Cactussen interieur inspiratie

Het is dit jaar een grote trend geworden: het plaatsen van cactussen in het interieur. Veel mensen zijn fan, ik ook! Cactussen maken je interieur heel wat vrolijker en ze passen ook werkelijk bij ieder interieur. Je kunt de cactussen leuk in een potje neerzetten, maar denk eens outside the box. Ik heb allemaal leuke ideetjes bedacht hoe en waar je je cactussen kunt plaatsen in je huis.

Afbeelding van Anke Jensma

♥ Plak wiebel oogjes op de cactussen voor een speels effect! Indien de oogjes niet blijven plakken, kun je ze altijd nog vastzetten met een lijmpistool.

♥ Doe de cactussen in een cupcake vormpje en zet ze op een leuke etagère neer. Een etagère kun je ook zelf maken door kopjes en schoteltjes ondersteboven op elkaar te lijmen. Deze ‘cactus cupcakes’ zijn heel wat gezonder dan normale cupcakes, haha!

♥ Ik snuffelde wat rond op verschillende sites en kwam heel vaak een afbeelding tegen waarbij er een cactus onder een stolp stond. Een stolp is ook een grote trend aan het worden op het gebied van interieur, ik ben fan! Leuk is om bij de cactus nog lichtjes te plaatsen, lichtjes maken alles toch wel wat mooier. Ook kwam ik veel ‘vaasjes’ tegen met grafische ontwerpen waar dan cactussen in stonden; die trend kan ik ook waarderen!

Afbeelding van Anke Jensma

Bron 

♥ Doe de cactussen in een ball mason jar, indien je geen stolp hebt! Je kunt de ball mason jar bijvoorbeeld ondersteboven zetten en daar de cactus in doen, hetzelfde idee als een stolp maar dan goedkoper.

♥ Als je nog een vissenkom hebt liggen op zolder, moet je hem zeker niet weggooien. Je kunt in die kom namelijk je cactussen planten voor een leuk effect! Gooi er nog wat stenen bij en je hebt weer een mooi interieurstuk.

♥ Maak zelf een leuk vaasje met de tekst: ‘go sit on a cactus’ of maak er een schattig gezichtje op met een watervaste stift. Altijd leuker dan zo’n simpele, witte vaas. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet, is een soort van vaas met een ananas patroon. Die vaasjes zijn vaak wel bij de Hema of Xenos te verkrijgen! In die vaas kun je dan een cactus stoppen, zodat het net lijkt alsof er een echte ananas in je kamer staat. Lekker duidelijke uitleg weer, Anke! Hopelijk begrijpen jullie een beetje wat ik bedoel en anders kan de afbeelding er wel een beetje meer beeld aan brengen.

Afbeelding van Anke Jensma

Bron 

Liefs,

Anke 

 

 

5 Comments

 • Reply Jessica 20 april 2016 at 20:57

  Hele leuke post de inspiratie ziet er zo leuk uit. Zelf hou ik niet zo van cactussen ik prik mij er altijd aan.

 • Reply Ilona Wielinga 21 april 2016 at 07:26

  Superleuk artikel! I love it

 • Reply Ismay 21 april 2016 at 12:51

  Love it:)!

 • Reply DisneyChicks.nl 23 april 2016 at 11:04

  Wat een leuke inspiratie! Die laatste twee potjes met die oogjes zijn zo leuk. 🙂

 • Reply Mila 24 april 2016 at 09:03

  Leuk!

 • Leave a Reply