How to: goede content schrijven

Goede content is zeer belangrijk wanneer je een blog hebt. Het zorgt ervoor dat mensen je blogposten lezen en blijven lezen! Daarom geef ik jullie een aantal tips hoe je een blogpost kunt schrijven die goede content bevat.

in bed, apple, and blogger afbeelding

Zorg voor een inleiding, kern en slot. Dit is de belangrijkste regel bij het schrijven! Met de inleiding begint je tekst mee, dit lezen je lezers eerst voordat ze jouw blogpost bekijken. De inleiding is dus erg belangrijk! Zodra je een super lange inleiding hebt, haken je lezers af bij het lezen. De kern mag wel ietsjes langer zijn en je eindigt met het slot, waarbij je soms een conclusie trekt of je lezers bedankt voor het lezen.

Schrijf niet een te lange tekst, niemand houdt er van om lange teksten te lezen! Beschrijf dus niet een hele gebeurtenis, maar beschrijf het belangrijkste.

Goede spelling is ook super belangrijk! Als je het niet zeker weet of je een woord wel goed schrijft, kun je het opzoeken op Google. Spellingfouten lezen niet zo fijn! Ook kun je de feedback functie aanzetten op WordPress wanneer je een post aan het schrijven bent. Die functie zorgt ervoor dat wanneer je een spellingfout maakt, er rode golfjes onder het foute woord verschijnen. Zo valt de fout meteen op en kun je hem snel verbeteren!

book, vintage, and black afbeelding

Leestekens zijn er om de tekst beter te kunnen begrijpen, dus die moet je wel gebruiken tijdens het schrijven van een tekst. Leestekens hebben twee functies: ze verduidelijken het verband tussen de delen van een zin en ze voorkomen verkeerd lezen. Een voorbeeld; als je schrijft: ‘Pas op Anke!’ wordt er gezegd dat je op Anke moet passen. Als er staat: ‘Pas op, Anke!’ Staat er dat Anke op moet passen voor iets wat er gaat gebeuren.

Gebruik goede titels en dus geen misleidende titels. Laatst had ik op een site een artikel gelezen waarvan de titel was: Oeps, Kendall Jenner struikelt keihard op haar hoge hakken! Die titel is alleen al niet goed, omdat hij veel te lang is en de titel was misleidend. Kendall verloor alleen maar een beetje haar balans in het filmpje wat in het artikel gevoegd stond. Met een misleidende titel raken je lezers teleurgesteld, omdat ze iets niet lezen of zien wat ze wel hadden verwacht te zien.

Foto’s maken je blogposten leuker om te lezen en doen je blogposten er minder lang uitzien. Gebruik niet te veel afbeeldingen, daar wordt je tekst weer minder overzichtelijk van!  Je mag niet zomaar een afbeelding van een ander gebruiken, daar moet je toestemming voor krijgen. Het beste is om foto’s van jezelf of stockfoto’s te gebruiken.

♥ Mijn laatste tip is om zelf je teksten te bedenken. Niemand vind het leuk om zijn of haar eigen tekst te vinden op een andere blog, dus moet je het zelf ook niet doen!

Bron foto’s

Naamloos scan

11 Comments

 • Reply Chantalle 11 januari 2016 at 07:58

  Goede tips!

 • Reply Rahma 11 januari 2016 at 08:26

  Hele goeie tips en erg handig! X

 • Reply caroliendegraaf 11 januari 2016 at 09:22

  Het stukje over je foto’s klopt niet. Je mag nooit foto’s van een ander gebruiken tenzij je daar toestemming voor hebt. Je kunt hier namelijk hele hoge boetes voor krijgen! Beter is om gebruik te maken van je eigen foto’s of stockfoto’s. Dat zijn foto’s die je mag gebruiken tenzij je de bron erbij zet.

  • Reply xgraciously 11 januari 2016 at 21:20

   Bedankt voor de uitleg, ik heb het al even verbeterd! Xx

 • Reply Celinemiene | Een simpele lach maakt je dag. 11 januari 2016 at 12:59

  Goede tips meid maar inderdaad zoals Carlien zei, klopt je deeltje van foto’s niet.

 • Reply ItsCstyle 11 januari 2016 at 17:46

  Goede tips, erg handig!! xx

 • Reply aboutsbstyle 11 januari 2016 at 20:29

  goede tips en vooral ook zeer bruikbaar voor iedereen. liefs soraya

 • Reply myweeklystyle 11 januari 2016 at 21:50

  Deze tips zijn echt handig!

 • Reply Nathalie 12 januari 2016 at 19:44

  goede tips geef je!
  Liefs

 • Reply Daphne Lippmann 16 januari 2016 at 15:18

  Superhandige tips!

 • Reply Shoutout Saturday || xGraciously 16 januari 2016 at 18:13

  […] favoriete artikel is een artikel waarin ze tips geeft om goede content te schrijven. Ik vond het erg leerzaam en vond het vooral ook erg leuk om te lezen. Hele nuttige […]

 • Leave a Reply