Foto op hout maken | Review

Van Foto op hout stunter kreeg ik de vraag of ik ook een foto wilde laten drukken op hout. Hier kon ik echt geen nee tegen zeggen! Ik hou erg van foto’s maken zoals je misschien wel weet. Daarna was de vraag wat voor soort foto ik liet drukken op hout, ik koos uiteindelijk een foto van mijn vriendje en mij samen. Deze foto is wel een beetje ‘oud’, maar alsnog vind ik het een hele mooie foto, het is namelijk één van mijn lievelingsfoto’s met hem samen!

Toen ik de foto had uitgezocht die ik op het hout wilde hebben, moest ik het soort hout nog uitkiezen. Er was een ruime keuze aan de soorten hout; zo kon ik kiezen uit vurenhout, ayoushout, multiplex en steigerhout. Ik heb gekozen voor het vurenhout, omdat dat de meest verkochte houtsoort was. Bij de positie van de planken heb ik ervoor gekozen om de planken horizontaal te plaatsen. Als laatste moest ik het formaat gaan kiezen. Ik wilde geen groot stuk hout, ik wilde het nog wel wat klein houden. Daarom koos ik ervoor om het 20 x 20 formaat te doen.

Op deze foto kun je zien hoe duidelijk het allemaal aangegeven is op de site. De prijs van het soort formaat staat er ook al meteen achter, handig! Het duurste hout wat je kunt kiezen is steigerhout. Daar zijn de beginprijzen rond de €25. Ik denk dat je dan overigens wel een heel mooi kunstwerkje krijgt opgestuurd! Mijn keuze kostte al met al €25,17.

Na het kiezen van de uitsnede, houtsoort, de positie van de planken en het formaat was er nog de keuze om voor extra opties te gaan. Bij de extra opties kon je onder andere kiezen voor een whitewash, ophangfunctie en de soort kleur van de foto, zo kon je de foto ook zwart wit laten maken. Dat heb ik dus gekozen, dat vond ik beter bij het interieur van mijn kamer passen! Ook heb ik ervoor gekozen voor de whitewash, dit raden ze ook aan op de site. De whitewash zorgt namelijk voor een mooie kleurechtheid en dat kan ik wel waarderen.

En toen was de foto op hout klaar om opgestuurd te worden! Ik heb de foto op hout maandag besteld en kreeg hem donderdag in huis. Dit vind ik best wel snel, aangezien de foto nog op het hout gedrukt/geprint moest worden! Het zat ook allemaal goed verpakt in een soort folie en karton, complimenten daarvoor. Dan heb je in ieder geval je best gedaan om het pakketje helemaal veilig aan te leveren!

De kwaliteit van het hout vind ik goed, ik kon geen enkel scheurtje bekennen. Ook zag de zijkant er goed uit, deze is niet bedrukt. Wel heb ik opmerkingen over de foto die op het hout zit. Als je van heel dichtbij ziet, zie je dat de foto niet helemaal duidelijk is. Dit neem ik voor lief, want ik snap ook wel dat hout een natuurproduct is en daarom nooit perfect kan worden. En als je de foto van een afstandje bekijkt, zie je ook niet zo snel dat hij een beetje onduidelijk is.

Al met al vind ik de prijsverhouding goed. Je krijgt echt waar voor je geld en ik vind het echt een uniek idee! Ik heb eigenlijk nog nooit een foto op hout gezien, dit was mijn eerste keer. Als ik weer eens een foto op hout wil laten maken, weet ik waar ik moet zijn!

Liefs,

Anke

 

3 Comments

  • Reply Elke 8 maart 2017 at 13:37

    Dit is best nog mooi en vooral origineel zo’n foto op hout!

  • Reply Sherry 8 maart 2017 at 20:29

    Wauw wat een prachtig idee. Zeker een origineel cadeautip voor een vriendin van mij.

  • Reply Romy 8 maart 2017 at 21:56

    WAt een lieve foto en hij ziet er prachtig uit, zo op hout!

  • Leave a Reply