Make-up weetjes

Make-up, alle vrouwen dragen het wel of hebben het wel eens gedragen. Ik ook! En juist daarom vind ik het leuk om leuke en handige weetjes te lezen over make-up. De grappigste feitjes heb ik voor je verzameld en samengevat in deze post. Enjoy!

large (49) makeup

Bron foto / edit by me

♥ De nagels van je middelvinger groeien het snelst. En ze groeien nóg sneller in de zomer! Dit komt doordat in de zomer er meer zon is. Door de zon neemt de groeisnelheid van je nagels toe. Nog een tip om je nagels langer te laten groeien: ga veel typen!

♥ Vroeger bestond er nog geen blush, dus moesten vrouwen er een andere mogelijkheid bedenken om hun wangen rood te laten kleuren. Dit deden ze door in hun wangen te knijpen!

♥ Make-up is ontstaan in het oude Egypte. De Egyptenaren droegen zwarte lijnen om de ogen, om duivels op afstand te houden en oogziektes te vermijden. Zowel mannen als vrouwen droegen zo’n zwart lijntje. De bewijzen hiervoor zijn in verschillende piramides gevonden.

♥ Een minder leuk feitje is dat er voor dierproeven vaak Beagels worden gebruikt voor het testen van make-up. Waarom juist Beagels? Die vind ik zo schattig…

♥ Mascara is uitgevonden in 1913 door een Amerikaan. Het was een presentje voor zijn zus, die wel hulp kon gebruiken in de liefde. De zus van de Amerikaan hete Mabel, dus zo noemde hij ook zijn eigen gemaakte mascara. Tegenwoordig bestaat dit merk nog steeds, maar nu kennen we het als Maybelline!

♥ Wij vrouwen eten in ons leven 3,5 kilo lippenstift. Dat is per jaar één lippenstift. Hoe dit kan vraag ik me wel af, ik heb nog nooit een vrouw een hele lippenstift op zien eten!

♥ In de 19e eeuw was make-up verboden. De koningin Victoria had deze regel verzonnen. Alleen prostituees en acteurs mochten make-up dragen. Andere mensen die make-up droegen werden als zeer onbeleefde mensen gezien.

♥ Vroeger smeerden Griekse vrouwen hun lippen in met rode bessensap. Gelukkig is er nu lippenstift uitgevonden, veel handiger!

Naamloos scan

2 Comments

  • Reply happygirl 25 februari 2015 at 19:44

    Ik wist niet dat je nagel van je middelvinger het snelst groeit. Leuk om te weten!

  • Reply writingmonique 26 februari 2015 at 09:33

    Wat een ontzettend leuke weetjes! Ik vind het zo grappig dat in je wangen knijpen ook werkt als blush haha.

  • Leave a Reply