DIY schoolspullen (oa. agenda)

We moeten er weer aan geloven: over een paar weekjes begint school weer. Dit betekent dat er nieuwe schoolspullen gekocht moeten worden, of: je maakt ze lekker zelf. Ik heb voor dat laatste gekozen, omdat ik maar een halfjaar naar school moet. Dit schooljaar ben ik namelijk een examenkandidaat van havo! Ik wil daarom niet zo veel geld uitgeven aan nieuwe schoolstuff. Zelf maken is trouwens ook veel leuker, vind ik! In deze post geef ik tips hoe je je schoolspullen zelf én persoonlijker kunt maken.

IMG_2902

IMG_2900

Agenda

Ik doe niet meer aan dure agenda’s; na een jaar gooi ik ze vaak toch wel weer weg. Daarom heb ik een DIY agenda bij de Action gescoord voor rond de €0,90, die ik helemaal zelf heb versierd. Het enige wat ik heb gebruikt, is een tubetje verf in de kleur blauw en wit, een kwast, washitape,  een potlood, plakband en een perforator. Verder kun je nog foto’s gebruiken om het allemaal wat persoonlijker te maken. Wat ik heb gedaan, is heel simpel: ten eerste heb ik de washitape in de perforator gestopt, zodat het een soort van confetti werd. De ‘confetti’ heb ik overal op en in de agenda geplakt, wat echt een heel leuk effect gaf! Deze washitape heb ik bij de Hema gescoord, maar je kunt de tape ook bij de Action vinden.

Tip: Geen washitape voor de confetti, maar wel verf en een potlood met gum? Dip de (ronde) gum in de verf en druk hem vervolgens op het voorwerp waar je het patroon wilt hebben.

Verder heb ik gezocht op het web naar een leuk sjabloon, ik koos voor een flamingo. Deze heb ik uitgeknipt en op de agenda geplakt met een stukje plakband. Ik ging om de flamingo tekenen met een fijn potlood, zodat je de omlijning niet heel duidelijk kon zien tijdens het verven. Als laatste heb ik de flamingo (licht)blauw geverfd. Je kunt de flamingo in elke kleur schilderen die je wilt, doe eens gek! Het is ook leuk om bijvoorbeeld voor een ander sjabloon te kiezen. Wat dacht je van een watermeloen, ananas of een kat?

♥ Tip: sjabloontjes zijn ook altijd leuk voor schriften.

Als laatste heb ik met washitape een polaroid foto van mij en mijn vriendje aan de binnenkant van de kaft geplakt, zodat mijn agenda nog persoonlijker wordt. Dit kun je trouwens overal in je agenda doen, sommige agenda’s hebben ook zo’n transparante bladzijde waar je de foto’s plaatsen kunt. Met stempels heb ik er ook nog ‘love’ bijgezet, maar dit kun je zeker laten als je het niet leuk vind. De stempels komen van de Hema!

 

IMG_2903

Pennen

Pennen versieren is erg gemakkelijk, het enige wat je hiervoor nodig hebt is washitape. Ik heb glitter- en blauwkleurige washitape gebruikt, deze kleuren passen perfect bij mijn agenda! Je kunt de pennen op allerlei manieren versieren met de tape, zo kun je met strookjes werken of gewoon de tape kris-kras door elkaar heen doen.

♥ Tip: kijk eerst wat je zelf in huis hebt! Zo heb ik ook deze pennen gevonden en allerlei gummetjes. Dat bespaard heel wat geld.

 

IMG_2901

Kaftpapier

Rollen kaftpapier kunnen duur zijn en zijn vaak zo op. Ik heb daarom de ultieme oplossing bedacht: stukken krant. Kranten lezen vrijwel alle mensen wel, en anders kun je een rondje doen in jouw buurt. Ook heb je dan als je je verveelt in de les, altijd wat te lezen. Dit raad ik je trouwens niet aan, opletten is echt een must in de les!

♥ Tip: je kunt je boeken ook altijd nog kaften met tijdschriften of kartonnen tasjes van bijvoorbeeld de Lush of Mac cosmetics.

 

Wat voor opleiding/niveau doe je in het nieuwe schooljaar?

Liefs,

Anke

16 Comments

 • Reply Beppe Anneke 12 augustus 2016 at 11:34

  Leuk bedacht Anke😊

 • Reply Louanne 12 augustus 2016 at 11:39

  Hele leuke DIY’s! Ik ga alweer naar het derde jaar van het MBO, dat jaar daarna ben ik ook een examenkandidaat.

 • Reply Lore| cestlore.wordpress.com 12 augustus 2016 at 12:11

  Ik ga naar het derde jaar in de richting Latijn B (dat wil zeggen 5uur Latijn en 5uur (zware/moeilijke) wiskunde! Leuke spulletjes heb je ged-i-y-t! Veel succes alvast met je examen!

  • Reply xgraciously 12 augustus 2016 at 12:12

   Dankjewel! Jij ook succes in de derde! Het klinkt allemaal wel moeilijk met dat zware wiskunde… Xx

 • Reply Sandra 12 augustus 2016 at 12:23

  Wat een toffe agenda heb je gemaakt met zo’n sjabloon! Gaaf gedaan hoor! 🙂
  Ik zit op het HBO!

  • Reply Anke 12 augustus 2016 at 15:20

   Leuk! Wat voor studie doe je? Xx

 • Reply alexa 12 augustus 2016 at 13:13

  Leuk gemaakt!

 • Reply Jessica 12 augustus 2016 at 14:06

  Hele leuke diys. Ik heb de agenda ook 😉 alleen ik heb hem vol geplakt met foto’s.
  Over een paar weken zit ik op het mbo. 😁

 • Reply Mariëlle 12 augustus 2016 at 15:21

  Super leuke DIY. Ik kan me nog herinneren dat ik inderdaad altijd washitape op mijn zelfgemaakte agenda deed.. Na een maand was al die washitape al verdwenen omdat deze loskwam. Echt super zonde! Dat idee van die gum is wel erg slim!

 • Reply Rachel Kromdijk 12 augustus 2016 at 15:31

  wat onwijs tof zeg, ziet er goed uit X

 • Reply Maya Willemse 12 augustus 2016 at 18:12

  Leuk! Gister mijn boeken ontvangen, maar ik weiger nog ze open te maken ;). Maar ik krijg door deze blog toch wel zin in kaften enzo :). Ik ga naar 4 vwo.

 • Reply Quirine 13 augustus 2016 at 15:32

  Vooral die pennen zijn echt heel erg leuk zo!

 • Reply Nikki 13 augustus 2016 at 18:49

  Leuke schoolspullen! En leuke blog 🙂

  -xn

 • Reply Ilona Wielinga 14 augustus 2016 at 08:41

  Echt superleuk gedaan! Je agenda ziet er erg leuk uit zo.

 • Reply Eveline 18 augustus 2016 at 18:21

  leuke diy’s! ik ga naar het 2e jaar van de opleiding maatschappelijke zorg.
  succes na de vakantie!

  • Reply xgraciously 18 augustus 2016 at 18:23

   Dankjewel, jij ook succes! 😊

  Leave a Reply