5x gezonde én lekkere lunches

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Natuurlijk, je kunt ook twee stukjes brood met kaas meenemen naar je school of werk, maar dat is op het laatst ook een beetje saai. Ik deel mijn lunches die ik meeneem naar school of gewoon lekker thuis op eet. En wees maar gerust: deze lunches zijn gezond en ook nog eens gemakkelijk te maken.

Bruin brood

Bruin brood met beleg saai? Nee, echt niet! Je kunt zo veel meer op je boterham smeren dan alleen boter met plakjes kaas. Wat ik bijna elke dag meeneem naar school, is een bruine boterham met brie, walnoten, honing en komkommer. De honing maakt het geheel lekker zoet, maar dat kun je natuurlijk ook weglaten. Ook kun je ervoor kiezen om op je stukje brood kruidenboter, zalm en sla te doen, heerlijk! Dit gerecht is dan weer niet zo geschikt om mee te nemen, omdat je vis niet te lang uit de koelkast kunt houden.

Wraps

Wraps zijn een gezonde vervanger voor een boterham. In een boterham zit suiker en suiker hebben we al genoeg in ons lichaam. Zo af en toe mag je wel een boterham nemen, maar het is dus gezonder om een wrap op te eten! In een wrap kun je heel veel verschillende dingen stoppen; tomaten, ham, humus, paprika, stukjes kip, sla, kruidenboter, zalm… er is zo veel variatie! Mijn favoriete combinatie is een wrap met humus, kipfilet en paprika. Zeker het proberen waard! Ook erg geschikt om mee te nemen naar school of je werk.

Salade

Salades zijn super makkelijk te maken. Je kunt eigenlijk alles wel met elkaar mixen, het kan eigenlijk niet fout gaan. De basis voor een lekkere salade is eigenlijk gewoon sla. De sla kun je met allerlei dingen mixen; vlees, vis, fruit, noten, een eitje… Ik neem heel vaak verse sla met tonijn, stukjes peer en walnoten. Als je vega bezig wilt zijn, kun je er nog voor kiezen om kaas door de salade te mengen. Geitenkaas, hüttenkäse… Alles kan en mag. Als dressing kun je nog olijfolie over de sla gieten.

Stukjes groente of fruit

Als je niet zoveel honger hebt, kun je ervoor kiezen om stukjes fruit of groente mee te nemen. Maar wat nog lekkerder is, om je groente of fruit te dippen in een sausje. Zo smaken wortels perfect bij humus en paprika bij pindakaas. Voor de pindakaas kun je beter voor een biologische variant kiezen waar minder suiker en vet in zit, anders heb je je dagelijkse calorieën zo binnen.

Griekse yoghurt

Ook Griekse yoghurt is perfect als je niet zo veel eetlust hebt. Yoghurt kun je echt overal mee mengen; rood fruit, peer, havermout, honing, kiwi, mandarijnen… Mijn favoriete combi is dan toch wel Griekse yoghurt met peer en kaneel. Zo lekker en ook nog eens gezond!

Liefs,

Anke

 

No Comments

Leave a Reply