Goede voornemens

Voor de komende maanden heb ik veel voornemens bedacht die ik ook echt wil waarmaken. Je leest ze in deze blogpost!
image

Gezonder eten

Weg met die slechte suikers! Ik ben een echte snoepkont en zodra er een drop pot voor m’n neus staat is hij binnen twee tellen op. Nou ja, dat is natuurlijk ook weer overdreven maar je snapt me wel. Suikers zijn slecht voor je lichaam en bovendien ook voor je tanden. Daarom wil ik gezonder eten. Minder koekjes en snoepjes, meer fruit en groente. Ik denk wel dat dit voornemen me gaat lukken, hoor. Ik heb nu ook al een schaaltje met Griekse yoghurt met aardbeien, bessen en muesli voor me staan. Ik wil overigens ook gezonder drinken, ik moet veel meer water drinken, water is goed voor alles!

Meer met vriendinnen afspreken

Ik spreek de laatste maanden niet veel meer met mijn vriendinnen af, wat ik erg jammer vind. Ik denk dat dat vooral komt omdat ik het druk heb met school, mijn vriendje en andere dingen. Soms ga ik nog wel even de stad in met mijn vriendin J en loop ik dinsdag’s met haar, (ik mag niet meer hardlopen, dat deed ik anders met haar) maar daar houd het ook wel bij op. Met mijn andere vriendin N sprak ik vroeger heel veel me af, maar nu helemaal niet meer. Daar wil ik ook verandering in brengen! In de zomervakantie heb ik vast wel meer tijd om met hun af te spreken of om andere leuke dingen te doen. Eind juni ga ik in ieder geval met mijn vriendin J naar de color run, daar hebben we allebei heel erg veel zin in!

Sporten

Fietsen doe ik elke dag al, maar liefst 24 kilometer in totaal, maar dat noem ik niet echt sporten. Daarom wil ik een sport beoefenen, bijvoorbeeld fitness of een andere training waarmee je je buikspieren traint. Het klinkt misschien dom, maar ik wil een strakker buikje krijgen, een echte summerbody, haha! Helaas is een abonnement bij de sportschool wel een beetje prijzig, dus ik weet nog niet hoe ik dit aan ga pakken. Ik kan thuis natuurlijk ook buikspieroefeningen doen, ik heb dit wel eens een tijdje gedaan maar na een aantal dagen had ik er wel een beetje genoeg van omdat ik die oefeningen erg moeilijk vond. Maar ik heb denk ik al een nieuwe oplossing gevonden. Met sit-ups kun je ook wel je buikspieren trainen, dus ik ga denk ik maar zo’n schema opzoeken. Let’s try!

Minder kopen

Deze en de vorige maand(en) heb ik al heel veel geld uitgegeven aan kleding, make-up en schoenen. Van sommige koopjes heb ik wel een beetje spijt omdat ze erg duur waren, ik kan veel beter sparen voor later! Soms zie ik dingen in een winkel en dan denk ik: dat moet ik hebben! En dan koop ik het zonder erbij na te denken. Best wel slecht eigenlijk, je kunt me dus ook wel een beetje een koopverslaafde noemen. Hoe ik mijn koopprobleem ga aanpakken weet ik nog niet precies. Mijn vriendje had overigens wel een goede tip. Hij wilde wel even mijn pinpas bewaren zodat ik de komende tijd niet zo veel kopen kan, omdat ik mijn pinpas dan niet heb! Eigenlijk best wel slim bedacht.

Meer slapen

Soms slaap ik best wel laat want dan leid mijn mobiel me heel erg af. Ik heb mijn mobiel soms wel mee naar boven, eigenlijk moet ik dat niet doen en mijn mobiel gewoon beneden laten. Van een mobiel krijg je schadelijke straling binnen en vooral wanneer je hem naast je te liggen hebt. Ook word je er erg moe van. Meer slaap is essentieel voor mij, ik moet wel goede leerprestaties hebben en goed slapen zorgt daarvoor. Ik lig normaal tien uur op bed, ik weet niet of dat normaal is ja of nee maar ik ben de volgende dag wel erg moe. Soms slaap ik erg onrustig en word ik midden in de nacht een paar keer wakker. Ik denk dat ik maar een uurtje vroeger naar bed moet, 21:00 of half tien is wel een mooie tijd om mijn bed in te kruipen.

Heb jij nog goede voornemens?

Naamloos scan

8 Comments

 • Reply creabeaatje34 12 mei 2015 at 15:26

  Veel succes! 🙂

 • Reply Nathalie 12 mei 2015 at 16:19

  Mooie voornemens!! heel veel succes ermee.. gaat vast lukken:D
  Liefs Nathalie

 • Reply lifetasticnl 13 mei 2015 at 10:55

  Mooie voornemens! Veel succes 🙂

 • Reply A.T.Jensma-Bakker 13 mei 2015 at 16:17

  Hele goeie foarnimmens Anke. Dat kinst best. Efkes trochsette en dan krigest fest resultaat.
  Kr.fan Pake en Beppe yn Cuyk

 • Reply Even bijkletsen #7 | 14 mei 2015 at 09:39

  […] heb ik nog wat random stuff om te vertellen. Ik ben al bezig met mijn doel van m’n blogpost goede voornemens. Ik ben namelijk goed bezig met sporten! Voor het slapengaan doe ik sit-ups. Het verschilt per dag […]

 • Leave a Reply