How to | Inspiratie opdoen #2

Yes, het is weer tijd voor nog een deel van de ‘how to‘ serie! In deze serie geef ik allemaal blogtips die nog wel eens handig kunnen zijn. In dit deel geef ik nog meer tips om inspiratie op te doen. Ik heb hier ook wel eens een eerste deel over geschreven. Doordat ik de laatste tijd steeds de vraag krijg hoe ik aan mijn inspiratie kom, leek het mij wel handig om nog een deel twee te schrijven over dit onderwerp. So here it is.

♥ Wat mij altijd helpt, is om een woordspin te maken. In deze woordspin zet je dan de dingen die je het leukst vind en die je de laatste tijd erg veel bezighouden. Zo ben ik de laatste tijd meer bezig met sporten en school. Ik vind mode en shoppen erg leuk, dus dat plaats ik ook in de woordspin. Vervolgens schrijf ik onder deze onderwerpen op wat voor soort artikelen daarbij passen. Bij sporten kan ik bijvoorbeeld opschrijven dat ik een wishlist kan maken, mijn favoriete sportproducten kan delen en ga zo maar door.

Tijdschriften kunnen mij ook ongelofelijk inspireren. Ik koop elke maand de Cosmogirl!, daar kan ik zoveel inspiratie uit halen. Wat ik dan doe, is het hele tijdschrift aandachtig bekijken en alle leuke bladzijdes even te onthouden. Desnoods knip ik de leuke onderwerpen en foto’s eruit die me inspireren. Ik werk het onderwerp dan uit naar mijn eigen idee, want ik wil het liefst niet mensen kopiëren.

♥ Om even terug te komen over het uitknippen van de foto’s… Dat is ook erg handig! Plak de foto’s uit het tijdschrift op in een speciaal schrift en kijk in dit schrift als je even geen inspiratie meer hebt. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor het milieu. Zo verspil je namelijk ook nog eens minder papier. Een win-win situatie dus!

♥ Ook heb ik altijd wel een notitieboekje bij me, waar ik alles in opschrijf. Dit klinkt echt heel cliché, maar het is o zo handig. Als er weer iets in me opkomt, schrijf ik het vaak meteen op. Daarna ben ik mezelf alleen maar dankbaar als ik even geen inspiratie heb, want dan heb ik altijd een soort back-up plan.

Ontspanning is dé ultieme tip voor inspiratie. Wanneer ik mezelf ontspan, komt het ene idee naar de andere naar boven. Dit gebeurt vooral als ik onder de douche sta. Misschien kun jij je ultieme rustmoment vinden als je aan het hardlopen bent, of even in een boek zit te lezen. Het is altijd een beetje zoeken. Hou je notitieboekje dan wel weer bij de hand, dan kun je daar je inspiratie weer in opschrijven!

 

Lees ook mijn andere ‘how to’ artikelen;

How to: samenwerken met bedrijven

How to: goede content schrijven

How to: blog met school combineren

How to: origineel zijn

How to: Inspiratie opdoen

Liefs,

Anke

8 Comments

 • Reply Serena 19 maart 2017 at 17:59

  Een super handig artikel! Ik kijk ook altijd in tijdschriften als ik geen inspiratie heb, soms ook op pinterest! X

 • Reply Naomi Anna 19 maart 2017 at 18:33

  Wat een fijn artikel! Ik ga zeker gebruik maken van deze goed tips!

 • Reply Rahma 19 maart 2017 at 23:29

  Heel handige tips! Ik denk dat ik ook maar eens moet kijken bij tijdschriften haha

 • Reply Rebecca 20 maart 2017 at 10:39

  Vooral ontspanning is heel goed voor mij, altijd als ik tot rust kom dan komen er heel veel ideeen. Dan is het inderdaad belangrijk om een notitieboekje te hebben, anders ben je het weer kwijt haha

 • Reply Eva 20 maart 2017 at 21:35

  Handig artikel! Wat mij helpt is om te kijken wat me bezighoudt. (ik schrijf soms letterlijk een artikel met ‘wat houdt me bezig’). Verder denk ik aan wat ik gekocht heb de laatste tijd, wat ik leuk vind op dit moment, of wat ik wil kopen bijvoorbeeld. Daar krijg ik zoveel ideeën door! Voor de komende tijd heb ik zóveel ideeën, niet normaal meer, haha!

 • Reply Romy 20 maart 2017 at 23:32

  Wat een fijne bronnen van inspiratie! Tijdschriften en foto’s bekijken/bij elkaar zoeken helpen bij mij ook altijd. Verder houd ik altijd in een Word-bestand bij welke ideeën er in me opkomen. Ook een wandeling helpt me vaak om nieuwe ideeën te krijgen.

 • Reply Elena 21 maart 2017 at 07:50

  Inspanning is inderdaad een goeie. De beste ideeën komen meestal wanneer je aan helemaal niets denkt.

 • Reply Dinja 22 maart 2017 at 09:34

  Het werkt ook wel dat het nu steeds vaker mooi weer is, ik krijg meestal ook wel inspiratie van even een stukje fietsen of wandelen tijdens mooi weer. En knipsels van tijdschriften zijn erg fijn om inspiratie op te doen. Zo heb ik een heus inspiratieboekje gemaakt, met plaatjes en andere knipsels uit tijdschriften.

 • Leave a Reply