Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Het is weer tijd om de films met jullie te delen die ik de afgelopen tijd heb gezien! Dit keer geen grappige komedies, (op een paar na dan) maar meer het serieuze werk. Kijk je mee?

gossip girl, food, and chocolate afbeelding

Defiance

Vier broers verbergen honderden Joodse vluchtelingen in het bos. Raar verhaal? Nee, waargebeurd.

Eigenlijk had ik niet zo’n zin om deze film te kijken, maar omdat mijn vriendje me zo lief aankeek, (hij wilde deze film zo graag zien!) deed ik het toch maar. Stiekem vond ik het ook nog een indrukwekkende film, vooral omdat hij over de Tweede Wereldoorlog ging. De acteurs hebben naar mijn mening het verhaal goed in beeld gebracht, want wat konden ze goed spelen! Ik raad deze film zeker aan, vooral omdat het ook nog een waargebeurd verhaal is.

The Duff

Bianca is een laatstejaars middelbare scholier. Haar wereld stort in wanneer ze erachter komt dat ze bij haar medestudenten bekend staat als de ‘DUFF’ (Designated Ugly Fat Friend). Ze schakelt haar populaire buurjongen Wesley in om haar te helpen dit label voor eens en altijd kwijt te raken en haar geheime liefde Toby te veroveren.

Op aanraden van vele andere bloggers heb ik The Duff gekeken. De film keek lekker weg, het is echt een meidenfilm! Helaas was het einde van de film cliché, wat overigens wel vaker voorkomt bij Amerikaanse films.

Geronimo

Als je de grootste terrorist ter wereld moet zien te pakken, is dat een missie de je maar één keer in je leven krijgt.

Deze film heb ik een aantal weken terug al gekeken, waardoor ik niet zoveel meer van de film heb onthouden. Wat ik nog wel weet, is dat de film erg spannend was. Zeker een aanrader als je van oorlogsfilms houdt!

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Neem een behaarde seksistische nieuwslezer. Zet er een ambitieuze nieuwslezeres naast. En zie wat er gebeurd.

Een fijne komedie met humor die misschien niet iedereen kan waarderen. Ik vond de humor in de film wel grappig, maar smaken verschillen! In de film zit droge en flauwe humor. De grappigste scène in de film vond ik toch wel het massagevecht tussen de nieuwslezers! Ik vond het een zeer vermakelijke film.

Machine Gun Preacher

Een drugsdealer zet zich in voor kindsoldaten uit de Soedan. Het is hard, rauw en waargebeurd.

Deze film raakte mij nog het meest. In de film Machine Gun Preaser komen heftige beelden voorbij van kindsoldaten en moeders die worden doodgeslagen door hun eigen kind. Een drugsdealer bekeert zich opeens en gaat naar Soedan om de kindsoldaten te redden. En op het einde besef je dat dit ook nog echt gebeurd in deze wereld. Heftig!

Bron foto

Naamloos scan

12 Comments

 • Reply happyhipsterblog 8 februari 2016 at 07:06

  Leuke lijst ! Ik ken er 0 van die jij geziend hebt , oeps 🙂

 • Reply ❀ Celinemiene | Een simpele lach maakt je dag. 8 februari 2016 at 07:30

  Leuk die films !

 • Reply creabeaatje34 8 februari 2016 at 09:41

  Ik ken ze niet, hihi ^^

 • Reply gentillinne 8 februari 2016 at 09:53

  Oh, leuke films! The duff is zooo’n topper! X

 • Reply louterliefde 8 februari 2016 at 11:51

  Die laatste lijkt me erg interessant!

 • Reply okeeenhorn 8 februari 2016 at 13:36

  Leuke films!

 • Reply Rahma 8 februari 2016 at 14:36

  Leuke films! The DUFF vind ik zelf ook echt een hele leuke film!

 • Reply omgitsismay2 8 februari 2016 at 15:20

  The Duff wil ik ook nog graag zien

 • Reply giveasmileeveryday 8 februari 2016 at 19:50

  The duff wil ik zeker zien!

 • Reply heidi 9 februari 2016 at 21:21

  Wat leuke films zijn het.

 • Reply jjolieke 13 februari 2016 at 13:01

  Aah, zoals op die eerste foto; Netflix, en een warme kop chocolade melk heb ik nu echt zin in! Het lijken mij hele leuke films. Laatst heb ik ‘The Martian’ gekeken, als ik het goed typ. Het ging over een man die een paar jaar moest overleven op Mars, die film vond ik ook leuk!

 • Leave a Reply