Dingen die ik heb geleerd in 2014

2014 was een jaar waar veel leuke, maar ook mindere dingen zijn gebeurd. Ook heb ik in 2014 veel geleerd, na tegenslagen en van lieve mensen om mij heen. Deze dingen zet ik even op een rijtje voor jullie, misschien hebben jullie ook wel wat aan deze wijze lessen!

20141230_163221_1

Niet iedereen kan je aardig vinden

Ook bekend als: je kunt niet iedereen te vriend houden. Maak je geen zorgen als mensen je niet mogen, er zijn genoeg andere mensen die wel om je geven. Je moet accepteren dat mensen die je niet aardig vinden je niet zo snel je vriend noemen en dat dat ook niet zo snel gaat gebeuren. Leg je je erbij neer en ga met de mensen om die je wel aardig vinden.

Denk niet alleen aan jezelf…

…Maar denk ook aan anderen. Voorbeeld: je zit in de bus. Er komt een oude vrouw de bus binnen, niemand staat op voor haar, dus ze moet in de bus staan. Voor zo’n oude vrouw is dat wel moeilijk, de bus wiebelt alle kanten op en je begrijpt misschien wel dat ze zichzelf niet zo goed kan vasthouden. Wat je dan kunt doen is opstaan en de oude mevrouw je plekje geven, daar krijg je veel waardering voor!

Maak je eigen keuzes

Vraag je ook altijd van alles aan andere mensen? The same here! Maar ik heb geleerd dat je je eigen keuzes moet maken. Wat kan een ander nou zeggen over je kledingkeuze die je maakt in de winkel? Je hebt toch een eigen smaak dan de mensen aan wie je het vraagt? Juist ja, daarom is het belangrijk om een eigen keuze te maken! Je hebt je eigen smaak en als je weet wat je wilt wordt je ook een stuk zekerder van jezelf.

Wees niet onzeker en bang

Ga gewoon alles uitproberen, daar krijg je een enorme zelfvertrouwen boost van! Als je steeds zegt van dat je iets niet durft, dan komt er nooit wat van en blijf je bang. En als je bang bent kom je onzeker over. Dus just do it, probeer alles en wees niet bang.

Geniet

Geniet van de kleine en grote dingen om je heen. Geniet dat je weer een dag leven mag, geniet van je lekkere broodje dat je ’s morgens nuttigt, geniet van de zon, je familie, vrienden… Het kan zomaar gebeuren dat er geen morgen meer is, dus dan is genieten het beste wat je kunt doen!

Naamloos scan

2 Comments

  • Reply TypischKim 2 januari 2015 at 11:34

    Mooi artikel!

    • Reply Anke 3 januari 2015 at 09:56

      Thankyouu x

    Leave a Reply