Filmreview: Mockingjay part 2

Ondertussen is Mockingjay part 2 al meer dan een week op het witte doek te zien. Ik als trouwe fan ben al lang naar deze film geweest! Ik heb daarom al een oordeel kunnen vellen over de film. Mijn mening over Mockingjay part 2 kun je hier lezen!

‘Nadat Katniss als ‘spotgaai’ is uitgegroeid tot het symbool van de revolutie, beginnen zij en District 13 aan een totale oorlog tegen president Snow en het autocratische Capitool. Samen met haar naaste vrienden (Gale, Finnick en Peeta) waagt ze haar leven om een moordaanslag op president Snow te ensceneren, voor wie de vernietiging van Katniss een ware obsessie is geworden.’

 Katniss wordt zoals altijd gespeeld door Jennifer Lawrence. Ook in dit deel van de trilogie speelde ze super goed! Ze kan de rol van Katniss goed vervullen. Haar opmerkingen in de film doen me altijd lachen.

Josh Hutcherson speelt Peeta. Peeta is niet mijn favoriete personage, maar toch vond ik dat hij goed speelde in de film!

Het personage Gale word gespeeld door Liam Hemsworth. Alleen zijn geweldige lach en ogen doen de harten van veel vrouwen smelten tijdens het kijken van deze film. Ik geef ook complimenten aan Liam, hij vervult de rol van Gale super goed!

President Coin hoort zeker bij de hoofdrolspelers van de film. President Coin word gespeeld door Julianne Moore. Aan het einde van de film denk je heel anders over president Coin aan het begin van de film…

 

Ik heb de boeken niet gelezen van de hele Hunger Games serie, dat gaf gelukkig helemaal geen problemen tijdens het kijken van de film. Sommige scènes van de film waren wat onduidelijk, maar de andere scènesmaakten dat allemaal weer goed. Er zijn ook veel onverwachte wendingen in de film. Zo verschijnen er monsters en gaan er onverwachts personages dood.

De film neemt je in een vaart mee door het verhaal. De film heeft me op geen enkel moment verveelt! De film duurt in totaal 137 minuten, dus je hebt ruim de tijd om (nieuwe) karakters te leren kennen en over de problemen na te denken. Voor je het weet is het einde van de film alweer aangebroken! Het einde van de film is een klein beetje raadselachtig; daar moet je maar van houden.

Kortom; Mockingjay part 2 is een steengoede film net zoals de andere delen van de Hunger Games reeks. Ik vind het echt super jammer dat dit alweer het laatste deel is! Soms waren er wel wat mankementen te zien in de film, zo zagen de ‘creatures‘ (monsters) er onrealistisch uit. Ze haalden me wel een beetje uit de film. Maar verder ben ik dik tevreden over Mockingjay part 2!

Naamloos scan

9 Comments

 • Reply creabeaatje34 29 november 2015 at 21:28

  Ik wil hem nog graag zien ^^

 • Reply Celinemiene | Een simpele lach maakt je dag. 29 november 2015 at 21:47

  Ik heb hem ook al gezien en had het mij iets anders verwacht maar was zeker geslaagd!

 • Reply veerlemaris 30 november 2015 at 07:15

  Leuke review! x

 • Reply Beautydump 30 november 2015 at 14:27

  Deze film wil ik zo graag in de bioscoop bekijken!

 • Reply ItsCstyle 30 november 2015 at 16:38

  Leuk review! Wat is je favoriete deel? Liefs

  • Reply xgraciously 30 november 2015 at 19:06

   Mijn favoriete deel is denk ik toch wel Catching Fire, de tweede film van de trilogie! Xx

 • Reply Nathalie 30 november 2015 at 18:18

  De boeken van the hungergames vind ik geweldig en de films ook.. dit deel wil ik ook nog graag zien:d
  liefs Nathalie

 • Reply Victoria 1 december 2015 at 16:25

  Ik wil ‘m ook graag gaan kijken, hoop dat hij een beetje meevalt. Ik las de boeken wel, echte aanraders!

 • Reply rochellevillani 1 december 2015 at 21:04

  Leuke review! x

 • Leave a Reply