Even klagen | Ergernissen Primark

Soms heb ik gewoon zin om een heel klaagartikel te maken. Zo ook vandaag. Afgelopen weekend was ik namelijk in de Primark en opeens schoot me te binnen waarom ik de Primark eigenlijk best wel een stomme winkel vind. Mijn gedachtes heb ik in dit artikel opgeschreven, hopelijk ben je het met me eens!

♥ Ten eerste kan ik echt boos worden om de maten. Heb je eindelijk hét perfecte shirtje gevonden, zie je alleen dat er een maat 32 of een maat 42 is. Jup, dat is wel een heel groot verschil hé Primark?! Wat als je tussenin deze maten zit, dan moet je dat ene leuke shirtje laten liggen.

♥ En om nog even op de maten terug te komen… ik heb altijd maat 32 of 34 bij de Primark. Dan voel ik me wel een beetje anorexia hoor, vooral als ik nog in maatje 32 pas. Maar dat is niet het enige, want ik had dus de laatste keer in Groningen een blouse gekocht in maat 32, maar toen ik hem aandeed, waren de mouwen vet breed. Misschien hoorde dit zo, misschien niet. Ik vind het wel wat hebben, maar ik kan me indenken dat sommige mensen dit stront irritant vinden. Dit probleem heb ik ook bij de broeken, dan wil ik wel graag een strakke broek hebben in plaats van een broek met trompetpijpen.

♥ Oh ja, en dan nog iets. De make-up afdeling. Met de afdeling is op zich niets mis mee, maar met de make-up wel. De helft van alles is namelijk al aangebroken, omdat er van die mensen zijn die denken dat het leuk is om al het make-up uit te testen. Zelfs al zit het nog in de verpakking. Maar lieve mensen, daar zijn toch de testers voor? Oh, en die kun je ook nog eens makkelijk herkennen doordat er heel duidelijk het fucking woord TESTER op staat. Als sommige mensen dit nou eens begrepen…

♥ Ook zo leuk, die paskamers. Wel een handig systeem zo met die ‘labels’ als ik het zo mag noemen. Je krijgt dan zo’n label mee en als je die teruggeeft krijg je je tas ook terug. Want de mensen die de paskamers ‘bewaken’ hebben een ruimte waar alle winkelmandjes van die winkeliers in liggen. Hoef je die grote dingen ook niet mee te slepen. Er zit trouwens wel één minpuntje aan die labeltjes. Ja. Vooral als je Anke heet. Ik ben namelijk zo’n iemand die echt een sloddervos is en alles vergeet, dus je raadt het al. Ik liet dat label ding liggen in de paskamer. Ik ging hem gauw halen, maar er zat alweer een ander iemand in het pashokje. En dit ander iemand wou net een bh passen, dus ze stond daar met haar blote borsten. Fijn. Dat hoefde ik niet te zien, eigenlijk.

♥ Wat ik ook onhandig vind aan de paskamers, is dat je maar acht kledingstukken mee mag nemen. Ze kunnen dit beter uitbreiden naar 16 stuks, hier kun je veel mensen blij mee maken. Anders moet je twee keer lopen om iets te kunnen passen.

♥ Je moet je mentaal ook sterk kunnen houden bij de Primark, vooral bij de kassa’s. Damn, die spulletjes lachen je echt toe als je daar staat te wachten. Als je om je heen ziet, zie je allemaal handige dingen liggen. Sieradenhouders, elastiekjes, onderbroeken, maskers… Nee Anke, nee. Die spullen heb je eigenlijk niet nodig zeggen mijn gedachten dan, maar mijn armen maken zo’n reflex-beweging en daar liggen er alweer dingen in mijn mandje. Sorry, kan ik niks aan doen.

Welke ergernis(sen) heb jij in de Primark? 

Liefs,

Anke

 

10 Comments

 • Reply Tara 24 februari 2017 at 06:47

  Deze ergenissen zijn echt herkenbaar!😂

 • Reply Nathalie 24 februari 2017 at 09:07

  Haha leuk artikel! Vooral die struggle bij de paskamers en make up vind ik ook heel irritant 😂

  Liefs, Nathalie

 • Reply kimmetjekims 24 februari 2017 at 10:01

  oooh wat veel! Ik kan me wel indenken bij sommigen. Ik kom alleen bijna nooit bij de primark, en als ik er ben zoek ik een rustige dag uit en dan is het vaak wel oké!

 • Reply Dios ve Maravillas 24 februari 2017 at 10:37

  Ik heb er zo’n hekel aan dat ze bij de Primark in Amsterdam niet goed de Nederlandse taal kunnen spreken. Als je een probleem hebt of er is iets mis moet je het in het Engels gaan uitleggen.
  verder heb ik meestal precies 8 kledingstukken vast die ik wil gaan passen hierdoor heb ik niet een heel groot probleem met die maximaal 8 kledingstukken.
  Ook kan ik mij verder heel goed vinden in de ergernissen die je hier hebt opgeschreven

 • Reply Sandra 24 februari 2017 at 13:34

  De Primark is echt een winkel waar ik zo min mogelijk wil komen, haha. Vooral de drukte altijd vind ik super irritant. Gelukkig houd ik niet van de kleding van de Primark dus ik kom er niet vaak, maar als ik er kom dan is het voor sokken, basic hemdjes, pyjama’s en onderbroeken. :’) Ook is het best vaak een bende trouwens, en daar heb ik écht een hekel aan…

 • Reply Charel 25 februari 2017 at 14:40

  hahaha heerlijk! Moet hier zo om lachen! Alles is zo waar.

 • Reply Daniëlle 25 februari 2017 at 16:49

  Heel leuk artikel en erg herkenbaar. Ik kom bijna nooit meer bij de primark.

 • Reply Eva 2 maart 2017 at 20:56

  The struggle is real, haha! Wat heb je dit artikel GEWELDIG geschreven! De Primark is echt zo’n winkel waar je 100 dingen tegelijk moet passen (zodat er misschien één leuk item bij zit) en dat je dan maar 8 dingen kunt passen is wel onhandig. Maarja, zoveel dingen kan ik meestal niet vinden. Het enige kledingstuk dat ik er ooit heb gekocht is een vest. Ik koop liever kleding die ik écht leuk vind, en jammer genoeg ben ik altijd degene die nooit iets kan vinden bij de Primark. Wel hebben ze leuke dingen als make-up kwasten enzo, en andere niet-kleding dingen, die ik wel vaak koop 🙂

 • Reply Laura 5 maart 2017 at 13:18

  Mijn maat verschilt juist per item bij de primark, ook best irritant. En de make-up, omg zo waar! Ik koop het nooit omdat het altijd zo verpest en kapot is

 • Reply Dinja 13 maart 2017 at 14:24

  Yep, ik herken ze allemaal. Alleen ik heb juist bij punt 2 het omgekeerde, als het in mijn maat is dan valt het altijd veel kleiner uit en moet ik juist een maat groter waardoor ik me gelijk weer zo dik voel 🙁
  Het enige voordeel is dat ze vaak leuke dingen hebben voor lage prijsjes!

 • Leave a Reply