30 day AB challange

Laatst vertelde ik bij de verveel tips over de 30 day AB challange. Dit is een challange waarmee je elke dag oefeningen moet doen voor je buikspieren. Ik doe daar ook aan, dus het leek me wel leuk om jullie te informeren over deze leuke uitdaging!

fitness challange

Bron foto – edit by myself.

De quote hierboven zegt het al. Het is moeilijk, maar het is het waard. Je moet je er wel even doorheen bijten, want sommige oefeningen zijn niet altijd makkelijk, dat kan ik je alvast garanderen. Op sommige dagen gaat het niet zo goed, maar bij andere dagen gaat het dan vaak wel weer goed. En je doet het dus voor het resultaat: een platte buik en als je deze challange vaker doet kun je een sixpack krijgen, want AB staat voor ”abbs”, blokjes dus. Maar dan moet je dus wel goed deze oefeningen doen en goed en gezond eten. Daarover meer in deze post!

Scan0005

Je moet beginnen bij dag één, dat is ook best wel logisch natuurlijk. Op dag één hoef je nog maar een paar dingen te doen: 16 ”bicycles”, 5 ”crunches”, 5 rev. ”cruches” en 10 seconden ”plank”. Na een aantal dagen zijn er ook rustdagen; die zijn nodig voor je spieren, die bouwen zich dan op!

Bycicles

Dit zijn bycicles. Je moet je elleboog naar je knie brengen en zo ga je steeds door, ook moet je ondertussen een soort van fiets beweging maken. Het ziet er makkelijk uit, maar is best wel pittig…

Crunches

Oh, oh, ik kom er nu achter dat ik dit al die tijd verkeerd heb gedaan, haha! Maar dankzij deze video weet ik nu precies hoe het moet. Je moet je hoofd een klein beetje naar je knieën brengen, zo kun je je buikspieren voelen.

Rev. Cruches

Er zijn verschillende manieren van rev. cruches, maar dit is de makkelijkste. Doe je twee voeten omhoog en doe telkens een andere voet naar beneden. Ook hier moet je je buikspieren voelen, anders doe je iets niet goed!

Plank

Maak je zo recht en lang als een plank en blijf zo een aantal seconden staan. Goed voor de spieren!

Met alleen deze oefeningen krijg je geen plat buikje, ook moet je veel gezond eten! Eet om de twee uur bijvoorbeeld een stukje brood of kwark. Natuurlijk mag je nog wel andere zoetigheden, maar pas op dat je niet té veel eet. Éen koekje per dag moet kunnen!

Ga jij deze challange doen? 

Naamloos scan

2 Comments

  • Reply writingmonique 14 januari 2015 at 09:19

    Leuke challenge! Die plank lijkt me enorm moeilijk, haha!

    • Reply Anke 14 januari 2015 at 19:09

      De plank is inderdaad ook erg moeilijk! (;

    Leave a Reply