Last minute | Wat te doen met Pasen?

Zoals jullie misschien wel weten, is het vandaag Pasen! Pasen is eigenlijk een belangrijke godsdienstige dag, maar wordt voor veel mensen ook wel gezien als een dag die je gezellig met je familie doorbrengt. Tenminste, dat is bij ons familie wél het geval! Ik ga met mijn familie brunchen en misschien nog andere leuke dingen doen. Maar als jij zelf nog niet weet wat je precies gaat doen met Pasen, heb ik allemaal tips voor je in dit artikel!

Bron foto

Creatief

♥ Versier een paasei! Laat het ei eerst hard koken, daarna is je ei klaar om versiert te worden. Dit kan op duizenden manieren, de leukste ideetjes vind je op Pinterest. Het mooiste vind ik om een ei met glitters te versieren, daar krijg ik echt zo’n vrolijk gevoel van!

♥ Maak een nail-art in het thema Pasen. Dit hoeft niet moeilijk te zijn; lak je nagels bijvoorbeeld in een roze kleur en maak een konijnen-oortjes met een dotting tool, of maak gewoon stipjes zodat je nagels op paaseitjes lijken!

♥ Kleuren is niet alleen voor kinderen, zoals je misschien al weet. Internet staat vol met leuke kleurplaten, dus ook met kleurplaten met een Pasen-thema. Ik heb hele leuke tekeningen gevonden die een uitdaging zijn om in te kleuren, mét Pasen-thema.

 

Koken

♥ Ga -net zoals mij- brunchen met je familie. Het leukste is om alles zelf te gaan maken met je familieleden. De één maakt hardgekookte eitjes, de ander maakt (paas)brood en weer een ander maakt bijvoorbeeld zelf sinaasappelsap. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

♥ Maak cupcakes. Hier moet je van tevoren wel alle ingrediënten voor hebben, dus het is eigenlijk niet zo last-minute. Versier de cupcakes met leuke figuurtjes en vrolijke kleuren en eet ze daarna lekker op.

 

Familie

♥ Ga paaseitjes verstoppen en laat die je broertjes/zusjes zoeken. Hier was ik toen ik klein was echt dol op!

♥ Ga gezellig met je familie op pad en ga bijvoorbeeld lekker op een terrasje zitten. Wat ook erg leuk is om te doen, is om te picknicken. Dan moet het trouwens wel mooi weer zijn, anders kun je je eten weggooien…

♥ Bezoek samen een paasvuur. Een paasvuur is een eeuwenoude traditie dat in veel delen van Europa voorkwam. Met een paasvuur wordt veel hout verzameld en als het donker wordt, wordt het vuur aangestoken. Het paasvuur heeft als symboliek de verrijzenis van de Zoon van God. De paasvuren zijn veel te vinden Groningen en Drenthe.

♥ Bezoek met je gezin een boerderij! Winkels zoals Albert Heijn organiseren rond Pasen vaak een dag waar je boerderijen kunt bezoeken, bij de Albert Heijn is dit de ‘AH Buitendag‘ op 17 april. Je kunt dan zien hoe bijvoorbeeld komkommers worden geteeld en hoe de bloemen groeien. Niet alleen voor kleine kinderen, ook erg leuk te zien als volwassene!

Luieren

♥ Ga een serie kijken onder genot van paaseitjes! Door de paaseitjes kom je toch nog een beetje in de paasstemming. Trouwens, mijn favoriete serie op dit moment is 13 Reasons Why.

♥ Het ultieme rustmoment vind je in bad. Om meer in de stemming te komen, kun je in bad gaan met een bruisbal uit de Lush Pasen collectie. De bruisbal ‘golden egg’ is een aanrader als ik anderen moet geloven!

♥ Kijk Youtube filmpjes met een Pasen-thema. Misschien krijg je ook nog wel een leuk idee om een DIY te gaan maken!

Fijne paasdagen!

Liefs,

Anke

 

 

 

 

3 Comments

 • Reply Sija 17 april 2017 at 08:58

  Wat een leuke ideeën Anke! 🙂 Wat zou ik het heerlijk vinden om met de hele Lush Pasen collectie in bad te gaan haha, helaas heb ik die niet.. Vandaag ga ik gezellig met mijn moeder en zus naar woonwinkels en een stoffenbeurs!

 • Reply Tara 17 april 2017 at 10:37

  Super leuke ideeen! Ik heb vandaag een verjaardag en moet aan school werken dus helaas kan ik het niet gebruiken maar misschien voor volgend jaar! xx

 • Reply Dinja 17 april 2017 at 19:19

  Leuke ideetjes 🙂
  Ik heb dit jaar een (zelfgemaakte) High Tea gedaan met familie en vandaag heb ik een stukje gefietst en de ramen gezeemd (tja moet ook gebeuren).

 • Leave a Reply