode weetjes

We dragen vaak kleding zonder ons af te vragen wat er zo bijzonder aan is. Daar komt nu verandering in, ik heb de tien meest leuke en grappige weetjes over kleding voor je op een rijtje gezet! Na dat je dit hebt gelezen denk je wel anders over je kleding…

large (49) fashion

Bron foto – edit by me

♥ Soldaten droegen voornamelijk trenchcoats en jeans. Door de oorlog zijn deze kledingstukken verspreid over de hele wereld. In 1959 werden de eerste spijkerbroeken naar Europa geëxporteerd. Tegenwoordig dragen veel mensen trenchcoats en jeans, dankzij de soldaten dus! Als we de soldaten niet hadden…

♥ Onlangs heeft een vrouw uit China het record verbroken voor langste sluier. Haar sluier was maar liefst 2 kilometer lang! Ik vraag me af hoe ze daar normaal mee kan lopen.

♥ Het eerste paar Dr. Martens is gemaakt van oude banden. Ook deze schoeisels zijn in de oorlog ontstaan. Dr. Martens was arts tijdens de tweede wereldoorlog, met zijn verlof ging hij skiën, als gevolg dat hij gewond raakte aan zijn enkel. Hij vond gewone legerlaarzen helemaal niet lekker zitten, dus creëerde hij een nieuwe schoen: Dr. Martens.

♥ Tatoeages kunnen om veel verschillende redenen geplaatst worden, maar wist je dat er soms wel tatoeages geplaatst worden wanneer mensen een bepaalde ziekte hebben? De drager hoopt dan behoed te zijn voor bepaalde ziektes.

♥ De string is uitgevonden door de burgemeester van New York, hij vond dat de danseressen in de stad te bloot gekleed waren. Daar moest wat op gevonden worden, was zijn mening. Dus droegen de danseressen een string om hun nog wat te bedekken.

♥ De duurste tas aller tijden is een tas van het modemerk Louis Vuitton. De tas kostte maar liefst €35000!

♥ Het lendendoek is het eerste wat mensen droegen vroeger, gevolgd op de rok voor vrouwen. Het lendendoek werd voornamelijk gedragen door Afrikaanse volkeren, de slaven. Tegenwoordig dragen alleen sumoworstelaars dit kledingstuk nog.

♥ Bedelarmbandjes zijn aan hun naam gekomen omdat, wanneer je naar een bedelarmband zag, een nieuw bedeltje moest kopen voor degene die dit armbandje met bedeltjes droeg. Dit werd ”betalen om te kijken”, oftewel bedelen genoemd. Het succes van bedelarmbandjes zijn in de jaren ’60 ontstaan.

♥ De eerste gympen zijn in 1908 geproduceerd. De eerste gympen waren van het merk ”Converse”, dat nu nog steeds in het lijstje staat van meest gedragen gympen ooit!

♥ Hakken, we kunnen er niet zonder! En we kunnen al helemaal niet zonder zwarte hakken, blijkt uit een onderzoek. De meest verkochte kleur hakken is namelijk zwart, de minst verkochte kleur van een paar hakken is oranje.

Naamloos scan

4 Comments

 • Reply Nathalie 29 januari 2015 at 20:28

  Wat een handig artikel dit!!

 • Reply writingmonique 30 januari 2015 at 09:14

  Wat een leuk artikel; ik wist zoveel nog niet! Bijvoorbeeld dat van die tatoeages; zo bizar!

 • Reply chic2anna 30 januari 2015 at 11:42

  super leuk artikel!!! <3

 • Reply Meest bekeken artikelen 2015 | 30 december 2015 at 10:20

  […] 4. Mode weetjes […]

 • Leave a Reply