Confidence | Welke zwemkleding past bij jouw figuur?

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat de luchtige kledingstukken en de zwemkleding weer uit de kast wordt getrokken! Het belangrijke bij zwemkleding is dat het goed bij je lichaam past, zodat je zelfverzekerd het water kan trotseren. In dit artikel heb ik allemaal lichaamsfiguren op een rijtje gezet én vertel ik wat voor soort zwemkleding bij het desbetreffende figuur past, zodat je gericht kunt shoppen naar de best passende zwemkleding.

Even vooraf: alle zwemkleding die ik gekozen heb voor dit artikel, komen van de webshop LASCANA. LASCANA is dé webshop voor zwemkleding en lingerie! 

 

Appel

Een appelfiguur kenmerkt zich door de slanke benen en een smalle taille. Rond de buik zit meer lichaamsvet, waardoor veel vrouwen met een appelfiguur zich heel onzeker voelen. Ikzelf heb ook een appelfiguur en kan wel zeggen dat dit wel degelijk waar is. Ik kom ook meer aan bij mijn buik, maar mijn benen daarentegen zijn wel weer heel erg slank. De zwemkleding dat bij dit figuur past, zijn tankini’s en badpakken. Als je voor een badpak kiest, is het wel het beste om voor een badpak te kiezen met een taillerend effect. Een don’t: kies niet voor badpakken met ruches, die laten je vaak breder lijken dan je werkelijk bent. Ook is het af te raden om een badpak te dragen met een veel te drukke print.

Wikkel look / Pretty in black / Marineblauw met pailletten 

 

Peer

De meeste vrouwen in Nederland hebben een peervorm, dus je hoeft zeker niet onzeker te zijn als je deze mooie vorm hebt! Een peervorm kenmerkt zich door een platte buik met een slanke taille, borsten die in verhouding kleiner zijn en bovenbillen en dijen die wat voller zijn. Omdat een peer figuur een platte buik en een slanke taille heeft, moet je dit zeker ook benadrukken. Dit doe je met bikini’s die veel kleuren en printjes hebben. Als je niet zo van kleuren en printjes houdt, doet een bandeau top ook wonderen. Bandeau tops laten je schouders optisch breder lijken.

Bandeau top met print / Bikinitop met blauwe print / Stripes and dots

 

Zandloper

Veel meiden zijn jaloers op mensen die een zandloper figuur hebben, dus als je gezegend bent met dit figuur mag je wel even in je handjes knijpen! Een zandloper figuur kenmerkt zich door een duidelijke, smalle taille, volle heupen en een gewicht dat verspreid is over het hele lichaam. Eigenlijk passen alle soorten badkleding bij dit lichaam, maar vooral triangel bikini’s doen dit lichaamsfiguur goed. En net zoals bij het peer figuur kunnen mensen met een zandloper figuur printjes prima hebben!

Vrolijk geel / Aztek print / Tropical summer

 

Recht

Meiden die wel eens ‘plank’ naar hun hoofd geslingerd krijgen, hebben dit figuur. Maar je hebt niks om onzeker over te zijn, want dit lichaamsfiguur wordt ook wel een atletisch figuur genoemd! Het rechte figuur kenmerkt zich door smalle heupen en een smalle taille en weinig vrouwelijke vormen. Deze vrouwelijke vormen kun je echter wel creëren met een push-up bikinitop.

Grijze push up / Zwarte push up met dessin / Tropical push up 

Wat voor lichaamsvorm heb jij?

 

18 Comments

 • Reply Martiena 29 mei 2017 at 15:22

  Wat een goede tipss! Met dit mooie weer is dit een heel goed onderwerp voor een blog! Je geeft ook echt goede voorbeelden aan de hand van de plaatsjes die je gebruikt!

 • Reply Jonna@burgertrutjes 29 mei 2017 at 15:38

  Ik ben sinds een jaar fan van de high waist bikini! Net weer een nieuwe bested met lekker veel kleurtjes.

