Acrylnagels

Eigenlijk heb ik een tijdje geleden besloten niet meer te schrijven over onderwerpen omtrent beauty, maar vorige week heb ik iets gedaan waar ik heel enthousiast over ben en dus graag over wil schrijven! Vorige week heb ik namelijk acrylnagels laten zetten. Deze ervaring wil ik graag met jullie delen in deze blogpost!

Mijn nagels konden wel een verzorgingsbeurt gebruiken, ze waren namelijk helemaal gescheurd! De mevrouw die mijn nagels deed, kon dan ook meteen zien dat ik altijd aan mijn nagels zit doordat de witte rand van mijn nagels helemaal ingescheurd was. Dat was ook een van de grootste redenen dat ik graag acrylnagels wilde; het staat allemaal gewoon wat mooier. Ik werk in de supermarkt en dan moet je ook geregeld achter de kassa zitten, dan is het wel fijn dat je nagels er netjes uit zien.

De eerste stap bij het aanbrengen van deze acrylnagels was het fatsoeneren van mijn nagelriemen. De velletjes werden er allemaal afgeknipt, wat soms best wel pijnlijk kon zijn! Daarna konden de nagels echt aangebracht worden, dit gebeurde met een soort van sticker. De sticker werd op de nagel geplaatst, daaroverheen kwam dan de acrylnagel! De sticker zorgde ervoor dat alle nagels een mooie vorm kregen. Ik koos voor een ronde vorm, wat ook wel een ‘almond’ vorm wordt genoemd. De acrylnagel werd gemaakt met een soort van klei en olie, ik weet niet precies wat voor olie het was. Het zag er allemaal wel interessant uit, ik werd er zelfs rustgevend van!

Als je dit filmpje ziet, begrijp je hopelijk wat ik met rustgevend bedoel. Het kon net zo goed een ASMR video zijn, haha! Maar anyway, nadat het soort van klei op mijn nagel zat, moest het eerst opdrogen. Daarna ging er een lak op de nagels en moest ik mijn nagels onder een speciale lamp houden, dit om mijn acrylnagels hard te laten worden. Nadat de acrylnagels lekker stevig waren geworden, kreeg ik nog drie steentjes op elke ringvinger als finishing touch. Ik ben erg blij met het resultaat! Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat vind ik. Mijn acrylnagels zitten er nu twee weken op en zitten nog steeds zo stevig als een huisje.

img_4853

Ik heb trouwens voor de kleur naturel gekozen, zodat ik altijd nog over de acrylnagels lakken kan. Ik heb mijn acrylnagels al gelakt in een ander kleurtje en dat ging goed. Je moet de nagellak er wel afhalen met nagellak remover zonder aceton, anders gaan de acrylnagels helemaal stuk.  Als mijn portemonnee het toelaat, zou ik elke maand wel acrylnagels willen zetten. Mijn nagels zien er nu veel meer verzorgd uit! Ik ben tevreden.

Mijn acrylnagels heb ik trouwens laten zetten bij Kim. Haar salon heeft als naam Arte del Bella!

Heb jij wel eens acryl nagels gehad?

Liefs,

Anke

5 Comments

 • Reply Tara 22 oktober 2016 at 15:42

  Heb nog nooit acrylnagels geprobeerd! Het lijkt me wel heel leuk en mooi om het wel een keer te gaan proberen! xx

 • Reply Eva 22 oktober 2016 at 16:32

  Waarom had je eigenlijk besloten dat je niet meer over beauty zou schrijven? 😉

  • Reply xgraciously 22 oktober 2016 at 16:34

   Goeie vraag! Ik vond dat ik niet zo ervaren was op het gebied van beauty, en daar dus beter niet over kon schrijven. Ook werden de blogposts over beauty niet goed genoeg gelezen, dus het leek me gewoon beter om me op andere onderwerpen te focussen.

 • Reply Miss B. Blogzthingz Over.. 24 oktober 2016 at 21:02

  Niceee! Ohw yess! Definitly ik heb ze met name bij speciale gelegenheden.
  Leuke post! Miss B.💋

 • Reply Black unicorn nails | Nails of the month – 2 december 2016 at 13:18

  […] te groeien, maakte ik weer aan afspraak bij haar. Ik had in mijn hoofd om weer dezelfde nagels als vorige keer te doen, omdat die kleur vrijwel bij elke outfit paste. Maar mijn keuze veranderde echter toen ik […]

 • Leave a Reply