How to: blog met school combineren

Ik durf te wedden dat bijna iedere blogger hier wel last van heeft; het combineren van een blog met school. Ook ik heb hier last van, vooral wanneer er bergen met huiswerk op me liggen te wachten. Speciaal voor degenen die hier last van hebben, heb ik een blogpost gemaakt met allerlei tips die het mogelijk maken je blog met school te combineren.

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Wanneer er lessen uitvallen, kun je in de tussenuren bezig met je blog. Wellicht heb je dan geen foto’s die je in je post kunt voegen, maar je kunt wel alvast teksten schrijven. Die teksten kun je dan opslaan en wanneer je tijd hebt, weer bewerken.

♥ Maak eerst je huiswerk en ga pas daarna met je blog bezig. School is soms toch echt wel wat belangrijker dan je blog. Als je dit niet handig vind, kun je ook altijd met jezelf afspreken dat je na school maar een uurtje mag bloggen. Voor mij is dit nooit zo handig, omdat ik van mezelf weet dat ik dan doorga na dat uurtje.

♥ Zorg voor voldoende concepten. Die concepten kun je bijvoorbeeld in het weekend maken wanneer je geen school hebt, of je kunt ze dus maken tijdens de lesuitval. Geen inspiratie voor concepten? Lijstjes, tag’s, tips en reviews doen het altijd goed. Ik vind het altijd heel fijn om een back-up te hebben, zo kan ik bijvoorbeeld wanneer ik onverwachts veel leerwerk heb toch een post online zetten.

♥ Maak veel foto’s, het maakt niet uit waarvan. Die foto’s kun je dan gebruiken voor blogposten, wanneer je er bijvoorbeeld achterkomt na tienen dat je nog een blogpost moest schrijven. Na tienen is het natuurlijk nog donker, dus dan zijn de kwaliteit van de foto’s vaak minder mooi.

♥ Zie bloggen niet als een plicht. Bloggen moet leuk blijven, ga niet bloggen omdat het moet. Vaak raffel je de blogposten dan sneller af, waardoor ze niet meer fijn zijn om te lezen. Ook handig is om een minimum vast te stellen, zo kun je bijvoorbeeld vaststellen dat je maar drie of vier keer per week blogt. Zo hoef je niet te stressen en bevatten je artikels nog wel kwaliteit! Nog een voordeel is dat je altijd genoeg inspiratie hebt.

Liefs,

Anke

15 Comments

 • Reply Ilona Wielinga 7 april 2016 at 15:02

  Superleuk en handig artikel!!

 • Reply Lore 7 april 2016 at 15:06

  Dit is zo handig!! Wat ik doe is altijd eerst studeren\huiswerk maken en als ik dan klaar ben doe ik iets voor mijn blog. Ik maak dan in de weekends of vakanties dan meerdere concepten en ik zorg dan ook dat ik vooruit heb gepland!! Xx

 • Reply Jessica 7 april 2016 at 15:13

  Hele leuke tips en heel handig 😘

 • Reply Laura 7 april 2016 at 15:14

  Handig artikel, deze tips ga ik zeker gebruiken 🙂

  Liefs!

 • Reply Anna 7 april 2016 at 15:54

  Dit had ik precies nodig!!😊

 • Reply Tara 7 april 2016 at 16:14

  Hele handige tips! Kan ik zeker gebruiken en in de vakantie werk ik altijd heel erg vooruit!xx Tara

 • Reply Ismay 7 april 2016 at 16:23

  Fijne tips! Bij mij helpt vooruit plannen heel erg!

 • Reply VeerlePlume 7 april 2016 at 16:56

  Aargh dit blijft een struggle! Ik hou van bloggen, maar school gaat inderdaad wel voor bij mij. Vooral ook omdat ik moet stoppen met bloggen van mijn ouders als ik het te slecht doe op school. Handige tips!

 • Reply BellamyBlogzthingz Over.. 7 april 2016 at 21:18

  Nuttig artikel!;)

  Hugz, Miss B.😘

 • Reply Naomi 9 april 2016 at 16:33

  Super goede tips! Ik ga ze zeker gebruiken!

 • Reply Evelijn 9 april 2016 at 18:25

  Dit herken ik ja… Fijne tips! X

 • Reply Myrthe | ConLamore.nl 9 april 2016 at 21:20

  Fijn artikel met goede tips!

 • Reply Yara 10 april 2016 at 15:44

  Wat een handig artikel!
  Liefs,
  Yara

 • Reply Florentine 10 april 2016 at 23:11

  Wat een fijne tips!!

 • Reply How to | Inspiratie opdoen #2 – 19 maart 2017 at 17:35

  […] ♥ How to: blog met school combineren […]

 • Leave a Reply