Mijn eerste schoolweek

De eerste week school heb ik ook weer achter de rug, deze week vloog om! Als het de komende weken ook zo snel gaat, ben ik tevreden. Het was wel een rustig weekje, het was voornamelijk opstarten en kennismaken met alle nieuwe docenten.

IMG_4062

Ik heb best wel veel nieuwe docenten gekregen en ik ben tevreden met deze docenten. Ze kunnen goed uitleggen, dat vind ik toch wel het belangrijkste. Ook hebben we meteen de eerste dag huiswerk opgekregen, maar dat was vooral herhaling. We moesten namelijk woorden leren van Engels die we vorig jaar ook moesten leren, dus ik wist nog een heleboel woorden. Qua huiswerk is nu alles nog rustig, maar in de komende weken gaat het denk ik wel een beetje drukker worden. De eerste toetsweek zit er in november aan te komen, voor deze toetsweek zijn we nu al aan het voorbereiden. Voor alle talen heb ik een woordjestoets, dus dat moet ik goed bijhouden. Alle toetsen die we in de toetsweek maken, tellen voor een SE cijfer. Voor de mensen die het nog niet weten: ik zit in 5 havo, het examenjaar. Dit jaar heb ik alleen nog maar school examens (SE’s) en een centraal examen voor elk vak. Ik vind het nu al spannend!  Ik hoop dat ik straks alles nog mooi combineren kan met school (werk, hobby’s) en dat het niet opeens heel druk gaat worden. Ik ben nu al bezig met het lezen van boeken en mijn profielwerkstuk, zodat ik dat allemaal niet op het laatste moment hoef te doen. Ik heb trouwens ook een leuke klas, het is een echte meisjesklas! Ik ken bijna iedereen en mijn vriendin zit gelukkig ook in deze klas. Heb ik altijd nog iemand om naast te zitten!

En dan nog iets: over precies twaalf dagen ga ik op werkweek naar Barcelona! Ik vind dit ook super spannend, omdat ik nog nooit in Spanje ben geweest en we 24 uren gaan reizen met de bus. Docenten stellen me wel een beetje gerust door te zeggen dat het wel meevalt en je toch acht uurtjes slaapt waardoor het sneller gaat. Maar ik weet niet, ik word altijd heel snel zenuwachtig en wagenziek als ik zo lang moet reizen.

Als laatste heb ik nog even een mededeling: ik wil denk ik weer beginnen met picture diary! Ik vind het erg leuk om met de wereld te delen wat ik allemaal doe in mijn dagelijks leven en daarvan foto’s te maken. Ik ga dus proberen het allemaal weer bij te houden, jullie zien het vast wel terug aan het eind van deze maand!

Liefs,

Anke 

4 Comments

 • Reply Jessica 5 september 2016 at 08:52

  heel erg veel plezier in Barcelona. <3

 • Reply Ilona Wielinga 7 september 2016 at 07:38

  Heel veel plezier in Barcelona! En als je zo snel wagenziek wordt kan ik je echt reistabletjes aanraden! Kun je gewoon bij de Kruidvat halen en werken 8 uur. Ik heb ze gebruikt toen we naar Parijs gingen 🙂

  • Reply xgraciously 8 september 2016 at 18:16

   Bedankt voor de tip! 😊

 • Reply Rahma 8 september 2016 at 13:38

  Heel veel plezier in Barcelona, het komt vast allemaal goed! En het zou super leuk zijn als je weer met een picture diary begint! Vind het persoonlijk er leuk om die artikelen te lezen!

 • Leave a Reply