Aliexpress – mijn ‘expectations vs. reality’

Eigenlijk heb ik nog niet alle artikelen binnen die ik had besteld op de geweldige site Aliexpress, maar ik kon gewoon écht niet wachten met het maken van dit artikel. Ik heb namelijk voor jullie een expectation vs. reality gemaakt met mijn gekochte spullen van de site! Ik heb een soort van haat-liefde verhouding met deze site, want sommige producten zien er niet echt hetzelfde uit als verwacht… Enjoy!

Afbeelding van Anke Jensma

Playsuit

Afbeelding van Anke Jensma

Van alle duizenden playsuits die op Aliexpress stonden, sprak deze mij het meeste aan. Vooral omdat de suit de taille zo mooi accentueerde bij de vrouw op de foto! Ook vond ik het kant dat erin was verwerkt prachtig. Voor die tien euro kon ik het niet laten om hem te bestellen. Ik verwachtte een mooi afgewerkte playsuit die best wel strak zou zitten en daardoor ook mijn taille zou accentueren. Maar wat ik kreeg was een losse en vormeloze jumpsuit. Ik trok hem aan en tot mijn verbazing zat hij best nog wel lekker! Dat was dan wel een pluspunt. Nog een pluspunt was dat ik ontdekte dat er zakken in de jumpsuit zaten! Maar nog steeds zat ik met het idee in mijn achterhoofd dat het pakje best wel ruimvallend was. Gelukkig is mijn buurvrouw goed met inkorten, dus wellicht kan ik haar vragen om de playsuit toch passend te maken!

Maxidress

Afbeelding van Anke Jensma

Dit is zonder twijfel de mooiste maxidress die ik ooit heb aangeschaft. Toen ik hem binnenkreeg trok ik hem meteen aan, ik had zo zin in het moment dat ik hem kon passen! Het is altijd spannend wanneer je een kledingstuk van Aliexpress binnenkrijgt en gaat passen, want je weet nooit hoe het zit doordat er allemaal Chinese maten op de site staan. En dit zeg ik nooit, maar het jurkje past echt perfect! Ik verwachtte een mooi grijs jurkje met split en die kreeg ik gelukkig ook! Het enige wat ietsjes anders is, is de kleur. In het echt is de kleur wat lichter dan op de foto, maar dat maakt de jurk niet minder mooi. Ik zie al uit naar het moment dat wanneer het warm is buiten en ik hem eindelijk kan dragen!

Bikini

Afbeelding van Anke Jensma

Toen ik de bikini binnenkreeg, keek ik eerst raar op. Ik had een ander beeld in mijn hoofd van de bikini waardoor hij me best wel afviel. Maar hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier ik hem vind. Mijn oog viel op deze bikini omdat hij anders is dan anders. Hij heeft een halter-top en een broekje met een soort van gaten in de zijkant, die trend zie ik tegenwoordig steeds meer. De bandjes van het broekje vind ik wel wat minder, ik denk dat ze veel pijn gaan doen omdat ze van elastieken zijn gemaakt. Ook zit de vulling van het topje niet echt goed, maar voor die €6,22 mag ik zeker niet zeuren.

Oorbellen

Afbeelding van Anke Jensma

De T-bar oorbellen, de oorbellen onder veel van jullie vast wel bekend zijn. Deze hoort niet thuis in het rijtje van kleding, maar wilde ik toch graag met jullie delen omdat ze maar €0,38 kosten en van super goeie kwaliteit zijn. Ik heb ze laatst per ongeluk ingehouden met het douchen, maar ze zijn nog helemaal niet verkleurd tot mijn grote verbazing. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nooit meer sieraden uit winkels koop, die van Aliexpress zijn vaak kwalitatief beter en zijn ook nog eens stukken goedkoper!

Heb jij wel eens wat besteld op Aliexpress?

Liefs,

Anke

13 Comments

 • Reply Jessica 13 april 2016 at 19:57

  Zelf heb ik nog nooit wat besteld, maar ik wil het zeker een keer proberen.

 • Reply Jessica 13 april 2016 at 20:45

  Zelf nog nooit iets besteld, omdat ik geen credit card heb. Wel wil ik het ooit doen, al kijk ik wel uit, na dit artikel!

  • Reply xgraciously 13 april 2016 at 20:50

   Je hoeft geen credit card te gebruiken om iets te bestellen van Aliexpress, je kunt gewoon je pinpas gebruiken! Xx

 • Reply Nienke 13 april 2016 at 20:55

  Ik heb 2 weken geleden precies dezelfde oorbellen besteld op Aliexpress, bij mij zijn ze nog niet binnen, maar ze zien er mooi uit! Leuk artikel (:

 • Reply Marushi 14 april 2016 at 00:01

  Dit heb ik ooit ook meegemaakt met kleding van de ebay haha. Wat een teleurstelling was dat. -x-

 • Reply Celinemiene 14 april 2016 at 10:01

  Ik vind die kleren soms echt mooi!

 • Reply Ismay 14 april 2016 at 12:59

  Ik hoor zoveel mensen praten over Aliexpress. Zelf nooit iets besteld. De bikini is echt gaaf, jammer dat hij in het echt tegenviel.

 • Reply Lore 14 april 2016 at 18:08

  Ik heb nog niets besteld bij aliexpress maar wil dat wel eens doen ooit… 😘 Xx

 • Reply Rahma 15 april 2016 at 15:00

  Super leuk artikel! Je hebt echt leuke dingen besteld maar jammer van de playsuit!

 • Reply ali 11 juni 2016 at 14:57

  Leuk artikel, en altijd leuk om te proberen! Je kunt altijd een kleine bestelling doen om te zien of het wat het is. Wanneer je eenmaal een goede verkoper hebt gevonden, dan is de kans uiteraard groter dat andere bestellingen ook van goede kwaliteit zijn.

  • Reply xgraciously 11 juni 2016 at 15:04

   Bedankt voor het compliment en de tip! 😊 Waar ik nu ook meer op let, zijn de reacties van mensen die een product hebben gekocht. Zodra ik zie dat er negatieve reacties zijn, koop ik het product gewoon niet!

 • Reply Q&A | Stoppen met bloggen, bucketlist – 22 maart 2017 at 21:07

  […] blogpost waar ik het meest trots op ben, is de Aliexpress ‘expectations vs. reality‘ blogpost. Of nou ja, blogposten. Ik heb hier namelijk twee artikels over geschreven, maar er […]

 • Reply Weekly snaps #20 | Examens, feestjes en mooi weer – 22 mei 2017 at 06:03

  […] wel zeker weet dat het er anders uitziet dan verwacht. Tenminste, ik had wel eens eerder zo’n ervaring gehad. Ik had een keer een playsuit besteld op Aliexpress, maar die zag er wel een beetje anders […]

 • Leave a Reply