Mijn eerste keer… kickboksen

Afgelopen woensdag ben ik voor het eerst naar kickboksen geweest. Dit had ik al een lange tijd in mijn hoofd, maar het is er nooit echt van gekomen. Tot woensdag dus. In deze blogpost lees je mijn (eerste) ervaringen van het kickboksen en wat ik er van vond!

pink, adidas, and sport afbeelding

Rond half acht begon de les. Ik kwam wel een beetje met knikkende knietjes binnen, want ik kon echt niemand daar! Althans, dat dacht ik. Achteraf bleken er wel wat bekenden op kickboksen te zitten, deze bekenden waren dan wel van het andere geslacht. We begonnen met een ‘yoga-houding.’ Dat hield in dat we ongeveer een minuut lang ons ogen moesten sluiten en tot rust moesten komen. Daarna gingen we verder met een best wel pittige warming-up. Eerst gingen we een aantal rondjes hardlopen, vervolgens moesten we ons opdrukken. Het opdrukken ging me helaas minder goed af!Β Na de warming-up moesten we duo’s vormen. Ik had een duo gevormd met een ander meisje. We moesten een soort van zelfverdedigingstechnieken leren en dat ook toepassen op het persoon dat voor je stond. Ik vond het eerst wel een beetje raar om een onbekende te slaan, maar dat wende al snel. Later moest ik ook nog mannen van rond de 20 ‘tackelen’, wat wel voor wat lachmomentjes hebben gezorgd!Β Rond kwart over negen was de les voorbij. Voor mijn gevoel vloog de tijd voorbij! Maar op dat moment wilde ik ook wel echt naar huis, want ik was helemaal uitgeput en had een ontzettende dorst. Ik vond het wel een leuke les! De dag na de training had ik wel spierpijn, een goed teken dus.

 

girl and everlast afbeelding

Ik had echt verwacht dat het alleen het vechten zou zijn, maar dat is echt niet zo. We gingen ook nog hardlopen en opdrukken, wat erg goed is voor de conditie! Wat me overigens wel opviel is dat er erg veel jongens waren en bijna geen meiden. Samen met nog vier andere meisjes/vrouwen waren wij de enige van het vrouwelijk geslacht. Best wel jammer, kickboksen is ook een sport voor vrouwen!

Volgende week ga ik weer kijken en dan bepaal ik of ik wel echt op kickboksen ga. Misschien niet een heel moeilijke keuze, maar ik twijfel dus nog wel een beetje. Ik denk zelf van wel, maar ik zit dus met het probleem dat er helemaal niet veel meiden opzitten. Bij het kickboksen moet je dus ook vaak dingen met elkaar oefenen, met een jongen gaat dit wat moeilijker vind ik. Jongens zijn zwaarder in het algemeen, bij wedstrijden van kickboksen sta je ook nooit in de ring met een jongen. Ik wacht dus nog even de volgende les af en dan beslis ik dus of ik er echt op ga. Ik vind het wel een gave sport!

Bron foto’s

Naamloos scan

16 Comments

 • Reply Salina 11 maart 2016 at 21:01

  Wauw dat klinkt best zwaar! Heb bij Teske wel eens een video gezien en wist dat het meer was dan alleen een beetje slaan, maar echt hardlopen poeh! Ik liep in de zomer wel hard – en dat was dan niet hard zeg maar xd – het lijkt me niet echt iets voor mij, alhoewel het me wel stoer lijkt. Snap dus best dat het een moeilijke keus is!

 • Reply creabeaatje34 11 maart 2016 at 21:23

  Heel leuk, succes en ik weet zeker dat je de juiste keuze gaat maken πŸ™‚

 • Reply ABC_Blogging 11 maart 2016 at 21:39

  Ik wil al heel lang op kickboksen, maar ik heb ECHT geen conditie (roker, al lang geen sport meer, etc).. Vind het echt gaaf! En anders kijk eens naar een andere sportschool, er zijn er vast meer en misschien een met meer meiden.. Je kan het altijd proberen als je het rot vindt met zoveel mannen..

  • Reply xgraciously 12 maart 2016 at 10:59

   Hier in de buurt zijn bijna geen sportscholen die aan kickboksen doen, helaas! En als ik jou was, zou ik gewoon eens een lesje meedoen. Heb ik ook gedaan! πŸ™‚ Xx

 • Reply gittevanroeyen 11 maart 2016 at 21:53

  Superleuk dat ik mijn sport met iemand kan delen. Hopelijk vind je je weg er in!

 • Reply gentillinne 11 maart 2016 at 22:02

  Wauw, het lijkt me echt een super gave sport! Wat fijn dat je dit doet als meisje, en ik weet zeker dat je juist gaat kiezen πŸ™‚ Xxx

 • Reply SoBeautyWomen 11 maart 2016 at 22:20

  Ik zeg doen, heb zelf ook lange tijd op kickboksen gezeten. Ik vond het juist heel leuk dat er veel jongens waren, het went vanzelf en ik vond dat fijner dan met alleen meisjes. Ook dat heb ik namelijk gedaan. Ben benieuwd of jij er echt op gaat :)!

 • Reply Ismay 11 maart 2016 at 22:22

  Vet! Ik heb zelf ook boksen gezeten, maar ben uiteindelijk gestopt, omdat ik die klappen in de ring toch niet zo leuk vond haha

 • Reply valerievdb 11 maart 2016 at 22:37

  Echt super dat je dat gaat doen! Heel veel succes ermee πŸ™‚

 • Reply Jessica 11 maart 2016 at 23:30

  Het klinkt echt Mega gaaf. Die Adidas kickboxen eerste foto is echt Mega leuk. En mooi dat je ervaring leuk was maar op het laatst ook zwaar dat is te Begrijpen.

 • Reply ilsesblog 12 maart 2016 at 08:55

  super vet! wil je misschien een keertje op mijn blog kijken? Dat zou ik super vet vinden! ilsesblogg.wordpress.com

 • Reply Anouk 12 maart 2016 at 08:57

  Ik vind het wel echt super cool van je dat je geweest bent!

 • Reply Anique 12 maart 2016 at 17:19

  Ik denk ook al een tijdje na om te gaan kickboksen, wat toevallig! Succes met je keuze πŸ™‚

 • Reply De blogsquad 14 maart 2016 at 16:41

  Nog heel veel plezier gewenst met kickboksen

 • Reply dirk1heidi 14 maart 2016 at 20:06

  Lijk me echt super leuk

 • Reply Lore 28 maart 2016 at 21:35

  Kickboksen lijkt me wel leuk maar niets voor mij! Ik moet nog een sport vinden die bij me past! Xx

 • Leave a Reply