Dingen om te doen op Koningsdag

De weersverwachting voor Koningsdag is niet echt positief. Ze voorspellen dikke regenbuien, onweer en ook nog eens sneeuw in hartje lente. Dat wordt op de bank zitten met een lekkere tompouce die je gezelschap houdt! Maar je kunt ook verder denken dan alleen maar bankhangen… Ik heb allemaal leuke dingen bedacht die je binnen kunt doen op Koningsdag!

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Organiseer een high tea voor je vrienden (en jezelf natuurlijk)! Maak zelf allemaal lekkere hapjes of koop oranje tompouces en dergelijke in de winkel. De Jumbo en Albert Heijn verkopen bijvoorbeeld oranje soesjes, koekjes, ijsjes en nog veel meer dingen die met Koningsdag hebben te maken. Je kunt je vrienden ook vragen om zelf wat mee te nemen, zodat jij niet alleen voor de kosten opdraait.

♥ Haal de spelletjes van buiten naar binnen! Hang een koord op met koeken, leg wat bordspellen op tafel en laat de gezellige spelmiddag beginnen. Je bent nooit te oud om oer-Hollandse spellen te spelen!

♥ Een festival kun je ook wel naar binnen halen. Zet de muziek ietsjes harder op, haal je discolamp van boven en zing keihard mee. Je buren kunnen dit wellicht niet erg waarderen. Wanneer dit het geval is, is het altijd nog de mogelijkheid ze uit te nodigen!

♥ Kijk Orange Is The New Black, een serie met een ‘oranje’ tintje! De serie gaat dan niet over Koningsdag, maar de mensen in de serie dragen wel oranje kleding. Zo kom je toch nog een beetje in de stemming. De serie heeft 3 seizoenen, dus je kunt de hele middag binge-watchen. Ik ben in ieder geval fan van deze serie, hij kijkt lekker weg door de grappige scènes!

♥ Als je garage groot genoeg is, kun je daar een vlooienmarkt houden samen met je vrienden. Je hoeft niet per se dingen te verkopen, je kunt ze ook ruilen. Dat bespaart jou en je vrienden een hoop geld!

♥ Maak jezelf en je vrienden op met rood-wit-blauwe en oranje make-up! Lachen is dat sowieso gegarandeerd. Nadat jullie je uitgedost hebben, kunnen jullie een heuse oranje-fotoshoot houden, inclusief foto-props en oranje kleding. Als jullie daar niet blij van worden, weet ik het ook niet meer…

♥ Houdt een DIY-middag en maak kroontjes, armbandjes, kettingen en andere dingen die te maken hebben met Koningsdag. Daar ben je nog wel de hele middag zoet mee!

Wat ga jij doen op Koningsdag?

Liefs,

Anke 

 

7 Comments

 • Reply Tara 26 april 2016 at 19:53

  Super leuke ideeen!

 • Reply Daphne Lippmann 26 april 2016 at 20:08

  Leuke ideetjes, ik ga waarschijnlijk gewoon lekker chillen op de bank hihi.

 • Reply sherry 26 april 2016 at 20:20

  Leuke ideetjes. Ik ga in de middag een rondje Amsterdam doen. In de avond filmpjes kijken.

 • Reply Marushi 26 april 2016 at 21:18

  Super leuke ideetjes hihi. Echt zo jammer van het weer. 🙁 -x-

 • Reply Heidi 26 april 2016 at 21:58

  Wat lijk me dat leuk

 • Reply Janneke | Crafty Time 26 april 2016 at 23:07

  Hele leuke ideeën! Ik was eerst van plan om met een vriendin naar de stad te gaan, maar dat gaat nu helaas niet door, Daarom ga ik nu met een andere vriendin die lekker dichtbij woont een gezellige middag thuis houden!

 • Reply The blogging girl with the name Jessica 27 april 2016 at 13:54

  Zelf vier ik de verjaardag van mijn broer vandaag verder ga ik niet zo heel erg veel doen.

 • Leave a Reply