Liefde voor reizen

Reizen, ik ben er gek op. Ondertussen heb ik Londen, Samos en Denemarken al van mijn ‘reislijstje’ afgestreept! Reizen is niet alleen leuk, je kunt er ook nog veel dingen van leren! Lees snel verder wat reizen zo leuk (en leerzaam) maakt.

travel and vliegen afbeelding

♥ In het buitenland kunnen ze natuurlijk geen Nederlands of Fries verstaan, dus moet je vaak in het Engels praten of een andere taal die je zelf niet spreekt. Best wel handig, je kunt je vocabulaire dan wel uitbreiden. Ook leer je hoe de mensen praten, met wat voor accent. Dat scheelt je misschien een paar punten tijdens je volgende luistertoets!

♥ Je kunt het beste de cultuur van een bepaald land leren kennen in dat land zelf. Je ziet hoe mensen in het andere land leven en wat hun gewoontes zijn.

♥ Als je aan het reizen bent, hoef je even niet aan je school of werk te denken. Reizen werkt voor veel mensen heel ontspannend, ook voor mij! Behalve de vliegtuigreizen dan, daar krijg ik soms nog wel eens de zenuwen van.

water and snorkelen afbeelding

♥ Vaak ben je wat actiever tijdens het reizen. Je wilt natuurlijk alles van het vakantieland ontdekken, dus je blijft bijna nooit rustig zitten. Tenminste, als je Anke heet niet. Ik wil echt alles ontdekken en doen.

♥ Tijdens het reizen leer je vaak nieuwe mensen kennen. Toen ik een paar jaar geleden samen met mijn vader, moeder en broertje in Samos was, gingen we bij een klein restaurantje een colaatje drinken. De eigenaar van dat kleine restaurantje kwam bij ons zitten en ging een heel gesprek met ons houden. Hij leerde mijn broertje en mij in het Grieks tellen en wij gingen hem in het Fries leren tellen! Ook mocht mijn broertje een kijkje nemen in de tuin van de man en hij liet ons de gekste vruchten zien, waar we nog nooit van gehoord hadden. En dat brengt ons bij het volgende punt…

♥ … ander eten ontdekken. Je leert misschien wel gerechten kennen waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo heb ik wel eens octopus geprobeerd. De eigenaar van het restaurant vond het zo knap dat ik octopus at, dat ik het hele gerecht gratis kreeg!

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Je kunt leuke verhalen vertellen bij thuiskomst, even wat anders dan die saaie verhalen van hoe het op school of werk ging.

♥ Je gaat meer waarderen wat je hebt wanneer je bijvoorbeeld ontwikkelingslanden bezoekt. Daar word je geconfronteerd met het armoedig bestaan van mensen, dan denk je wel twee keer na voordat je klaagt over het slechte weer.

♥ Ook doe je tijdens het reizen nieuwe ervaringen op. Ik heb onder andere in de zomervakantie mijn eerste henna tattoo laten zetten, gesnorkeld én ik heb Saturnus van heel dichtbij gezien door een telescoop! Die ervaringen vergeet ik van mijn hele leven niet meer.

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Ik kan zo genieten van de andere natuur van een land, vooral de natuur van Griekenland. Helderblauw water kun je hier helaas niet vinden, dus geniet ik in Griekenland nog extra erg van dat prachtige water.

♥ Je onttrekt je even aan de sleur van het dagelijks leven. Je doet even wat anders dan normaal, dat doet de mens soms erg goed!

♥ En om niet te vergeten: de leuke souvenirs die je naar het thuisoord mee kunt brengen.

Hou jij ook zo van reizen?

Naamloos scan

18 Comments

 • Reply Rahma 7 november 2015 at 15:37

  Ik hou ook echt heel erg van reizen! Heel leuk artikel!

 • Reply itsagoldsky 7 november 2015 at 15:40

  Leuk bericht!
  Ik heb je genomineerd voor de liebster award: http://wp.me/p6t9sY-b4

 • Reply creabeaatje34 7 november 2015 at 16:12

  Wat een leuk artikel 😀

 • Reply With Love From Amy 7 november 2015 at 16:16

  Leuk geschreven. Ik vind reizen zooo leuk 🙂

 • Reply yourinspirationworld 7 november 2015 at 16:29

  Super leuk!

 • Reply robinheppie 7 november 2015 at 17:00

  Coooll!x

 • Reply lifeandmusic 7 november 2015 at 17:26

  Super leuk artikel ! Wil ook meer van de wereld gaan zien…

 • Reply Joëlle 7 november 2015 at 17:43

  Tof artikel! Leuk geschreven!

 • Reply Jessica💕 7 november 2015 at 18:09

  Wat geweldig

 • Reply Nathalie 7 november 2015 at 19:00

  Ik vind reizen ook echt geweldig de afgelopen twee jaar is het jammer genoeg niet gelukt maar ik hoop dat daar snel verandering in gaat komen:D
  Liefs Nathalie

 • Reply Alice :) 7 november 2015 at 19:20

  Leuk artikel! Ik ben ook een groot fan van reizen 🙂 x

 • Reply veerlemaris 7 november 2015 at 21:33

  Aah ik hou van reizen <3

 • Reply xoxomaricia 7 november 2015 at 21:57

  Leuk! Ik ben eigenlijk nog nooit op vakantie geweest in het buitenland, dus ik weet het eigenlijk niet 🙁

 • Reply Flowerpowergirl 8 november 2015 at 12:52

  Reizen is inderdaad echt super! En leuk geschreven!

 • Reply nikkiboohx 8 november 2015 at 14:33

  Leuk!!! I Love travel to

 • Reply maaiketoday 8 november 2015 at 21:27

  Precies waarom ik ook van reizen hou ❤ liefs

 • Reply Irma 9 november 2015 at 14:43

  Eens, eens, eens! Ik krijg helemaal zin in reizen nu haha.

 • Reply Esther Schroen 9 november 2015 at 23:33

  Ik hou ook enorm veel van reizen, veel van jouw bestemmingen wil ik ook nog ontdekken! 🙂

 • Leave a Reply