Henna by Jagua Henna

Vorig jaar in de zomervakantie had ik in Griekenland een henna tattoo laten zetten. Dit vond ik echt heel leuk, vooral omdat heel veel mensen dachten dat ik een echte tattoo had! Ik besloot om weer een henna tattoo te laten zetten, maar dan op een andere manier. Ik maakte hem namelijk helemaal zelf met de henna van Jagua Henna! In deze post geef ik mijn ongezouten mening van deze henna.

IMG_2465

Jagua henna verkoopt 100% veilige en natuurlijke henna waarmee je een tattoo kunt creëren voor maar liefst twee weken! Erg leuk als lichaamsversiering of een tijdelijk tattoo ontwerp totdat je het zeker weet. De gel is gemaakt van een natuurlijk kleurmiddel, genaamd Genipa Americana. Het is een vrucht die wordt verzameld in het regenwoud in Latijns-Amerika. De henna wordt zelf getest en verpakt door Jagua, zo weet je bijna 100% zeker dat de henna veilig is!

IMG_2464

Zelf kreeg ik de 10 ml henna toegestuurd, die goed is voor ongeveer 20 kleine tattoo’s. Bij de henna werd ook nog een naald geleverd, perfect om wat gedetailleerde lijntjes te maken! Verder zat er nog informatie bij over hoe je het beste de henna kunt bewaren en hoe je de naald kunt schoonmaken met een pipetje die ook in de verpakking zat geleverd. Zo stond er onder andere bij dat je de henna het beste in de vriezer kunt bewaren. Vol goede moed begon ik te tekenen, helaas ben ik hier niet zo’n ster in. Ik maakte twee ontwerpen na die ik op WeHeartIt heb gevonden.

IMG_2463

IMG_2462

Het tekenen ging me soms niet zo goed af, er kwam namelijk ineens veel substantie uit de naald. Hierdoor kreeg ik grote en grove lijnen, dit kon wel verholpen worden door minder hard in de naald te drukken. Verdere foutjes kun je altijd nog verhelpen met een tissue of watje, maar hier moet je ook mee oppassen; als je te hard wrijft, kan je huid een beetje verkleuren. Toen alles opgedroogd was, leek het net alsof de kleur van de henna groen was. Later werd dit wel weer een zwarte, donkerblauwe kleur. Ik vond het in ieder geval erg leuk om deze twee tattoo’s aan te brengen, het heeft een grote fun-factor! Erg leuk om bijvoorbeeld met je vrienden te doen.

Ook deed ik nog een test om te zien of de henna wel echt zo goed bleef zitten. Ik heb mijn handen gewassen met een scrub, met een borsteltje gewreven over mijn huid en tot slot heb ik mijn handen laten weken in een teiltje met soda. De kleur vervaagde een beetje, maar kwam later toch weer terug. Het is dus wel een hardnekkige substantie. De henna moet je dus niet aanbrengen als je een (chique) aangelegenheid hebt, want je kunt de henna niet zo snel van je huid afhalen!

Kortom; ik heb me aardig vermaakt met deze henna. Het is erg leuk om een tijdelijke tattoo te zetten, vooral als je naar een festival gaat! Het aanbrengen uit de losse pols ging me dan weer niet zo goed af. Wellicht kun je sjablonen vinden op het internet waarmee het aanbrengen gemakkelijker is.

Liefs,

Anke

5 Comments

 • Reply Jessica 30 juli 2016 at 09:49

  De henna ziet er heel gaaf uit.

 • Reply Iris Klaver 30 juli 2016 at 13:02

  Heel leuk! Ik heb een vraag; waar heb jij je eigen domein gekocht? Twijfel al een tijdje en wil zelf eigenlijk ook een domein x

  • Reply Anke 30 juli 2016 at 17:22

   Mijn eigen domein heb ik bij Just Host gekocht. Ze plaatsen je hele site over, zelf hoef je dus niet zo veel te doen! 😊

 • Reply By Francoise Blog 1 augustus 2016 at 13:52

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! X (zie https://byfrancoiseblog.com/2016/08/01/liebster-award2/).

  • Reply Anke 3 augustus 2016 at 10:24

   Bedankt voor de nominatie! 😊💕

  Leave a Reply