Lifestyle | tips om meer kijkers te krijgen (blog)

Een lezeres van mijn blog vroeg of ik ook tips had om meer kijkers te krijgen. Nou, die heb ik zeker! In deze blogpost geef ik allemaal tips om meer kijkers te krijgen op je blog. Enjoy!

Bron foto

Zorg dat je regelmatig post. Wanneer je een regelmatig blogschema hebt, is het voor je lezers leuker om je blog te bezoeken omdat ze dan weten dat er bijvoorbeeld om de dag wel weer een nieuw bericht online komt. Als je steeds om de maand onregelmatig post (niet op vaste dagen dus!) is het voor je lezers niet zo leuk om je blog te bezoeken omdat ze niet weten wanneer ze dan een blogpost van je kunnen verwachten.

Wees jezelf. Schrijf originele blogposten, daar houden mensen van! Kopieer niet van andere blog’s, dan zijn je verhalen niet uniek. Een paar dingen kun je natuurlijk wel uit andere blog’s of sites halen; als je bijvoorbeeld iets wilt weten over een bepaald make-up merk, kun je wel informatie daarover halen op andere blog’s of sites en verwerk je de informatie in je blogpost. Wanneer je wel hele lappen teksten kopieert, moet je wel even de bron erbij zetten.

Reageer op andere blog’s. Dan krijg je allemaal sociale contacten. Volg andere mensen, geef een leuke reactie en volg ze op social media. Grote kans dat de andere bloggers dat ook bij jou gaan doen en dat je zo heel veel nieuwe kijkers hebt. (Psst… volg mij dan ook meteen even op Instagram!)

Untitled

Bron

Maak je teksten aantrekkelijk. Gebruik niet veel spelfouten, je lezers haken dan al snel af omdat ze de tekst veel te rommelig vinden en het niet snappen! Ook moet je de titel aantrekkelijk maken; een korte titel is veel handiger dan een lange. Mensen bekijken vaak eerst de titel en inleiding voordat ze verder een bericht lezen.

Vraag of je gastblogger mag zijn. Zo maak je een soort van reclame op een andere blog. De lezers van die andere blog kunnen dan zien hoe goed je kan schrijven en gaan jouw blog dan ook bezoeken!

Bedank je kijkers regelmatig. Houd bijvoorbeeld een leuke win-actie, zo bedank je veel van je volgers én je krijgt daar vaak meer volgers en kijkers door. Twee vliegen in één klap!

Last but not least Doe het niet voor het geld. Veel meiden denken dat ze met bloggen heel veel geld en make-up krijgen net zoals de andere beauty-bloggers. Ik zal je vertellen dat dat dus niet zo is. PR-bedrijven hebben het al heel snel in de gaten dat het dan alleen maar om geld gaat en zullen je dan heus geen mailtje sturen voor samenwerking. Dus, ga bloggen voor de fun! Daar kom je het verste mee.

Naamloos scan

11 Comments

 • Reply creabeaatje34 19 juni 2015 at 20:10

  Hele leuke tips 🙂

 • Reply Lisa 19 juni 2015 at 20:30

  Ik probeer regelmatig mijn lezeressen te checken!

 • Reply beyourselfatchanel 19 juni 2015 at 20:46

  Super. Meteen volgen 🙂

 • Reply Rahma 19 juni 2015 at 22:10

  Handige tips! Ik merk het ook heel snel dat sommige mensen voor geld bloggen, erg jammer, vooral als ze dan ook echt veel succes hebben! Maargoed, niks aan te doen!

 • Reply looksandlifestyles 19 juni 2015 at 22:53

  Handige tips!

 • Reply BeautyGlitter 20 juni 2015 at 08:53

  Wat een goede tips!

 • Reply itscstyle 20 juni 2015 at 11:02

  Bedankt voor de goeie tips!!

 • Reply wifiinthenature 21 juni 2015 at 12:56

  Handige tips! Xo

 • Reply cyrillexx 30 juni 2015 at 21:05

  Handige tips x

 • Leave a Reply