Dr. Van der Hoog Glitter Glow peel off masker | Review

Peel off maskers, je houdt er van of niet. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met die dingen, omdat ik wel eens een keer een nare ervaring heb gehad met een peel off masker. Het masker bleef namelijk plakken op mijn gezicht en ik kreeg hem met geen mogelijkheid er af, wat ervoor zorgde dat mijn hele huid rood was. Maar ik wilde de peel off maskers nog een kans geven, dus kocht ik het glitter glow peel off masker van Dr. Van der Hoog, een blauw masker inclusief glitters.

De verpakking ziet er vrolijk uit, het heeft een metallic en paarse kleur. Op de verpakking staat vermeld dat het masker een glamour boost voor je gezicht is en er staat dat je het masker kunt delen met je vriendin. Hier is handig op ingespeeld, doordat er een geperforeerd randje op de verpakking zit waarmee je het masker doormidden kunt scheuren. Op de achterkant staat ook nog een leuk verhaaltje.

‘Klaar voor de rode loper? Stap in de wereld van Glitter & Glamour met een heerlijk masker. Dit glamourous peel off masker met glitters is de perfecte voorbereiding voor een real fun girls night out. Wanna double the fun? Dan nemen jij en je beste vriendin natuurlijk lekker allebei dit masker. Het peel off effect verwijderd grondig alle dode huidcellen. Je huid voelt weer heerlijk schoon en fris aan. Helemaal klaar voor een fantastische night out. Dus kom maar op met die celebs…’

Klinkt veelbelovend, vooral de glitters en het verwijderen van dode huidcellen klinkt me als muziek in de oren!

De substantie van het masker is lichtblauw met een kleine glitter erdoorheen. De glitters zijn niet echt heel opvallend, wat ik eigenlijk wel had verwacht. De geur van het masker is trouwens echt verschrikkelijk. De geur doet me denken aan Axe producten. Nu is dat niet zo erg, maar als gezichtsverzorging wil je het liefst geen sterke, overheersende geur op je gezicht. Tenminste, ik niet. En ik wil al helemaal geen mannengeur op.

Het masker is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel op. Na ongeveer 10 minuten was het masker klaar om eraf te halen. Wat ik wel merkte, was dat ik een prikkend en benauwd gevoel in mijn keel kreeg en dat mijn ogen begonnen te branden. Ik denk dat dit door de geur komt, omdat die best wel overheersend was. Het was zeker geen fijn gevoel, als je een masker op hebt wil je ontspannen en niet het gevoel krijgen dat je stikt.

Nadat ik het masker van mijn gezicht had gehaald, kreeg ik een hele grote vlek met bultjes op mijn wang. Misschien is het wel een allergische reactie, ik weet het niet. Het voelde in ieder geval niet fijn. Mijn huid voelde dan ook niet echt heel zacht aan, helaas. Dit werd wel beloofd op de verpakking, het masker moest ‘de dode huidcellen verwijderen’. Hier was niks van de merken. Wat wel een pluspunt is, is dat het masker goed te verwijderen was. Ik hoefde niet mijn hele huid mee te scheuren.

Al met al zou ik dit masker niet opnieuw willen kopen. De geur was verschrikkelijk, veel te overheersend. Door deze geur kreeg ik een prikkend en benauwend gevoel, terwijl je juist hoort te ontspannen als je een masker aanbrengt. En de bultjes op mijn huid waren ook niet zo fijn. Ik blijf maar trouw mijn verse Lush maskertjes gebruiken, denk ik.

Dr. Van der Hoog Glitter Glow peel off masker – €1,89 – Kruidvat

Liefs,

Anke 

6 Comments

 • Reply Tara 22 februari 2017 at 06:12

  Jammer dat die niet zo fijn is! Klonk veelbelovend. Xx

 • Reply Robin 22 februari 2017 at 09:21

  Ah laatst had ik ook 1 op en had ook een allergische reactie, echt heel jammer!!

 • Reply Sija 22 februari 2017 at 14:16

  Jakkes, wat een nare ervaring 🙁 Ik heb zelf ook niet zo’n goede ervaring met peel-off maskers, mijn huid moest daarna erg lang herstellen! Sindsdien gebruik ik ze niet meer..

 • Reply Irma 22 februari 2017 at 16:29

  Oei, dat klinkt en ziet er niet bepaald goed uit. Niet fijn!

 • Reply Marielle | About That Blonde 22 februari 2017 at 17:08

  Ik had laatst ook een soortgelijk masker op en die irriteerde ook enorm. Balen!

 • Reply Dinja 13 maart 2017 at 14:21

  Jammer dat zo’n masker niet waarmaakt wat het beloofd. Ik had er eigelijk wel meer van verwacht (vooral van de glitters).

 • Leave a Reply