Dagje Bremen

Zoals jullie misschien wel weten, had ik gisteren een dagje in het mooie Bremen doorgebracht. Ik heb vele dingen gezien en gedaan, in deze blogpost lees je er meer over. Enjoy!

20150619_125401 edit

Even van tevoren; de foto’s zijn erg onduidelijk en klein omdat het die dag erg donker weer was. De foto’s kan ik niet invoegen via mijn mobiel (ik weet niet wat er met de WordPress app gebeurd is!) en daardoor zijn de foto’s erg klein. Sorry!

8:00 uur

Om precies acht uur vertrok de bus bij onze school weg. Het beloofde een lange reis te worden, want ik zat niet eens naast één van mijn klasgenoten. Ik zat namelijk naast een meisje die ik niet zo goed kende, we praatten allebei niet. Best wel jammer, wanneer we misschien wel gepraat hadden was de reis een stuk leuker geweest! Ik stopte dus maar mijn oordopjes in m’n oren en luisterde muziek. Zo kroop de tijd iets sneller voorbij.

11:15 uur

De bus was na drie uur eindelijk aangekomen! Mijn eerste indruk van Bremen was dat het een mooie stad was. Helaas regende het wel wanneer we uitstapten, we waren helemaal nat toen we het museum inkwamen. De mensen die in bus 2 zaten, (waar ik ook in zat) gingen naar het Übersee museum, de andere bus ging naar het voetbalstadion, daar wilde ik ook graag heen maar helaas kon dat niet meer. Het museum was eigenlijk ook best wel leuk en interessant, hoor. Je kon daar veel dingen leren over verschillende culturen. De rondleiding duurde maar kort; we hadden maar heel weinig tijd. Toen de rondleiding afgelopen was, hadden we buiten een activiteit.

12:10 uur

In de regen moesten we een puzzeltocht doen door de stad. Na de puzzeltocht had je vrije tijd en mocht je doen wat je wilde. Mijn groepje was al snel klaar met de puzzeltocht, omdat we al veel antwoorden wisten. Het briefje moesten we, als we klaar waren, inleveren bij de docent die bij een standbeeld stond. De docent bekeek ons briefje met antwoorden en keek verbaasd. ”Waar is jullie foto?” Wij keken allemaal geschrokken. ”Foto? Oh…” We wisten al snel wat voor foto ze bedoelde. Het was de foto die we moesten maken bij een van de vragen. ”Laat maar anders. Niet doorvertellen dat jullie de foto niet gemaakt hebben!” Erg lief van die docent, anders moesten we helemaal teruglopen en hadden we minder shoptijd!

20150619_125159

12:30 uur

We hadden lekker veel shoptijd. Leuke winkels hebben ze daar in Bremen! We zijn naar heel veel winkels geweest, ze hadden daar ook een Tally Weijl, een supergave kledingwinkel is dat! Daar heb ik natuurlijk ook kleding geshopt; een korte broek en een topje. Verder heb ik niets gekocht. Na twee uurtjes gewinkeld te hebben, gingen we even wat eten bij de McDonald’s. Heerlijk even een wrap na een paar uurtjes in de stad rondgezworven te hebben, daar krijg je honger van!

15:30 uur

Om halfvier moesten we bij een standbeeld zijn. Ons groepje was ietsjes later omdat er een gigantische rij stond bij de Starbucks, waar twee van ons groepje wat besteld hadden en dus lang moesten wachten. We kwamen dus iets van vijftien minuten later aan, oeps! Gelukkig had iedereen op ons gewacht en waren wij niet de enige die zo laat waren. Ik stond trouwens met open mond te kijken toen we op het pleintje aankwamen. Er stond een soort van levend standbeeld te zweefde. Ondertussen weet ik al hoe het met die truc zit, haha! Toen iedereen er was, gingen we naar de bus lopen.

20150619_153510

16:15 uur

Iedereen zat op zijn of haar plekje in de bus en we reden weer terug naar Friesland. We stonden een paar keer in een mini file. Ik verveelde me niet in de bus, want we keken een film, Sister Act. Ik was trouwens volgens mij maar de enige die hem keek, verder zat iedereen te kibbelen in de bus! Dit keer zat ik wel dicht bij mijn klasgenootjes, dus daar had ik nu ook wel wat mee gepraat. De busreis ging best wel snel voorbij.

19:45 uur 

De bus was weer aangekomen bij school, waar mijn broertje en vader op mij wachten. We moesten nog even op mijn vriendin wachten, die zat in de andere bus. Toen zij er ook was, gingen we naar huis toe. Het was een regenachtige, maar toch geslaagde dag!

Naamloos scan

10 Comments

 • Reply becrazyandlaugh 20 juni 2015 at 12:30

  Wat een leuk artikel! X

 • Reply annajirina 20 juni 2015 at 14:54

  Leuk om te lezen! Bremen is een leuke stad en voor mij niet ver weg, ik wil er nog een keer heen deze zomer 🙂

 • Reply creabeaatje34 20 juni 2015 at 17:15

  Zo te lezen een heel leuk dagje! 😀 Ik heb ook ooit een levend standbeeld gezien dat zweefde. Ik dacht eerst: ‘Huh?’ Haha 😀

 • Reply Nathalie 21 juni 2015 at 08:50

  Wat een leuk artikel.. Lijkt me een leuke stad

 • Reply Natiza 21 juni 2015 at 11:41

  Wat leuk dagje 🙂 Leuk om te lezen haha

 • Reply Rahma 21 juni 2015 at 13:05

  Bremen is echt een leuke stad! Ik was er met school tijdens de kerstmarkt heengeweest, had er ook een artikel over geschreven als je misschien benieuwd bent naar hoe de sfeer daar is tijdens de kerst 😉 Wel leuk artikel!

 • Reply Northflix 21 juni 2015 at 15:03

  Bremen was ik voor het laatst rond kerst.
  En de Primark daar (Waterfront) is erg fijn.
  Voor mij is het ook niet zo ver, nog geen 1,5 uur in de auto.

  • Reply xgraciously 21 juni 2015 at 15:08

   Ik heb de Primark niet eens gezien, haha! Was het voor mij zo dichtbij naar Bremen, ging ik er zeker weten vaker heen!

 • Reply Kim | lifeisanadventure 22 juni 2015 at 06:31

  Leuk! Bremen lijkt me leuk om nog een keertje te bezoeken.

 • Reply writingmonique 22 juni 2015 at 07:17

  Wat een leuke dag! Ik ben nog nooit in Bremen geweest, maar het klinkt als een leuke stad en de foto’s zien er prachtig uit!

 • Leave a Reply