Dingen die ik mis van vroeger

Vroeger klinkt lang geleden, maar eigenlijk was ik nog maar kort geleden een kleine kleuter. Om precies te zijn iets van elf jaar geleden. Toch mis ik dingen van vroeger, de goede oude tijd. Toen je nog op de basisschool zat en je bijna nog geen zorgen om je hoofd had.

Scan0003'anke

♥ Vroeger had je van die ongelooflijke lekkere snoepjes die er nu niet meer zijn. Van die snoepjes kon je er duizenden eten zonder dat je er dik van werd. Tenminste, ik had dat dan, ik was toen ik klein was erg dun. Ik at bijna geen normaal eten, ik at alleen maar snoep! Snoep was mijn leven, het enige wat ik lekker vond. Nu moet ik er goed om hoeveel snoepjes ik naar binnen duw, die kilo’s vliegen er aan wanneer ik een zak snoep eet. Welke snoepjes ik het lekkerste vond? Lange jannen, dummies, ijshoorn lolly’s, schelpjes… te veel om op te noemen! In deze tijd heb je nog steeds wel van die zoetigheden, maar lang niet alles kun je nog krijgen. Volgens mij zijn die lange jan snoepjes en ijshoorn lolly’s al lang niet meer te koop, jammer genoeg. Ik lust er nu ook nog wel een paar van! Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ik altijd bij de winkel een snoepje kreeg bij de kassa. Maar na ik negen was kreeg ik geen snoepje meer.

♥ Je zat nog op de basisschool, geen stress en geen huiswerk! Oh, wat was dat fijn… ik zou best nog wel eens naar die tijd terug willen! Wat ik leuk vond om te doen op de basisschool was knutselen. Nu knutselen we nog steeds, maar dat is wel een heel andere koek. Sinds de middelbare school hebben we BV, een afkorting voor beeldende vorming. Hier moeten we alles voor cijfer doen, tekenen, knippen en alles, op de basisschool was dat nog niet zo. En om niet te vergeten zijn de gymlessen, die nu lichamelijke opvoeding heet. Wat is dat nou voor rare naam? Op de basisschool mochten we heel vaak apenkooi doen. Waar blijft de tijd waarin we altijd leuke spelletjes deden tijdens het sporten! Ook kan ik me de pauzes nog herinneren. Mocht je rondjes op het schoolplein lopen, touwtjespringen, op speeltoestellen spelen. Maar de tijden zijn veranderd, sinds je naar de middelbare moet. Het lopen op het schoolplein is veranderd naar roken op het schoolplein, touwtje springen is gewijzigd naar eten kopen in de pauze en speeltoestellen zijn er niet meer!

♥ Wat ik ook mis is het niet volwassen zijn en worden. Ongesteldheid kende je nog niet, je wist niet eens wat het woord was. Ik dacht altijd dat het iets met plassen te maken had, wist ik veel! Ik mis de tijd dat ik niet ongesteld was, ik kon toen nooit doorlekken, kon altijd zwemmen, (nu kan het ook wel, maar dan met tampon in.) had geen super erge pijn. Maar dat is niet het enige van het volwassen worden, nu heb je meer verantwoordelijkheden én moet je meer keuzes maken, iets waar ik dus h-e-l-e-m-a-a-l niet goed in ben. Oh help, ik besef me nu dat ik over een paar maand al een keuze maken voor welk profiel ik ga kiezen en met welke keuzevakken.

♥ De vrije tijd die je had. Ik besteedde die vrije tijd aan spelen en tv kijken. Vaak kwam mijn vriendinnetje hier en gingen we gezellige hutjes bouwen en met de barbies spelen. Geweldig vond ik dat, dat was mijn lievelingshobby! In je vrije tijd hoefde je niet met school bezig te zijn, je kon gewoon je helemaal uitleven. Als ik niet met een vriendinnetje speelde was ik wel op de bank te vinden, ik was helemaal verslaafd aan sommige programma’s. The Tweenies, Teletubbies, Powerpuff Girls… Ik was niet bij de tv weg te slaan en als iemand aan de zapper kwam… ”Hé, blijf van de zapper af, IK kijk nu tv, dit is net zo’n leuk stukje! Neee!”

Naamloos scan

3 Comments

 • Reply writingmonique 9 januari 2015 at 09:11

  Wat een leuk artikel! Ik mis de lange jan’s ook! Dat waren heerlijke snoepjes!

  • Reply Anke 9 januari 2015 at 17:29

   Dankjewel! ♥ Volgens mij zijn er nu wel soort van lange jan’s te koop in de winkel, maar die zijn lang niet zo lekker dan de échte lange jan snoepjes…

 • Reply iliveformydreams.com 11 januari 2015 at 16:50

  Wat vind ik dit een leuk artikel om te lezen! Ik mis zeker ook heel wat dingen van vroeger.

 • Leave a Reply