 • Reply Daphne Lippmann 29 mei 2017 at 15:39

  Wat een super handige guide, hebben veel mensen wat aan denk ik. Leuk dat je er ook echt voorbeeldjes bij hebt gedaan, maakt het net wat beeldender allemaal!

 • Reply Serena 29 mei 2017 at 15:39

  Goed dat je hier een artikel over maakt! Een aantal leuke tips zitten hier tussen! Liefs X

 • Reply Peggy 29 mei 2017 at 16:01

  Leuk geschreven! Volgensmij ben ik een zandloper haha! Ik ga je tips meenemen! X

 • Reply Vlijtig Liesje 29 mei 2017 at 16:14

  Ik ben peervormig. Kleine borsten (helaas) en brede heupen. Meestal draag ik een tankini. Dan kan ik tenminste nog even makkelijk naar het toilet in een nat badpak.

 • Reply Beau Bewust 29 mei 2017 at 16:42

  Goede tips! Ik heb een appelfiguur en denk er al heel lang over om een badpak aan te schaffen. Misschien toch maar eens doen!

 • Reply Eva 29 mei 2017 at 16:47

  Dat zijn écht hele leuke bikini’s! En wat een leuk idee om alle zwemkleding per lichaamsvorm te laten zien 🙂

 • Reply Bianca Schrijft 29 mei 2017 at 19:01

  Mijn figuur is meer een zandloper met een zwemband om. Mijn schouders en heupen zijn in verhouding, net als redelijk mijn borsten en kont (al is de laatste wel wat voller), maar ik heb een lovehandel die tegenwoordig rondom ligt. 😱

 • Reply Romy 29 mei 2017 at 19:12

  Wat een mooie bikini’s! Ik denk dat ik zelf een recht figuur heb, maar ben erg onzeker in bikini’s en durf ze daarom al jaren niet meer te dragen. Ik vind de vrolijk gele bikini wel erg tof!

 • Reply Veerle 29 mei 2017 at 19:48

  Gaaf! Hele leuke bikini’s, ik vind die gele gaaf. Ook super handig dat je erbij zet voor wat voor figuur hij geschikt is! Xx

 • Reply Lore 29 mei 2017 at 19:50

  Wat een interessant artikel! Zeker met de zomer die er nu toch echt aankomt. Mooie bikini’s ook! Volgens mij hebben heel veel mensen hier iets aan! X

 • Reply Naomi Anna 29 mei 2017 at 19:51

  Super goede tips! Die ga ik zeker gebruiken bij het aanschaffen van nieuwe swimwear

 • Reply Louanne 29 mei 2017 at 19:53

  Wat een super handig artikel! Ook echt leuke bikini’s/badpakken heb je erbij gezet. Ik draag bijna nooit een bikini maar als ik er een draag, draag ik toch welke ik graag wil. Maar meiden die moeite hebben met welke bikini bij hun lichaam past, is dit artikel ideaal!

 • Reply Sija 30 mei 2017 at 09:40

  Wat een handige tips Anke! Leuke bikini’s en badpakken, vooral die met tropische bloemen, daar hou ik van!

 • Reply Rachel 30 mei 2017 at 10:27

  Wat een handig artikel ik heb echt van alles, ik heb maar een cup b, maar wel een maat 38/40 onder en wel weer een erg smalle taille. ik vind zwarte badpakken ook echt enorm sexy!

 • Reply Ilona 31 mei 2017 at 10:52

  Wat een handig artikel! Ik heb zelf meerdere soorten bikini’s in verschillende kleurtjes en printjes en kies eigenlijk altijd degene uit welke ik op dat moment het mooist vind. 😜

 • Reply Michelle 31 mei 2017 at 11:19

  Handige tips. Ik vind het zelf altijd zo moeilijk om te bepalen wat voor lichaamstype ik heb, maar dat komt omdat ik niet bepaald de slankste ben. Mijn gewicht is wel verspreid over mijn hele lichaam en mijn taille is slanker. Dus ik zou dan denken aan een zandloper figuur, maar ik ga liever voor een badpak dan een bikini.

 • Leave a Reply