How to: origineel zijn

Een originele blog hebben kan erg lastig zijn, vooral nu er steeds meer blogs komen. Het is dan moeilijk om niet hetzelfde te schrijven als andere bloggers! Ik geef je zes tips hoe je je blog origineler kunt maken.

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Geef je eigen draai aan een artikel. Als je heel erg graag wilt schrijven over een onderwerp wat al honderden keren is verschenen op de reader, kun je het beste er een andere draai aan geven. Een voorbeeld: je ziet een recept staan en daar wil jij het liefst ook over schrijven. In plaats van het recept over te schrijven, kun je het recept wel namaken en samen met je vriendje of moeder testen wat je ervan vind en daarover schrijven. Natuurlijk moet je dan wel even verwijzen naar de blogger die het recept heeft bedacht!

♥ Gebruik je eigen foto’s, haal ze vooral niet van andere sites of blogs af! Ten eerste kun je een dikke boete krijgen als je zonder te vragen een foto kopieert én het is totaal niet origineel.

♥ Neem geen tags meer over. Tags worden zo vaak gepubliceerd dat ze op het laatst helemaal niet meer gelezen worden. Wat je wel kunt doen, is zelf een tag bedenken.

♥ Persoonlijk zijn helpt ook erg goed. Natuurlijk moet je niet te persoonlijk zijn en alles op je blog gooien, want wat op het web staat gaat nooit meer verloren. Schrijf alles met een persoonlijke touch en ga niet nep zitten doen. Als je een product echt slecht vind, moet je ook zeggen dat het slecht is en er niet omheen zitten lullen.

♥ Tegenwoordig zie ik heel veel dezelfde thema’s op blogs. Dit is best wel jammer, want mensen onthouden meestal blogs met een originele lay-out en een mooie schrijfstijl! Het leukste is om zelf je thema te bewerken zoals je het zelf wilt en niet klakkeloos na te doen van andere blog’s.

♥ Ga naar waar je goed in bent. Als je bijvoorbeeld erg goed bent in tips geven, moet je dit vooral doen! En dan is het nog de kunst om niet te vaak te schrijven over dat soort artikel. Zoek ook je slechte punten op en probeer die minder sterke eigenschappen te verbeteren.

Dit artikel was misschien wat aan de kleine kant, maar ik moet snel weer verder met leren! Ik heb mijn blog de afgelopen weken erg gemist, maar school ging voor. Ik had een toetsweek en verder had ik nog eindgesprekken van bepaalde vakken. Een paar van mijn cijfers heb ik al terug; voor Frans had ik een 7 op de toetsweek toets, een 6,7 op het lezen en een 6,3 op de mondelinge overhoring. Verder heb ik aardrijkskunde af mogen sluiten met een 6, waar ik begin dit jaar nog een 3 op stond. Ik moet nog even doorzetten, morgen heb ik namelijk een toets van Nederlands en Maatschappijleer. Wish me luck!

 

Liefs,

Anke

9 Comments

 • Reply Tara 27 juni 2016 at 17:31

  Leuk! Xx

 • Reply Tessa 27 juni 2016 at 18:46

  Leuk om te lezen wat ik ook vind helpen is gewoon een beetje schijt hebben aan de rest. Gewoon schrijven en doen wat jij leuk vind. Voor mij werkt dat het best en merk ook dat daardoor mijn blog meer wordt bezocht dan toen ik net blogde.

 • Reply Lenneke 27 juni 2016 at 19:50

  Ik denk dat bovenal je schrijfstijl van groot belang is.

 • Reply Dinja 28 juni 2016 at 12:34

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook leuker vind om bij originele blogs te gaan lezen, en niet weer een blogger die het heeft over de zoveelste MAC lipstick die ze heeft gekocht :’)
  Ik blog vooral over dingen die ik zelf leuk vind, of mensen het nou lezen of niet xD

 • Reply Jessica 28 juni 2016 at 15:44

  Mega leuke en handige tips. Vooral de tip over persoonlijk zijn op je blog vind ik heel goed.

 • Reply Hannah 28 juni 2016 at 22:01

  Helemaal mee eens! Ik start aan het einde van de vakantie ook een blog, met een onderwerp waar ik nog maar weinig blogs over heb gevonden! Ik heb eerlijk gezegd lang zitten twijfelen, maar dit was toch inspiratie om het toch te doen!

  • Reply xgraciously 28 juni 2016 at 22:07

   Ik ben blij dat ik je heb kunnen inspireren! 😊 Ben heel benieuwd waar je over gaat bloggen. Xx

 • Reply aboutsbstyle 30 juni 2016 at 13:28

  heerlijk weg kunnen lezen dit artikel, je eigen draai eraan geven is soms niet eenvoudig maar naarmate leert men toch? liefs soraya

  • Reply xgraciously 30 juni 2016 at 14:10

   Het is inderdaad niet heel eenvoudig, wat ik dan ook doe is gewoon persoonlijk zijn! (Niet te persoonlijk…)

  Leave a Reply