How to: inspiratie opdoen

Inspiratie, een mooi woord met meerdere betekenissen. Zo betekent het geest, ingeving, inademing en levenwekkende kracht. Maar hoe kom je eigenlijk aan die inspiratie? In dit artikel heb ik allemaal tips op een rijtje gezet voor wanneer je inspiratie een beetje verdwenen is.

IMG_4039

♥ Foto’s kunnen erg inspirerend zijn. Ik kijk vaak op fotosites zoals WeHeartIt en sla dan alle plaatjes op die ik mooi vind. Met die plaatjes maak ik een collectie, waar ik een kijkje in neem wanneer ik even geen inspiratie heb voor een post. Je kunt me trouwens volgen op de naam ankej2000! Als je geen account hebt op een bepaalde foto site, kun je natuurlijk ook in het ‘echt’ een collectie maken, dit in de vorm van een moodboard. Hopelijk werken de foto’s ook inspirerend voor jou!

♥ Even je hoofd leegmaken kan ook helpen om inspiratie op te doen. Bij mij helpt wandelen of douchen erg goed. Wanneer ik in de douche sta, duikt er vaak opeens een idee in mijn hoofd op voor een blogpost! Dit komt omdat we in ons dagelijkse leven onze creativiteit belemmeren, doordat we zo druk zijn met alles. School, werk, sport en zo weinig tijd om na te denken! Als we iets doen waar we bijna niet bij na hoeven te denken, komen er heel wat ideeën naar boven!

♥ Doe iets wat je anders nooit zou doen. Als je altijd thuis zit, zou je bijvoorbeeld een keer uit kunnen gaan. Of als je een bepaalde baan doet, kun je je ook verdiepen in een andere baan. Ik kan je garanderen dat je creativiteit dan een enorme boost krijgt! Door nieuwe prikkels binnen te krijgen kom je op hele nieuwe ideeën.

♥ Kijk eens naar je oude blogposten, wellicht krijg je daar nog inspiratie van! Ooit was ik begonnen met het schrijven van de ‘how to’ artikelen, en nu ga ik er steeds weer mee verder. Dit omdat mijn oude how to artikelen me op ideeën brengen, ik ben namelijk nog lang niet uitgepraat over bloggen! Je kunt natuurlijk ook je oude artikelen een nieuw jasje in blazen. Denk aan een artikel over de trends van 2015, dit jaar doe je het dan over de trends van 2016!

♥ Wreck This Journal is een grote inspiratiebron voor mij. Als ik de opdrachten in het boek uitvoer, komen er allemaal nieuwe ideeën in mijn hoofd. En zoals de schrijver van dit boek zegt: ‘Als je jezelf uitdaagt en uit je vastgeroeste patronen breekt, vergroot je je wereld. En daar word je gelukkig van.’ Daar geloof ik wel in!

Lees ook mijn andere ‘how to’ artikelen;

How to: samenwerken met bedrijven

How to: goede content schrijven

How to: blog met school combineren

How to: origineel zijn

Liefs,

Anke

3 Comments

 • Reply Eva 5 september 2016 at 16:54

  Echt leuk al die how-to artikelen! Ik ga in ieder geval nog je artikelen over samenwerken en goede content lezen, ik ben benieuwd!

  Liefs 🙂

 • Reply Rahma 8 september 2016 at 13:39

  Dit artikel is echt super handig! Heel leuk bedacht!

 • Reply How to | Inspiratie opdoen #2 – 19 maart 2017 at 17:35

  […] zijn. In dit deel geef ik nog meer tips om inspiratie op te doen. Ik heb hier ook wel eens een eerste deel over geschreven. Doordat ik de laatste tijd steeds de vraag krijg hoe ik aan mijn inspiratie kom, […]

 • Leave a Reply