Doelen voor 2017

Ja mensen, ook ik heb een soort van bucketlist voor het nieuwe jaar. Dit klinkt heel cliché, maar ik vind het echt leuk om bucketlists van anderen te zien en om er zelf één te maken. Na dit jaar wil ik dan zien wat ik allemaal heb bereikt in 2017 en hoop ik natuurlijk alles van mijn lijstje afgestreept te kunnen hebben! Natuurlijk heb ik wel wat haalbare doelen opgesteld, van een lijstje met alleen dream goals word je ook niet gelukkig.

 

 

♥ Mijn grootste doel voor dit jaar is om mijn examens te halen en daarna te beginnen met een nieuwe opleiding op het HBO. Ik ben al heel hard aan het werk om dit doel te gaan bereiken. Ik probeer altijd mijn huiswerk op tijd te maken en ik spendeer elke vrije minuut van de dag aan school. Soms spendeer ik een beetje té veel tijd aan school, maar alles om mijn examen te halen. Mijn docenten hebben er alle vertrouwen in dat het lukt, nu ik nog.

♥ Na mijn examens wil ik graag beginnen met rijlessen, zodat ik misschien als ik achttien jaar ben zelf naar school toe kan rijden.

♥ Een grote wens van mij is om ooit een zes te halen op de rekentoets. Eind januari hebben we weer een rekenexamen en school wil het liefst dat je daar een zes voor behaalt. Op de vorige rekentoets had ik een drie, dit viel mij erg tegen. Toen heb ik hulp gezocht en ik krijg nu gelukkig persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding zorgt er hopelijk voor dat ik op de rekentoets in januari een zes (of hoger!) haal.

♥ Ook is het een doel om drie keer per week een blogpost online te zetten op woensdag, vrijdag en zondag. Het liefst wil ik elke dag wel een blogpost schrijven en posten, alleen komt dit niet zo goed uit met school. In het weekend en in vakanties ben ik dan van plan om vooruit te plannen, zodat ik genoeg blogposten heb om drie keer in de week te posten.

♥ Samen met een vriendin van mij ben ik van plan om een studie te volgen in het buitenland voor twee weken. We hebben namelijk een site gevonden, Education First, waarmee je twee tot 24 weken in het buitenland een talenstudie kunt volgen. Je kunt kiezen uit heel veel bestemmingen, ons lijkt dan Berlijn, Sydney of Malta het leukste. Wie weet, als ons bankrekening het toelaat…

♥ Als ik geslaagd ben voor mijn examen, krijg ik van mijn moeder een tattoo. We gaan dan samen dezelfde tattoo laten zetten, een soort van ‘moeder-dochter’ tattoo dus. Dit in de vorm van een hartje en infinity-teken. Klinkt misschien nog een beetje vaag, maar als ik hem heb laten zetten, laat ik jullie zeker een foto zien!

♥ Normaliter kocht ik per maand wel iets van vijf tot zes kledingstukken, wat ik best wel zonde vind. De helft van die kleding draag ik maar zelden. Nu heb ik dus met mezelf afgesproken om maar één tot twee kledingstukken in de maand te kopen. En wel goede kledingstukken, niet van de Primark of H&M of andere kleding die spotgoedkoop is. Op die kleding ben ik namelijk al snel uitgekeken, omdat je vaak na een paar keer wassen het kledingstuk wel weer weg kunt gooien.

♥ Ik heb al een jaar Wreck This Journal in mijn kast te liggen en in 2017 wil ik hem ook echt afmaken. Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn en dit doe ik helaas te weinig, omdat ik het zo druk heb met school en mijn privé leven. In het nieuwe jaar wil ik daarom meer tijd vrijmaken voor mezelf om meer creatief bezig te zijn in Wreck This Journal.

♥ Ik schaam me diep, want ik heb nog nooit een concert bezocht. Dit vind ik best wel zonde, want ik heb nu al van verschillende mensen gehoord dat concerten te leuk zijn om te missen. In 2017 wil ik dus heel graag naar een concert, bijvoorbeeld van Sia of Coldplay. Een festival vind ik ook goed!

Wat is jouw grootste doel voor 2017?

Liefs,

Anke 

 

4 Comments

 • Reply Rahma 1 januari 2017 at 16:19

  Heel leuk om je doelen te lezen Anke! ‘T komt vast goed met je examens!

 • Reply Karin 1 januari 2017 at 18:56

  Ik zou ook zó graag een voldoende willen halen voor mijn rekentoets, op dit moment staat er een 4 op mijn cijferlijst en het staat gewoon niet mooi tussen alle andere cijfers. Wat super leuk dat je matching tattoos gaat zetten met je moeder (mits je slaagt, maar hopelijk komt dat goed)! Lijkt me super gaaf 🙂 Fijn 2017 toegewenst! X

 • Reply Ilona Wielinga 2 januari 2017 at 11:04

  Erg mooie doelen, ik hoop dat je ze allemaal waar kan maken 🙂

 • Reply PERSONAL | GOALS VOOR 2018 – 1 januari 2018 at 06:01

  […] het artikel ‘doelen voor 2017‘ heb ik met mezelf afgesproken dat ik zou beginnen met lesrijden als ik mijn examens achter […]

 • Leave a Reply