Bekeken films #3

In de maand april heb ik veel films gekeken. Ik deel deze films graag met jullie. Enjoy!

Life

Bron foto

Zwartboek

”In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel van deze film verwachtte, Nederlandse films vallen mij vaak tegen. Maar toen ik deze film keek, vond ik hem stiekem ook nog wel best spannend. Carice van Houten speelt haar rol fantastisch en dat kun je ook zeggen van de andere spelers. Het verhaal blijft ”leuk” van begin tot eind. Een film die je gezien moet hebben!

Taken 3

”De wereld van ex-CIA agent Bryan Mills stort in wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord, die in zijn huis wordt gepleegd. Hij wordt op de hielen gezeten door een snuggere rechercheur, maar Mills wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn unieke vorm van rechtvaardigheid te voltrekken.”

De derde film van deze trilogie wilde ik altijd nog zien. Helaas vond ik dit deel best wel tegenvallen vergeleken met de andere delen, maar dat heb je altijd wel met films die meerdere delen hebben. (Tenminste, ik dan!) De film vond ik te voorspellend, met de andere delen had ik dat totaal niet. Ook waren de actiebeelden niet duidelijk, wanneer ze aan het schieten, hardlopen of vechten waren bewogen de beelden te snel waardoor je niet veel kon waarnemen. Jammer!

Wildcard

”Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die ‘veiligheid’ moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.”

In tegenstelling tot mijn vriendje vond ik dit niet echt een hele speciale film. Gewoon een ”knokfilm” die maar 90 minuten duurde. Als je dat met andere films vergelijkt valt het je vast wel op dat dat niet zo lang duurt. Maakt niets uit, de film kon zelfs wel 60 minuten duren, zo speciaal was hij niet. Als je het mij vraagt kon er zelfs wel meer in gevochten worden, dan was de film een stuk spannender geweest.

Camp X-ray

”Een jonge soldaat genaamd Cole (Kristen Stewart) ontsnapt aan haar verstikkende stadje door toe te treden tot het leger, waarbij ze wordt uitgezonden naar Guantánamo Bay. Tijdens haar missie ontstaat er een vreemde vriendschap tussen haar en een man die voor 8 jaar gevangen zit op Gitmo.”

Deze film interesseerde me in de eerste instantie omdat Kirsten Stewart er een rol in had. En ik moet zeggen, die rol was haar goed gegund. Ze speelt hier een jonge soldaat (heel wat anders dan een bloederige vampier) die moet bewaken in een gevangenis met de grootste criminelen en die rol speelt ze best wel goed. Het concept van het verhaal is ook erg mooi. Cole (Kirsten Stewart) bouwt een bijzondere vriendschap op met een gevangene. Dat zie je niet vaak, een bewaker die een vriendschap krijgt met een gevangene! Een must see film voor alle Kirsten Stewart fans.

The Pyramid 2014

”Een team van Amerikaanse archeologen ontdekt een eeuwenoude piramide die diep begraven ligt in de Egyptische woestijn. Ze besluiten de piramide te gaan verkennen en raken hopeloos verdwaald in de eindeloze catacomben. Wanneer ze vervolgens op zoek gaan naar een uitweg beseffen ze dat ze niet alleen gevangen zitten maar ook worden opgejaagd.”

Okay. Ik hou dus écht niet van horror, maar omdat mijn vriendje graag een horrorfilm met me wilde zien koos ik deze uit, omdat die mij het minst engst leek. Eerst zat ik dan wel met een kleed voor mijn ogen, maar later haalde ik die toch ook maar voor mijn ogen weg omdat hij niet erg eng was. Pas in het midden van de film werd het spannend, toen kwam het wezen aan het licht die de mensen achterna zat in de piramide. De film keek lekker weg en het einde was ook niet voorspellend. Deze film is een echte aanrader! Maar dan moet je wel van horror houden natuurlijk.

Naamloos scan

8 Comments

 • Reply lifetasticnl 3 mei 2015 at 15:05

  Leuk! Ik heb nog geen een gezien van het rijtje haha. Ik heb trouwens de vragen beantwoord van The Liebster Award 🙂

  • Reply xgraciously 3 mei 2015 at 18:17

   Leuk, ik ga zo snel mogelijk kijken! 😊 Xx

 • Reply lifetasticnl 3 mei 2015 at 15:07

  Waar heb je de films trouwens op gezien? Op dvd, Netflix of wat anders?

 • Reply creabeaatje34 3 mei 2015 at 15:22

  Leuke films 🙂

 • Reply Laury 3 mei 2015 at 17:41

  Zwartboek is zo’n mooie film, zeker rond deze dagen (4 & 5 mei) zeker een aanrader!

 • Leave a Reply