Barcelona hotspots | Travel

Met dit prachtige zomerweer krijg ik helemaal de kriebels om over reizen te schrijven. Ik hou van reizen, en dan vooral naar landen zoals Griekenland en Spanje. En over Spanje gesproken… Ik heb mijn hart verloren aan de stad Barcelona, waar ik vorig jaar september heen ben geweest. Daarom heb ik alle hotspots van Barcelona op een rijtje gezet en heb je een handig overzicht met leuke dingen die er in Barcelona te doen zijn! Enjoy!

Fietsen

De leukste ervaring ooit was om te fietsen door Barcelona. Je moest namelijk goed opletten en in elk straatje kwam je weer andere, leuke dingen tegen. Dat heb je niet als je helemaal in het noorden van Friesland woont, haha! Ik keek mijn ogen uit. Ook fietsten we nog langs het strand, wat was dit mooi! Je kunt zelf op de fiets gaan stappen, of een fiets huren met een gids erbij. Dat tweede lijkt me handiger, dat hebben wij ook gedaan. De gids verteld je onder het fietsen interessante dingen (ja, echt!) en je kunt een beetje om je heen kijken. Wij fietsten trouwens met knaloranje fietsen door Barcelona en constant werden wij op de foto gezet door andere toeristen. Dit vond ik best wel grappig!

Ale-Hop

Er zijn veel mooie en grote winkels in Barcelona, zoals de Zara en de Mango. Maar mijn vriendinnen en ik hadden wat verder gezocht dan deze bekende winkels. En na even zoeken lukte het. Aan het eind van onze zoektocht kwamen we een hele leuke winkel tegen: Ale-Hop. Deze winkel is volgens mij alleen in Barcelona en is in elke straat wel te vinden. Je kunt er allemaal leuke hebbedingetjes vinden, zoals zonnebrillen, notitieboekjes, telefoonhoesjes en ga zo maar door. Ik wilde de hele winkel wel leeg kopen! Dit heb ik eigenlijk ook een soort van gedaan, oeps.

La Rambla

La Rambla is denk ik wel de bekendste straat in Barcelona, die ruim 1200 meter lang is. Er zijn veel leuke dingen om te zien, zoals straatartiesten en straatverkopers. Maar het leukste van alles: La Boqueria. Dit is een grote markt waar ze allemaal fruit, vlees, snoepjes en allemaal andere etenswaren verkopen. Wat was dit geweldig om te zien! De smoothies liggen er mooi uitgestald, de kleurrijke snoepjes liggen naar je te lonken… Ik heb daar trouwens ook een smoothie gekocht, die was echt heerlijk. Een tip is om wat verder door te lopen, aan het begin van de markt is alles héél duur. Je hebt namelijk aan het begin van de markt smoothies voor vier euro, maar als je doorloopt verlaagt de prijs al snel naar twee euro. Zeker een aanrader!

 

Tapas eten

Als ik aan tapas denk, denk ik aan Spanje. Tapas is namelijk de naam voor een Spaans aperitiefhapje, die vaak met alcohol wordt genuttigd. Dat hebben wij natuurlijk niet gedaan, aangezien wij nog niet de leeftijd daarvoor hadden. Oh ja, bij Tapas is het de bedoeling dat je meerdere hapjes pakt, om wat meer eetlust te krijgen. Er zijn in totaal honderden soorten tapas, wij kregen belegde stokbroodjes. Dit wordt ook wel ‘pintxos’ genoemd. Ik vond het zeker om aan te raden, maar mijn medeleerlingen moesten er nog wel wat aan wennen. Je kon bijvoorbeeld gekke combinaties op je stokbroodje krijgen, zoals vis met tomaat. Als je naar Barcelona gaat, vind ik wel dat je tapas gegeten moet hebben, dit kun je het beste in een café doen. Wij gingen naar Txirimi, een klein maar gezellig cafeetje. Er was genoeg keuze aan heerlijke tapasgerechten!

Wijn proeven

Ook hier hadden we eigenlijk de minimale leeftijd niet voor, maar we hebben het tóch gedaan: wijn proeven. We gingen naar een wat afgelegen boerderij buiten Barcelona en daar mochten we stap voor stap zien hoe er wijn werd gemaakt. Eerst gingen we naar een akker, waar de druiven groeiden. We mochten ook een druif van de rank af pakken en die opeten, wat was dit lekker zeg! Daarna ging het proces binnen verder, waar de druiven werden geperst. Als laatste werd de wijn in een grote ton gestopt, de wijn bleef daar ook nog wel voor een paar jaar zitten. Ook mochten we dus wijn proeven. Eerst kregen we gewone druivensap, daarna kregen we echte witte en rode wijn. Dit alles hebben we gedaan bij Pares Balta!

Parkjes bezoeken

Als je in een (grote) stad zoals Barcelona bent, moet je niet vergeten om de parkjes daar te gaan bezoeken. Wij gingen met ons hele groepje in een parkje picknicken, heerlijk met zo’n mooi uitzicht. Wij waren namelijk in een parkje beland dat best wel hoog laag, dus had je een mooi uitzicht over heel Barcelona. Mijn tip is om gewoon maar wat te reizen door Barcelona en het wat op je af te laten komen, zo ontdek je de mooiste parkjes. Als je wel gericht aan het zoeken bent, is het misschien leuk om naar Parc Güell te gaan; een park met een gezellige, kunstige sfeer!

Zo, dit waren de hotspots! Wat zou jij het liefste willen doen als je in Barcelona zou zijn? 

Liefs,

Anke

 

5 Comments

 • Reply Naomi Anna 29 maart 2017 at 10:19

  Na het lezen van deze post, heb ik helemaal zin gekregen om naar Barcelona te gaan!

 • Reply Lore 29 maart 2017 at 17:13

  Afgelopen kerstvakantie ging ik samen met mijn ouders en jongere zus naar Barcelona. Wij gingen van 29 december tot en met 1 januari. En ik moet je zeggen dat het vuurwerk daar ook zeker de moeite is. Nu ik je post lees krijg ik al terug zin om opnieuw naar daar te gaan. En natuurlijk zijn de klassiekers zoals parc guell, la sagrada familia etc. grote aanraders! Een tip is voor mensen die van plan zijn te gaan om op voorhand al je ‘tickets’ te boeken. Het spaart je zoveel tijd en moeite!

  • Reply xgraciously 29 maart 2017 at 17:39

   Jaa, dat is zeker een handige tip! Wij hadden van tevoren ook al alle tickets geboekt, bijvoorbeeld toen we naar de Sagrada Familia gingen. Dit bespaart zoveel moeite, want daar staan soms heeele lange rijen. Wij konden toen gelukkig in één keer doorlopen! X

 • Reply Romy 30 maart 2017 at 07:36

  Wij zijn in januari naar Barcelona geweest en wat is het toch een geweldige stad! De parkjes en La Rambla vind ik ook altijd erg leuk. En zo’n fietstocht klinkt als een aanrader voor als ik nog eens terug ga 🙂

 • Reply Marieke 30 maart 2017 at 20:24

  Ik hou ook zoveel van Spanje! Ben 1x in Barcelona geweest maar nu wil ik zo graag terug haha 🙂

 • Leave a Reply