Brush egg | Review

De brush-egg heeft een paar jaar geleden al haar intrede gemaakt, maar nu is het moment gekomen dat we ‘m ook meer gaan gebruiken en zien. De brush-egg heeft best wel bijzonder uiterlijk; vanaf de buitenkant lijkt het echt op een ei, maar als je hem omdraait heb je er weer een heel ander beeld bij. Ik vond het hoog tijd om deze (goedkope) versie van het brush egg onder de loep te nemen en ging hem dan ook volledig voor jullie reviewen.

De brush egg werd netjes aangeleverd in een kartonnen envelopje. Het was een vrij klein ding, maar dat had ik ook wel verwacht. In de binnenkant van het eitje zit een gat, waar je je vingers in kunt doen. Het brush-egg is dan ook geheel van beweegbaar plastic gemaakt, wat best wel handig kan zijn tijdens het schoonmaken van je kwasten.

Toen mijn vader dit brush-egg zag, vroeg hij meteen aan mij of dit geen ‘tong schrabber’ was. Hm, nee. Daar lijkt dit misschien wel op door de pinnetjes, maar de pinnetjes zijn bedoeld om je kwasten zo grondig mogelijk schoon te maken. Dit doe je door eerst olijfolie op een schaaltje te doen, daar de kwasten wat in te dopen en vervolgens ga je met de kwast over de pinnetjes heen. Het is aan jou de keuze welke pinnetjes je kiest; de horizontale of de ‘ronde’. Ik geef mijn voorkeur aan de horizontale pinnetjes, omdat je dan denk ik de kwasten beter kunt reinigen. We zullen zien.

Hier was het moment dat ik de kwasten ging reinigen! Je kunt dit dus doen met olijfolie, maar ik er is ook nog een andere manier waarmee je de kwasten schoon kunt maken die ik nu ga vertellen.

 1. Maak je kwast van tevoren al een beetje schoon met warm water.
 2. Knijp de shampoo uit op je brush egg.
 3. Dip je kwast in de shampoo op het brush egg en maak ronde bewegingen met de kwast.
 4. Als het goed is, zie je de haren van je kwast witter worden. Laat je kwast drogen als dit het geval is.

Ik heb het dus met olijfolie gedaan, want ik had op dat moment even geen shampoo in huis. Een perfecte oplossing dus, want het resultaat van mijn gewassen kwasten was zeker te zien. Dat bewijzen de foto’s hieronder wel! De kwasten zijn veel witter geworden.

Ik ben zeer tevreden over dit handige eitje. Hij maakt goed schoon, mijn kwasten zijn weer helemaal zacht! Maar het beste van alles… hij kostte maar €1,23. Dan is het vast ook geen verrassing dat ik zal zeggen dat hij van Aliexpress komt!

En nu wat anders…

Herkennen jullie dat, dat je soms ergens niet tevreden mee bent? Dat heb ik nu steeds vaker, en dan vooral bij mijn blog en Instagram foto’s. Ik vind de foto’s wel mooi, maar ik vind ze op een of andere manier toch niet echt bij mijn blog passen. Daarom probeer ik nu meer om andere effecten te gebruiken om te zien wat wél bij mijn blog past. Ook probeer ik over ietwat andere onderwerpen te schrijven, onder andere over budget producten en merken.  Ik merk dat mijn publiek dit wel fijn vind en ik wil gewoon laten zien dat mooie en goede dingen helemaal niet duur hoeven te zijn. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze veranderingen gaan vinden.

Liefs,

Anke

2 Comments

 • Reply Eva 25 maart 2017 at 10:23

  Toen ik nog een andere camera had, maakte ik vaak buiten foto’s (mooi licht!), misschien helpt dat? Ik legde vaak m’n spullen op onze houtsnippers, of ergens anders in de tuin (op van die houten stoeltjes die half vergaan waren) met wat bloemen erbij.

 • Reply Dinja 26 maart 2017 at 16:20

  Inderdaad, goede dingen hoeven helemaal niet duur te zijn 🙂 het blijft soms wel een uitdaging om deze budget pareltjes te zoeken. Ik vind het in ieder geval een leuke verandering!
  En over de brush egg: het lijkt mij wel een handig dingetje, meestal maakte ik mijn kwasten schoon met een tissue en speciaal spul om het schoon te maken (ik ben even kwijt hoe het heet :p )

 • Leave a Reply